G4Media.ro

ChatGPT: Ilya Sutskever, co-fondator al OpenAI, își anunță plecarea

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

ChatGPT: Ilya Sutskever, co-fondator al OpenAI, își anunță plecarea

Cofondatorul OpenAI, Ilya Sutskever, a anunțat marți seara că părăsește start-up-ul care a devenit o vedetă internațională de când a lansat ChatGPT și revoluția inteligenței artificiale generative (AI), scrie Le Figaro.

„După aproape zece ani, am luat decizia de a părăsi OpenAI”, a declarat Ilya Sutskever într-un mesaj pe X, fostul Twitter. „Traiectoria companiei a fost de-a dreptul miraculoasă și sunt convins că OpenAI va construi o inteligență artificială generală care să fie atât sigură, cât și benefică”, a adăugat el, referindu-se la inteligența artificială cu capacități cognitive asemănătoare celor umane, graalul giganților din tehnologie.

Ilya Sutskever, cercetătorul șef al OpenAI, a făcut parte din consiliul de administrație care a votat pentru demiterea directorului general și cofondatorului Sam Altman în noiembrie anul trecut. Această destituire surprinzătoare a aruncat start-up-ul cu sediul în San Francisco în agitație timp de câteva zile. Microsoft, principalul investitor al OpenAI, s-a oferit rapid să îl angajeze pe șeful destituit, în timp ce majoritatea personalului a amenințat că pleacă. Sam Altman a fost rapid repus în funcție.

Ilya Sutskever a părăsit consiliul de administrație, dar a rămas în poziția pe care o deținea la OpenAI. „A fost o onoare și un privilegiu să lucrăm împreună și îmi veți lipsi cu toții”, le-a spus el colegilor săi, adăugând că se va concentra pe un proiect personal. Va veni ziua în care „creierele digitale vor deveni la fel de bune, dacă nu chiar mai bune decât ale noastre”, a declarat Ilya Sutskever în timpul unei discuții la conferința TED privind inteligența artificială de la San Francisco, la sfârșitul anului trecut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...