G4Media.ro

Charles Michel îi propune lui Joe Biden un nou pact fondator UE-SUA…

Charles Michel îi propune lui Joe Biden un nou pact fondator UE-SUA și îl invită la Bruxelles, la o reuniune extraordinară a Consiliului European

Președintele Consiliului European, Charles Michel, îi propune președintelui ales al SUA, Joe Biden, să construiască împreună un nou pact fondator, cu cinci priorități: cooperarea multilaterală, combaterea Covid-19, schimbările climatice, reconstrucția economică și securitatea.

„În prima zi a mandatului său, adresez o propunere solemnă noului președinte american: să construim un nou pact fondator. Pentru o Europă mai puternică. Pentru o America mai puternică”, a spus Charles Michel într-o intervenție în Parlamentul European.

În opinia președintelui Consiliului European, atenția ar trebui să se concentreze pe cinci priorități: stimularea cooperării multilaterale, combaterea Covid-19, abordarea schimbărilor climatice, reconstruirea economiilor și „unirea forțelor pentru securitate și pace”.

„Nu va fi ușor”,a spus Charles Michel, adăugând că Uniunea Europeană și SUA au puncte de vedere diferite, care „nu vor dispărea în mod magic”.

Charles Michel l-a invitat pe președintele Biden să facă o vizită în Europa pentru a participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European la Bruxelles.

„Ar putea avea loc în paralel cu un summit NATO”, a mai spus președintele Consiliului European.

Sursa foto: Charles Michel/ Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu trebuie sa fii neaparat vizionar ca sa intelegi nevoia de unitate .

 2. Îl invita la Bruxelles. Numai sa nu vina în locul lui biden doamna Victoria nuland ca le explica liderilor europeni cam care e părerea ei despre uniunea Europeană. https://www.theguardian.com/world/video/2014/feb/07/eu-us-diplomat-victoria-nuland-phonecall-leaked-video

 3. Si la fel de solemn SUA indeamna Bruxeles-ul sa renunte la orice acord comercial cu China si la proiectul North Stream II, asta pentru inceput. De asemenea, UE trebuie sa renunte la ambitiile privind armata unica si decuplarea de SUA. Eforturile UE trebuie sa fie facute in vederea apropierii de SUA si avand in vedere interesele relatiei transatlantice. In caz contrar, relatiile dintre SUA si UE nu se vor schimba. Asta trebuie sa inteleaga acest maimutoi belgian-Charles Michel: mai putin ambît european si mai multa apropiere de SUA.

 4. @f35
  Pe tovarășul xi nu are de ce sa îl invite. Cu el s-a negociat cu ușile închise tratatul ala comercial
  Conducătorii uniunii europene își fac degeaba iluzii: echipa biden ii disprețuiește la fel de mult cum ii disprețuia trump

 5. Michel e mai prost decat romanachii care folosesc expresia „proiect de tara”. Un pact fondator fondeaza ceva. Ori, Michelul nu propunde ceva sa fie fondat.

  In subsidiar, desigur, e aceeasi problema ca la romanache cu „proiect de tara” in gura. Ai nostri evita discutiile serioase despre locurile la ATI, lipsa acelor si seringilor!, inutilitatea medicului de familie, disparitia oricarui vaccin de stat, scorurile PISA, rata natalitatii, varsta imigrantilor din Romania, nivelul enorm al mortalitatii pe sosea (si chiar si pe autostrada), lipsa unei structuri fizice de aparare pe granita, deturnarea armatei de la misiunea logica de negare a intrarii in spatiul nostru cu tancuri si avioane, la contra-gherila in desert la antipozi.

  O sa recunoasca Michelul ca SUA si zona euro concureaza strict pe incredere, ca cel mai mare produs al ambelor sunt hartiile de o suta? Mai bine baga un „fondator”.

  Prevad ca oficinele USAGM ne vor tine la curent cu reactiile calduroase al tuturor cadrelor, de pe toate meridianele, salutand rotatia de la Comitetul Central al neo-URSS-ului. Astept cu nerabdare opinia LaREM Bucuresti despre aceste ziceri impietritoare si curajoase ale superiorului lor in grad.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.