G4Media.ro

CFR reia integral traficul feroviar din staţiile Leu şi Malu Mare, restricţionat…

Sursa foto: Club Feroviar

CFR reia integral traficul feroviar din staţiile Leu şi Malu Mare, restricţionat după ce 11 vagoane ale unui marfar au deraiat

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că sâmbătă seară traficul feroviar a fost redeschis complet între staţiile Leu şi Malu Mare, tronson unde circulaţia trenurilor s-a desfăşurat cu restricţii după ce, în 16 ianuarie, 11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Iniţial, tronsonul feroviar a fost complet blocat, firul I fiind deschis circulaţiei în 19 ianuarie. Sâmbătă, a fost redat circulaţiei şi firul II de cale ferată, relatează News.ro.

„Au fost finalizate lucrările de reparaţii la suprastructura căii pe firul II, între staţiile Leu şi Malu Mare, inclusiv pe liniile 1 şi 2 din staţia Leu, iar circulaţia feroviară se desfăşoară, începând cu ora 18:45, în condiţii normale de trafic, cu tracţiune electrică. Reamintim faptul că, firul I a fost redeschis circulaţiei în data de 19 ianuarie, odată cu finalizarea amplelor intervenţii desfăşurate de personalul de specialitate al SRCF Craiova, după deraierea din data de 16 ianuarie, a 9 vagoane şi răsturnarea altor 2, din compunerea unui tren privat de marfă”, anunţă, sâmbătă seară, oficialii CFR.

Potrivit acestora, pentru restabilirea traficului în condiţii normale şi pe firul II, au fost executate lucrări de refacere a suprastructurii căii care au constat în montarea şinei, a traverselor şi aparatelor de cale, precum şi înlocuirea stâlpului LC, pentru repunerea sub tensiune a firului de contact, şi aducerea liniei în parametrii normali.

În 16 ianuarie, 9 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, blocând complet traficul feroviar între Craiova şi Caracal. Evenimentul este investigat de către o comisie din cadrul AGIFER, autoritatea care va stabili cauzele producerii deraierii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...