G4Media.ro

CFR Călători suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral şi Valea Prahovei, de Rusalii

CFR Călători suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral şi Valea Prahovei, de Rusalii

CFR Călători a suplimentat capacitatea trenurilor spre litoral şi Valea Prahovei, în perioada Rusaliilor, având în vedere cererea crescută faţă de weekend-ul anterior: „Datorită solicitărilor mai mari faţă de weekendurile precedente, CFR Călători a decis să introducă în compunerea trenurilor pentru aceste destinaţii mai multe vagoane, în limita parcului disponibil. Astfel trenurile spre/dinpre Constanţa sau spre/dinspre Braşov vor pleca din staţia de formare chiar şi cu un număr dublu de locuri. În total, până la acest moment, sunt puse la dispoziţia călătorilor pentru acest sfârşit de săptămână un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12.000 de locuri”, arată CFR Călători, citat de News.ro.

Astfel, vineri, trenurile IR 1681, IR 1682, IR 1683, IR 1684 pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur au 8 vagoane în compunere şi 590 de locuri, ceea ce înseamnă o creştere a capacităţii de transport la 220% faţă de o zi obişnuită, iar sâmbătă au în compunere câte 9 vagoane, cu o capacitate totală de 650 de locuri. Trenul IR 1646 Braşov – Bucureşti pleacă sâmbătă şi luni cu 10 vagoane şi 780 de locuri, faţă de 440 într-o zi obişnuită.

„CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf. De asemenea, facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare)”, scrie într-un comunicat de presă transmis de companie.

Totodată, se recomandă cumpărarea biletelor din timp şi online, pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

CFR Călători permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii pot cumpăra locuri distanţate.

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugăm purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Ar fi bine daca pe biletul de călătorie cfr s-ar inscriptiona:
  „Călătoria cu trenul te poate ucide.
  Atentie la covid19!”

 2. Am mers cu trenul.
  Nicio masura de distanțare socială.
  Acum la munte sau mare vor circula înghesuit mii de elevi sau studenti.
  Cel putin anul asta trebuia sa li se suspende gratuitatile!
  Recomandările cfr sunt de neaplicat in fata hoardelor!
  Distanțare socială zero!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.