G4Media.ro

Cezar Ouatu, Andra, Nicolae Voiculeţ și Lupii lui Calancea – printre artiștii…

Foto: Cezar Ouatu / Facebook

Cezar Ouatu, Andra, Nicolae Voiculeţ și Lupii lui Calancea – printre artiștii aduși de Primăria București la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei

Primăria Capitalei organizează, în minivacanţa de de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, cinci zile de concerte în Piaţa Constituţiei – colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop sau artişti instrumentişti, transmite Agerpres.

„Îi invit pe bucureşteni la Târgul de Crăciun, unde începe de astăzi seria de concerte care include colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop sau artişti instrumentişti. Concertele vor începe de la ora 19,30, iar pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca artişti precum Andra, Nicolae Voiculeţ, Lupii lui Calancea, Cezar Ouatu, Lavinia Goste, Corul de Copii Radio, Felicia Filip, dirijorul Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia”, spune Nicuşor Dan, într-un mesaj pe Facebook.

*30 noiembrie – Prima seară de concerte de la Târgul de Crăciun Bucureşti este deschisă de Andra, cu un concert special.

*Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită pe acorduri de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor interpreta melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot.

*Nicolae Voiculeţ va veni în faţa publicului din Piaţa Constituţiei în seara de 2 decembrie, cu un program de doine şi colinde intitulat „Sus la înaltul Cerului”.

*Sâmbătă, 3 decembrie, cântecele vechi româneşti vor fi reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de Lupii lui Calancea, într-un concert în care vor îmbina pasaje clasice cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane.

*Seara de 4 decembrie îi va aparţine artistului crossover Cezar Ouatu, care va susţine un concert de pop-operă alături de Ascendis Choir.

*Programul artistic din minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie este completat de momente vesele aduse în Piaţa Constituţiei de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet.

* Muzica de Crăciun va răsuna în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care şi Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos.

*Seria spectacolelor va continua cu o seară specială de Sfântul Nicolae, marţi, 6 decembrie, cu Felicia Filip în calitate de invitat special.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca se respecta,bucurestenii,sa nu vina unul la circ,de craciun!sa cante aia singuri acolo!eu stiam ca intai vine munca,dupa distractia!