G4Media.ro

Cetăţenii din SUA, Rusia şi Brazilia ar putea avea în continuare interdicţie…

Cetăţenii din SUA, Rusia şi Brazilia ar putea avea în continuare interdicţie de intrare în Uniunea Europeană, pe fondul creșterii numărului cazurilor de infecții cu Covid-19

Cetăţenii din SUA, Rusia şi Brazilia ar putea avea în continuare interdicţie de intrare în Uniunea Europeană din pricina situaţiei actuale legate de coronavirus, în contextul în care blocul comunitar îşi actualizează în următoarele zile recomandările de călătorie – confirmat miercuri pentru DPA surse europene.

Comisia Europeană a recomandat ca statele membre să îşi menţină graniţele închise pentru cetăţenii din afara UE cel puţin până în iulie, însă în prezent lucrează la o abordare care să înlocuiască această interdicţie generală cu recomandări adaptate pentru fiecare ţară în parte.

Diplomaţii UE s-au întâlnit miercuri pentru a discuta despre acest subiect. Conform unor surse UE, numărul infecţiilor la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni ar urma să fie un criteriu important, relatează Agerpres.

Pragul maxim ar putea fi stabilit de: 16 la 100.000 de cazuri, a relatat anterior New York Times, iar unii oficiali ai UE au confirmat, deşi indicele ar putea fi mai mare. Aceasta este în prezent media din UE, potrivit unor surse diplomatice.

Alte criterii precum un trend al infecţiilor stabil sau în declin au fost de asemenea discutate.

Discuţiile sunt în desfăşurare şi ar urma să continue vineri.

Majoritatea ţărilor UE şi de asemenea multe state africane au o rată a infecţiilor de sub 20, conform unei analize a ultimelor două săptămâni publicate marţi de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. La fel şi Canada, Australia, Turcia şi China.

Însă Brazilia, Peru şi Arabia Saudită au peste 120 de cazuri la 100.000 de persoane, în timp ce în SUA, Rusia şi Africa de Sud, rata este între 60 şi 120.

 

Foto: Ursula von der Leyen / Sursa: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Gand la gand cu bucurie, ca si romanii au interdictie de intrare in SUA ca de la infiintarea tarii si inventarea guturaiului. A scris parlamenntul de la Strasburg o compunere despre ce or sa faca cioloseii daca SUA nu scoate Romaniaa din Visa Waiver; si ce s-a mai auzit dupa aia?

  2. Dar nu și chinezii.Bravos ursulina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.