G4Media.ro

Cetăţeanul britanic Paul Urey, mort după ce a fost capturat de separatiştii…

sursa foto: Captură video

Cetăţeanul britanic Paul Urey, mort după ce a fost capturat de separatiştii pro-ruşi, ar fi suferit torturi ”de nedescris”, afirmă Ucraina după ce a primit trupul bărbatului de la ruși

Trupul unui cetăţean britanic, Paul Urey, care a fost capturat şi a murit în detenţie, a fost returnat de Rusia cu semnele unei ”posibile torturi de nedescris”, afirmă Ucraina, conform BBC, transmite News.ro.

Paul Urey, în vârstă de 45 de ani, a murit în detenţie în iulie, după ce a fost capturat de separatiştii pro-ruşi.

El era ţinut prizonier în auto-proclamata republică separatistă Doneţk din Ucraina.

Marea Britanie l-a prezentat ca un lucrător umanitar şi a spus că Rusia trebuie să fie făcută răspunzătoare pentru moartea lui.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a afirmat că ”ruşii” au returnat acum corpul acestuia cu ”semne ale unei posibile torturi de nedescris”, fără a oferi mai multe detalii.

El a condamnat deţinerea şi tortura civililor ca o crimă de război, promiţând să ”îi identifice pe autorii acestei crime şi să-i tragă la răspundere”.

Urey, care era din Warrington, Cheshire, a fost reţinut la un punct de control în apropiere de oraşul din sud-est Zaporojie în aprilie, fiind acuzat că este mercenar.

După anunţul morţii sale, mama sa a declarat pentru BBC că a fost ”foarte necăjită” când a auzit de planurile fiului său de a merge în Ucraina.

Urey avea diabet de tip 1 şi era insulino-dependent.

Dacă sunt dovedite, torturile ar putea contrazice afirmaţiile anterioare ale oficialilor sprijiniţi de ruşi conform cărora Urey a murit în detenţie în 10 iulie în urma unor probleme de sănătate şi a ”stresului”.

”El a murit de insuficienţă coronară acută, agravată de edeme pulmonare şi cerebrale”, a afirmat oficialul Natalya Nikonorova, citat de agenţia rusă de stat Tass la acea vreme.

El era şi într-o ”stare de depresie psihologică din cauza indiferenţei faţă de soarta sa în ţara natală”, a susţinut un alt oficial.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Ar cam trebui sa ii denazifice si uk pe pro-rusii astia acum.

  2. Asa de naivi sunt rusii, încât sa trimita inamicului dovezi de tortura?

  3. Cred ca l-au mutilat. E un mesaj pt voluntarii straini.