G4Media.ro

Certificatul verde va fi folosit la Timișoara / S-a trecut de 3,…

Certificatul verde va fi folosit la Timișoara / S-a trecut de 3, rata de infectare, autoritățile impun o serie de restricții

Luni este programată întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș care va impune noile restricții în mai multe localități din județ, inclusiv Timișoara, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, relatează Opinia Timișoarei.

Conform unei decizii luată la nivel național încă de vineri, Certificatul verde COVID-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar în localitățile care au o rată de infectare cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori pentru restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

„De astăzi, Timișoara a depășit pragul de 3/1000 persoane infectate cu virusul SARS-Cov2, dincolo de care se vor aplică o serie de măsuri de diminuare a impactului de risc. Dacă până ieri la această incidență se închideau activitățile în industria horeca, după H.G. 990 se permite continuarea acestor activități până la o incidență de 6/1000, cu respectarea unor condiții.

Respectarea lor și a măsurilor de prevenție, distanțare și igienă ne vor ajută să nu depășim alte praguri cu restricții mult mai severe și să trecem mai repede peste acest nou val al pandemiei„, a transmis subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu, citat de Opinia Timișoarei.

Restricțiile la depășirea incidenței de 3 la mia de locuitori:

Potrivit hotărârii CNSU, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezența rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor care au vârstă mai mică sau egală cu 6 ani.

sursa foto: Facebook/ Timișoara 2023

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu vi se pare că se încalcă drepturi constituționale ale cetățenilor? Ce să mai amint in de „Carta de la Nurnberg”?

    • Care-s drepturile alea încălcate? Dar cu Carta drepturilor omului și cetățeanului în față, nu după ureche.

  2. Pentru o saptamana ce mai conteaza. Deja a depasit 4, iar la 6 va ajunge in curand, asa ca se vor inchide toate.