G4Media.ro

”Certificatul sanitar”, votat de deputații francezi / Proiectul de lege a fost…

sursa foto: Pexels

”Certificatul sanitar”, votat de deputații francezi / Proiectul de lege a fost adoptat cu doar 10 voturi diferență după două zile de dezbateri

Deputaţii francezi au dat în cursul nopţii de miercuri spre joi o primă undă verde unui proiect de lege care deschide controversata posibilitate de a recurge la „certificatul sanitar” până la 31 iulie 2022, transmite Agerpres, care citează AFP.

„Certificatul sanitar” francez împotriva COVID-19 restrânge accesul la numeroase locuri publice, cum ar fi baruri, cafenele, cinematografe sau transporturi pe distanţe lungi. El se eliberează persoanelor care sunt complet vaccinate ori au un recent test negativ.

Acest certificat condiţionează, de la 9 august, accesul la o serie de spaţii de socializare, ca baruri şi restaurante. Începând cu 30 august, el a fost impus şi celor 1,8 milioane de angajaţi în contact cu publicul.

Proiectul de lege a fost adoptat cu doar zece voturi de diferenţă, cu 135 de voturi pentru şi 125 împotrivă, după două zile de dezbateri în Adunarea Naţională, marcate regulat de aprinse dispute verbale şi invective în plen. Textul urmează să fie examinat de Senat la 28 octombrie.

Cu această măsură, obiectivul guvernului este de a-i încuraja să se vaccineze pe cei 26,5% dintre francezii care nu au primit încă cele două doze.

Manifestaţii au avut loc în fiecare sâmbătă în Franţa de la introducerea certificatului sanitar, adunând până la 237.000 de persoane în punctul de maxim al mobilizării, dar opoziţia a slăbit în ultimele săptămâni.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Mai trist de cat implementarea cerificatului verde este ca o sa genereze un val de extrema dreapta care poate acapara puterea la urmatoarele alegeri.
  Oricum, asta-i decesul politic a lui macron, frontul national o sa castige alegerile in franta si apoi urmeaza exiturile din ue.
  Pana 2030 eu dispare de fata planetei si batranul urs poate trece linistit peste stalele heuropene.
  Politicieni mai prosti ca astia nu cred ca au existat vreodata pe planeta.
  Sec xxi = secolul incompetentei

 2. Șoșocule, o mai ții mult cu placa asta despre dictaturi militare si sanitare? Ți se oferă posibilitatea de a alege: vaccin, test sau te infectezi (ca prostul, uneori).

 3. Extrema dreapta va castiga pentru ca stie ce vrea poporul francez .
  Dictatura medicala e pe val.

 4. Target: 100% intepati.
  Nu imunizati.

 5. „Cu această măsură, obiectivul guvernului este de a-i încuraja să se vaccineze pe cei 26,5% dintre francezii care nu au primit încă cele două doze.”

  Nu inteleg de ce se dezinformeaza, sau se incearca o cosmetizare a realitatii. Este o mare diferenta intre a „a-i încuraja” si „a-i forta”.
  Redactia ar trebui sa corecteze!

  P.S. nu contest vaccinul ci doar intentia evidenta a legii. ciocu mic si joc de glezne