G4Media.ro

Cercetătorul Cristian Presură, plecat de 20 de ani din țară, despre metoda…

Cercetătorul Cristian Presură, plecat de 20 de ani din țară, despre metoda prin care Guvernul pune și diaspora să plătească „pentru prosperitatea și incompetența lor”

Cercetătorul Cristian Presură, plecat de 20 de ani din țară, povestește cum îl obligă statul român să plătească contribuții pentru sănătate, pe “cuponiada” din 2015. Omul de știință publică decizia de impunere primită de la ANAF în martie 2019, care prevede că trebuie să plătească de 7 ori mai mult decât suma câştigată din 48 de lei dividende pe cupoane. “Îmi aduc aminte, sunt niște cupoane pe care le-am primit când am plecat din țară”, spune cercetătorul.

Cristian Presură este cercetător la compania Philips, în Olanda, autor al volumului “Fizica Povestită” și este cunoscut publicului larg pentru evenimentele de popularizare a științei la care participă. Într-o postare pe Facebook, omul de știință care locuiește în Olanda relatează dialogul pe care l-a avut cu prietenul său pe care l-a trimis la ANAF să dezlege misterul plăților pe care statul român i le cere:

‘Guvernul a găsit acum metoda optimă de a-i pune și pe cei din diaspora să plătească pentru prosperitatea și incompetența lor’, spune prietenul meu. Și continuă: “I-am explicat funcționarei că aveți asigurare de sănătate plătită în statul în care trăiești. Nu contează, spune ea. Toată lumea trebuie să plătească, adaugă. Bine, continuă prietenul meu, dar ei nu au știut și, dacă s-ar fi întâmplat ceva, statul român ar fi decontat cheltuielile medicale la statul de adopție. Ei oricum nu aveau drept de asigurați în sistemul de sănătate în 2015, pentru că finanțele nu făcuseră aceste hârtii, ele fiind comunicate abia anul acesta”. Răspunsul pe care l-a primit de la ghișeu prietenul meu a fost că nu contează, sunt bun de plată.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Romanii sunt o natie de prosti. Inghit toate mizeriile si nu voteaza.

    Va meritati soarta, vitelor.

  2. Astia o sa ne ia si viata !

    • CE MISTO AR FI!!!AM SCAPA DRACULUI DE EI…JAVRE NENOROCITE…PLESNILE AR RANZA DE NENOROCITI…

  3. Statul,dușman al cetățeanului-asta este România AD 2019!

  4. Sistemul public de sanatate este o mizerie tilhareasca . Asigurarea de sanatate trebuie sa o incheie liber cetateanul cu cine doreste . Guvernantii astia ordinari s-au invatat sa oblige cetateanul contribuitor sa faca lucruri care aduc bani la bugetele publice tilharite de ei .

  5. Acest guvern imparte bani in dreapta si in stanga pe la toti angajatii lor (vor voturi apoi) si dupa ce nu mai au bani incep sa se imprumute… Stiti de ce impart banii doar la salariati si nu fac altceva cu ei? Din cauza incompetentei… Pentru ca nu stiu ce sa faca cu ei si cum sa ii investeasca! In loc sa ii dai sub forma de bonificatie firmelor care vin cu tehnologii noi produse in RO… Tehnologii care vor fi folosite in viitoare produse vare pot fi si exporitate(aduci bani gratis in tara) TU guvrrn de rahat te imorumuti ca sa platesti salari marite! PS: Domnilor guvernanti… Stiti unde se duc… 3 miliarde de euro imprumutati din UE si dati la salar? Se duc direct in cosul de cumparaturi al angajatilor..plin cu produse made in UE… Deci returnezi 3 mld pe produse… Mai dai 3 miliarde ca sa platesti imprumutul si mai dai inca 2.2 miliarde dobanda… In total 8.2 miliarde… Pt ca sunteti voi orosti si nu stiti cum sa investiti banii ca sa ii aduceti „gratis din UE”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.