G4Media.ro

Cercetători americani: Un medicament împotriva alcoolismului ajută la tratarea deficiențelor de vedere

Sursa foto: Unsplash/ Amanda Dalbjörn

Cercetători americani: Un medicament împotriva alcoolismului ajută la tratarea deficiențelor de vedere

Cercetători de la Universitatea Berkeley din California au descoperit că un medicament folosit din anii 1950 pentru a combate alcoolismul poate ajuta la tratarea cazurilor de degenerare maculară, care conduc adesea la pierderea vederii, relatează vineri EFE, citată de Agerpres.

Potrivit celor mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 36 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de orbire completă, în timp ce alte 253 de milioane de oameni au deficienţe de vedere.

Unul din procesele care conduc cel mai adesea la degenerare maculară şi pe termen la orbire este când celulele retinei devin hiperactive, ceea ce face ca pacientul să aibă un fel de flash-uri de lumină în ochi.

Cercetătorul Michael Telias, fost doctorand la Berkeley şi în prezent profesor la Universitatea din Rochester (New York), aceste flash-uri pot fi blocate cu ajutorul unui medicament utilizat în anii 50 pentru a trata cauzele alcoolismului numit Disulfiram.

„Disulfiram-ul blochează o enzimă care sintetizează acidul retinoic, vinovat de acest tip de degenerare maculară”, a spus cercetătorul care a lucrat la acest proiect alături de profesorul Richard Kramer.

Cercetătorii americani au tratat un grup de şoareci cu acest medicament şi au observat că aceştia au avut pierderi de vedere de între 15% şi 30% din cazuri, comparativ cu cei cărora nu le-a fost administrat Disulfiram şi care au dezvoltat deficienţă oculară în proporţie de 90% din cazuri.

Sursa foto: Unsplash/ Amanda Dalbjörn

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Corelate științific nu sunt?

  2. Ce mare descoperire !!
    Eu cand beau vad dublu, deci daca iau un medicament impotriva alcoolismului si ma las de baut, normal ca nu mai vad dublu !!

  3. Cititi prospectul & reactiile adverse 🙂 mai bine cumperi 3 kg de morcov / saptamana 😜

  4. Voi stiti ce e degenerescenta maculara? Comentati ca sa va aflati in treaba. Deocamdata e doar in studiu, asa ca, mai incet…cu parerile aiurea.