G4Media.ro

Italienii cer autorităților să le permită românilor să plece la muncă pe…

Italienii cer autorităților să le permită românilor să plece la muncă pe terenurile agricole, după modelul german: Încă nu am primit veşti legate de deblocarea acestei situații sau eventuale acordur

Precedentul creat în favoarea unor firme de recrutare, care zilele trecute au transportat cu chartere mii de muncitori români la muncă agricolă în Germania, este semnalat public de președintele Confindustria, Giulio Bertola, ca o măsură de favorizare a fermierilor nemți.

Bertola le cere autorităților românești ca de aceeași măsură să beneficieze și românii care sunt dornici să se întoarcă la muncă pe terenurile agricole din Italia.

„Deşi a avut loc recent o întâlnire între ministrul agriculturii din Italia, Teresa Bellanova, şi Ambasadorul României în Italia, George Bologan, încă nu am primit veşti legate de deblocarea acestei situații sau eventuale acorduri.

Confindustria România solicită instituțiilor românești și italiene o soluție rapidă. Trebuie să accelerăm pentru a găsi un punct de întâlnire comun între cele două țări, pentru a asigura sosirea în Italia a acestor lucrători sezonieri.

Italia angajează zeci și zeci de mii de muncitori români în agricultură, pe lângă cei de care are nevoie în domeniul turismului, pentru hoteluri și restaurante, care pentru moment sunt în aşteptare”, a transmis Giulio Bertola.

El arată că în timp ce Confindustria România solicită autorităților să găsească o soluție rapidă pentru Italia, „chiar ieri 13 aeronave pline cu lucrători agricoli au plecat din România, dar în direcția Germania”.

Pandemia de Coronavirus nu ar trebui să fie o piedică în continuarea activităților agricole, dat fiind că italienii au posibilitatea să le asigure muncitorilor români protecția necesară: „Propunerea de asistență şi protecție sanitară aigură sprijinul financiar și în cazul infecției cu coronavirus, atât pentru cazurile de spitalizare obișnuită, cât și/sau pentru cele la terapie intensivă, dar şi pentru perioada de recuperare (…), a transmis președintele Confindustria, printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Bertola mai arată că muncitorii români ar putea ajunge în Italia tot cu avioane charter. O dată ajunși la aeroport, oamenii ar urma să fie transportați direct la fermele şi întreprinderile agricole care i-a angajat.

„Aici vor putea respecta perioada de carantină, știind că beneficiază de o acoperire medicală extraordinară și că, odată terminată munca sezonieră, la întoarcerea lor acasă, această protecție ar fi valabilă încă câteva luni, degrevând astfel și sistemul de sănătate publică din România”, spune acesta.

Sursa Foto: agrointel.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bine.Bine.Dar, cum facem cu carantinarea/testare/2retestari cand se intorc in Romania???Cine le plătesc si din bani cui????

    • Orban a declarat: „90.000 de muncitori sezonieri vor putea pleca la munca in Germania si Italia”.Acesti muncitori sunt mina de aur pentru economia româneasca pentru ca la intoarcerea lor acasa vor purta cardurile si portofele pline de EURO. 1500€ ori 3 Luni=4500€ ori 90.000 muncitori =405.000.000EURO

  2. @OMV – tu chiar vrei sa arati tuturor cat de prost ești ?? Pai oamenii aia merg de placere sa muncească în niște condiții mizere, prostule care ești! Majoritatea dintre ei sunt de la sate unde poate nici lumina nu au. Dar tu ințelepciunea pământului te gândești la banii pentru teste. NU PROSTULE! nu se duc la SPA sau la relaxare cum o faci tu când aberezi pe aici. Ia o pauza in a mai scrie si a mai gândi ca ești TOXIC! Lătrător virtual ce ești!

  3. Oare de cine apartin aceste firme de recrutare?

  4. Sa-i trimită pe cei 5,000 de rromi din Grecia care vor ajutor financiar de la statul roman deși ei nu au plătit o taxa in România.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.