G4Media.ro

Centrul Militar Zonal Cluj actualizează baza de date a rezerviștilor / Oamenii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Centrul Militar Zonal Cluj actualizează baza de date a rezerviștilor / Oamenii primesc ordine de chemare doar pentru clarificarea situației militare / Acțiunea nu are legătură directă cu războiul din Ucraina și este una periodică

Centrul Militar Zonal Cluj a început o procedură de actualizare a bazei proprii de date a rezerviștilor care și-au satisfăcut stagiul militar. Oamenii vor fi vizitați acasă de reprezentanți ai MAI și vor primi ordine de chemare pentru clarificarea situației militare, în cadrul unei acțiuni de rutină care se efectuează periodic, anunță Radio România Actualități.

Scopul este corelarea datelor actuale ale rezerviștilor cu cele din dosarele de la CMZ Cluj. Persoanelor vizate li se solicită de către personalul MAI prezentarea Cărții de Identitate și li se explică motivul acțiunii, astfel încât să nu se creeze o stare de neliniște în rândul populației.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale asigură că această acțiune nu are legătură directă cu războiul din Ucraina. Actualizarea bazei de date nu se face nici în perspectiva unei mobilizări a rezerviștilor, pe care armata nu are niciun motiv să o pregătească.

Până în prezent, Centrul Militar Zonal a derulat această activitate în zonele Dej, Gherla și Huedin, iar în prezent se efectuează vizite la domiciliile bărbaților din Cluj-Napoca. În perioada următoare, acțiunea derulată de CMZ va viza municipiile Turda și Câmpia Turzii, urmând să se încheie după ce datele rezerviștilor din toate zonele județului Cluj vor fi actualizate.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Io nus acasă.
  Nu ma căutați. 🤪🤪

 2. Rutină pe naiba! Unui prieten i s-a cerut să se prezinte la unitate cu efecte personale pentru două săptămâni în care ar urma să fie mobilizat pentru „antrenament în vederea îndeplinirii atribuțiilor specifice funcției”. E adevărat că e rezervist militar adică „nesimțit” după standardele USR (are 54 de ani și 31 de ani de militărie).

  • Pai si tu crezi ca daca esti rezervist nu trebuie sa mai participi la antrenamente anuale ? Normal as ar fi dar la noi nu se face. Stai in rezerva 15 ani si te astepti ca omu ala sa mai stie sa faca ceva in domeniul militar ? Fabulezi.

  • @asdas Nu știu omule! De cine vorbesc a fost militar la Someșeni (dacă ești din zonă). E pensionar sau cum e la ei! Îmi zicea că dacă pleacă peste o lună de la domiciliu trebuie să se ducă să facă raport unde poate fi găsit! O fi normal? Suntem stat militarizat?

  • @Clujean Eu sunt rezervist militar (32 ani la artilerie). Anul trecut am fost la unitate (concentrare militară) trei săptămâni ca să învăț despre noua muniție. La vârsta mea nu mai pot lupta direct pe front dar pot înlocui pe cei mai tineri în zona de aprovizionare și logistică. Pensionarii militari au o serie de obligații de care habar nu aveți! Așa e normal! Nu e vorba de „militarizarea” statului!

  • Nicolae, la mulți ani de ziua artileriștilor! Cum stai cu auzul! 😁 Lasă-i camarade! Cei care postează de obicei pe G4media sunt USR-iști și o să îți iei înjurături că doar ești militar român! E prima și ultima dată când postez aici dar voiam să îți urez! Nu mor caii când vor câinii!

  • Nu știu domnule! Omul a ieșit la pensie la 52 de ani. Să scad 15? Bun! 37. Ce e cu asta?

  • @Lapsus Calami Cum naiba că a fost coleg cu mine de liceu cu un an mai mare! 😀 Am înțeles! Sunt ardelean… mă prind mai greu!

  • Din 2017 nu se mai poate ieși așa devreme dar unii au rămas blocați în timp.
   Și civilii și militarii se pot pensiona anticipat. Civilii de la 52 de ani și militarii de la 47 dar rămân în rezerva operativă următorii 5 ani, deci cam tot pe acolo. Pensionarea militarilor la 47 de ani (fără reducerea pensiei) este extrem de improbabilă pentru că presupune 26 de ani lucrați neîntrerupt în Grupa 1. Mai își iau concedii… nu? Majoritatea îndeplinesc condițiile, la fel ca și civilii, în jurul vârstei de 52-54 de ani. Eu am făcut Liceul militar, școala militară și abia am îndeplinit condițiile la 53 de ani.

 3. O fi o acțiune periodica, dar perioada de când s-a făcut ultima data este extreme de lunga, zece ani, cel putin. Asta spune multe.

 4. Doar un nebun s-ar duce sa-i apere pe Iohannis si Ciolacu

 5. @Clujeanul – Bai trompeta sovietica… cum ai gasit tu ocazia sa bagi usr-ul in discutie, desi n-are nicio legatura. Se vede ca habar nu ai despre ce inseamna militaria, de unde inteleg ca esti unul din aia care n-a „prins” stagiul militar obligatoriu. N-ai mai fi debitat prostii pe aici. Pentru rezervisti si militari in retragere, se fac concentrari periodice pentru instruire si actualizarea cunostiintelor. Pentru ca sa fie pregatit in caz de nevoie, nu sa mai treaca printr-un ciclu de instructie din nou. De militar este nevoie in teatru, nu in cazarma. Si da, e normal sa informezi superiorii unde esti si cum poti fi gasit, la nevoie. Si asta se intampla din totdeauna cu militarii/politistii/pompierii, etc. Cu mai toate cadrele active din MApN si MI.
  Sau ca sa intelegi si tu, e cam ca rezerva de la fotbal. Cand ai nevoie de el, intra pe teren dar trebuie sa fie apt fizic si mental pentru joc. Capisci?

  • USR, la fel ca orice partid de stânga, este împotriva Armatei României! E un fapt! Nu e nici rău, nici bine! Am văzut că PSD a redus salariile militarilor și că USR le taie pensiile! Ok! După mintea ta astea două partide sprijină Armata? În rest, să fie sănătoși! PS – am făcut armata! Tu?

 6. Frica războiului bate la ușă???
  Păi nu ziceu mai marii, că suntem apărați de NATO??!

 7. C4ATTMCP?

 8. Aici sunt de acord… sa meargă cei din parlament!