G4Media.ro

Cele trei măsuri esențiale votate de Parlamentul European pentru limitarea efectelor economice…

Cele trei măsuri esențiale votate de Parlamentul European pentru limitarea efectelor economice generate de coronavirus

Parlamentul European a adoptat, joi seară, aproape unanim trei propuneri urgente în cadrul unei sesiuni plenare extraordinare, în cadrul răspunsului comun al UE la pandemia COVID-19, deputații, se arată într-un comunicat al PE. Măsurile urgente menite să ajute cetățenii și întreprinderile să facă față crizei au fost supuse la vot în plen la mai puțin de două săptămâni de la prezentarea propunerilor de către Comisie.

Propunerile aprobate sunt:

Inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus (Corona Response Investment Initiative). Aceste măsuri sunt menite să mobilizeze 37 miliarde EUR din fondurile UE disponibile cât mai curând posibil pentru cetățenii, regiunile și țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Fondurile vor fi direcționate către sistemele de sănătate, IMM-uri, piețele forței de muncă și alte părți vulnerabile ale economiilor statelor membre ale UE. Propunerea a fost adoptată cu 683 voturi pentru, unul împotrivă și patru abțineri.

Extinderea Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în domeniul sănătății publice. Măsurile vor pune la dispoziție țărilor europene până la 800 de milioane EUR în 2020. Operațiunile eligibile în cadrul fondului vor fi extinse pentru a include acordarea de sprijin în cazul unei urgențe majore în domeniul sănătății publice, inclusiv asistență medicală, precum și măsuri de prevenire, monitorizare sau control al răspândirii bolilor. Propunerea a fost adoptată cu 671 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri.

Suspendarea temporară a normelor UE privind sloturile orare pe aeroporturile comunitare. Această măsură va împiedica transportatorii aerieni să opereze zboruri goale în timpul pandemiei. Prin această suspendare temporară, companiile aeriene nu mai sunt obligate să utilizeze sloturile de decolare și de aterizare planificate, pentru a le păstra în următorul sezon. Pe toată durata verii, de la 29 martie până la 24 octombrie 2020, se va renunța astfel la regula „folosești sau pierzi”. Propunerea a fost adoptată cu 686 voturi pentru, niciunul împotrivă și două abțineri.

Următoarele etape. Consiliul trebuie să aprobe în mod oficial poziția Parlamentului. Măsurile adoptate vor intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în zilele următoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Genocidul asupra bucureștenilor continuă, multumim FIREA si Garda de Mediu:
  La ora la care va scriu POLUAREA E LA COTE IRESPIRABILE.
  Valori reale, geam deschis in Apărătorii Patriei
  – pm10 = 250
  – pm2,5 = 70
  Efectiv nu se poate aerisii un apartament, e blestem, si stati liniștiți si fara sa deschizi geamul valorile săreau de:
  -pm100 = 170
  -pm2.5 = 40
  Genocid, oameni omorati pe ascuns !!!

 2. Ce diferență! 23 miliarde UE vs. 2000 miliarde USA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.