G4Media.ro

Cele mai puține autorizații de construcție emise în Iași, în ultimii 15…

Cele mai puține autorizații de construcție emise în Iași, în ultimii 15 ani / Scăderea e cu 70% față de vârful din 2018

Doar 22 de autorizaţii de construcție au fost emise în luna februarie de către Primăria Iași, iar trendul este negativ, semnalează Ziarul de Iași care susține că acesta este un record negativ al ultimilor 15 ani.

68 de autorizaţii au fost eliberate în lunile ianuarie (46) şi februarie 2022 (22), cu 70% mai puţin faţă de vârful perioadei analizate (2018) şi cu 60% faţă de cel mai grav an din punct de vedere al crizei economice (2010), semnalează ziarul ieșean.

Primăria invocă mai multe cauze, iar una dintre ele face referire inclusiv la deficitul de personal existent la nivelul Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism.

„Odată cu ieşirea din sezonul de iarnă, cu siguranţă numărul cererilor de documentaţii va creşte, mai ales că restricţiile privind pandemia au fost ridicate”, a comentat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

În opinia acestuia, pandemia a dus la o scădere a interesului investitorilor de a derula proiecte în domeniul construcţiilor.

În ceea ce priveşte lipsa personalului specializat, Buraga spune că deficitul este de aproximativ 35% în cadrul Direcţiei de urbanism, dar ar urma să fie organizate concursuri.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Numai are timp timp domn primar, ca e toată ziua pe la dna

  2. A intrat DNA-ul timid și foarte elegant în mafia dezvoltatorilor și-n primăria lui chirica. Asta e explicația!

    • Asa crezi tu?….e o situație similară în toată țara, adică e criza economica si voi o dati tot pe DNA?…blocarea unei părți din economie și împrumuturile făcute pentru covid au adus vreo fericire?…mai punem și războiul, așa că bomboana pe colivă și găsești explicația..PNNR e prost scris, adică ai bălării nu investitii, banii sunt estimati la preturi 2020….

    • E din cauza războiului.
      Te gândești de 2 ori înainte de a începe o construcție.
      Poate scad și prețurile la materialele de construcții.

    • Ascultati-l pe dorel e expert.

  3. Rusii ajung acusi la Prut si voi vreti autostrada si investitii in Iasi????Investitiile dupa Carpati. Deja se s-a scos la licitatie metroul pentru Cluj.Bravo!

    • Seamănă cu o noua scuză care vrea să motiveze lipsa autostrăzilor, a căilor ferate rapide și a multor altele din Moldova. Unii dintre voi ați exclude cu totul Moldova din României dacă ați putea. Dacă nu era Moldova și oamenii ei probabil că acum nu ar fi existat Romania (Mare).
      Toți ăștia care afirmă chiestii de genul despre Moldova, și implicit Romania sinteti niste lași egoiști ce vreți să adânciți și mai mult în sărăcie o parte din țară voastră sau dacă o să vină aproape de graniță rușii o să fiți primi care o s o dea la schimb/ o s o vindeți pentru liniște voastră ….