G4Media.ro

Cele mai noi echipamente militare din Rusia și Ucraina concurează la o…

sursa foto: Pixabay

Cele mai noi echipamente militare din Rusia și Ucraina concurează la o expoziţie în domeniul apărării din Arabia Saudită

În timp ce realitatea tragică a războiului se desfăşoară în Europa de Est, vizitatorii unei expoziţii în domeniul apărării din Arabia Saudită au fost întâmpinaţi cu priveliştea suprarealistă a celor mai noi echipamente militare ucrainene şi ruseşti, concurând pentru atenţie în săli de expoziţie impecabile, transmite Reuters.

Pentru Maxim Potimkov, exportatorul şi importatorul de arme al Ucrainei, singur în mijlocul vehiculelor blindate ale ţării sale, vânzările sunt ultimul lucru la care se gândeşte.

”Am venit la această expoziţie pentru că trebuie să fie cineva aici şi avem atât de mult echipament aici. Ar fi trebuit să fie peste 50 de oameni din Ucraina”, a spus el pentru Reuters.

Potimkov, din Kiev, călătorea spre Ucraina de la o expoziţie din Emiratele Arabe Unite, când Rusia şi-a lansat invazia săptămâna trecută şi a trebuit să-şi anuleze planurile.

Acum, întors în Orientul Mijlociu, lucrează la un stand pentru a promova vehiculele blindate tactice şi sistemele antidrone din Ucraina Kozark 7 şi Kozark 2M.

Între timp, într-o sală alăturată, producătorii ruşi de arme expun armament din Rusia, inclusiv arme antiaeriene şi sisteme de apărare aeriană.

Reprezentanţii industriei ruse, când au fost abordaţi de Reuters, au refuzat să discute despre sancţiunile economice impuse de Occident ca răspuns la război.

Sute de vizitatori expoziţia de apărare de la Riad, inclusiv oficiali guvernamentali regionali, militari şi corporativi, au studiat această demonstraţie de putere a naţiunilor din întreaga lume, chiar dacă locuitorii oraşului de coastă ucrainean Mariupol au experimentat în mod direct puterea înfricoşătoare a unui astfel de hardware.

Eforturile de evacuare a oamenilor din Mariupol, aflaţi de mai multe zile sub bombardamente ruseşti care i-au lăsat fără căldură, energie electrică şi apă, au eşuat pentru a doua zi consecutiv, duminică, după ce acordul de încetare a focului nu a fost respectat.

Multe naţiuni producătoare de arme luptă pentru influenţa şi contractele din ţările arabe bogate din Golf, în special Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, care îşi diversifică partenerii de apărare şi doresc să-şi dezvolte propriile industrii.

Arabia Saudită conduce o coaliţie militară, care include Emiratele Arabe Unite, care se luptă de şapte ani cu mişcarea Houthi, aliniată cu Iranul, din Yemen.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...