G4Media.ro

Cele mai importante declarații înainte de congresul PSD / Ștefănescu: Vor fi…

Cele mai importante declarații înainte de congresul PSD / Ștefănescu: Vor fi surprize / Andronescu: Trebuie să facem o analiză a programuluiu de guvernare / Daniel Florea: PSD nu trebuie să se reinventeze, ci să se regăsească

Social-democrații care candidează la funcții de conducere în cadrul congresului extraordinar care are loc la Sala Palatului, dar și susținătorii acestora au făcut o serie de declarații la sosirea la eveniment. Codrin Ștefănescu, demis de Viorica Dăncilă din funcția de secretar general imediat după încarcerarea lui Liviu Dragnea, a spus că vor fi surprize la congres dacă delegații vor avea curaj să voteze așa cum le dictează conștiința. Ecaterina Andronescu, care candidează pentru funcția de președinte al PSD, a spus că e nevoie de o analiză a programului de guvernare.

Codrin Ştefănescu: Cred că vor fi surprize la acest congres, sper ca toată lumea să aibă curaj

„Cred că vor fi surprize la acest congres. Fiecare delegat va vota aşa cum îl îndeamnă conştiinţa (…). Sper ca astăzi toată lumea să aibă curaj”, a spus Codrin Ştefănescu.

El a făcut referire la parcursul partidului după Congres şi a vorbit despre legătura sa cu primarii social-democraţi.

„Toţi au emoţii pentru că astăzi jucăm o carte mare pentru partid: ori astăzi ne desprindem de trecut, ori mergem mai departe şi ne ţinem de promisiuni şi nu uităm de lucrurile bune pe care le-am făcut. Nu uităm nici de colegii noştri care se află la ananghie şi insistăm pe faptul că trebuie să luptăm mai departe ca în România să nu mai existe abuzuri şi trebuie să nu uităm de cei care au căzut la datorie de-a lungul timpului. Pe asta se va baza şi o parte din discursul meu la acest congres. Sunt foarte mulţi colegi care asta mi-au spus şi acum, de câteva ore de când am venit, şi fac poze, strâng mâini, mă îmbrăţişez cu mulţi dintre primarii care au avut scoruri chiar bune, foarte bune în această perioadă, oameni care şi-au petrecut zile şi nopţi în bătălii electorale, oameni care şi-au neglijat uneori şi familia şi pe cei dragi în această bătălie şi de foarte mulţi ani fac acest lucru”, a afirmat Ştefănescu.

Acesta a vorbit şi despre trecutul „plin de bătălii” al PSD, precizând că el nu uită niciun coleg aflat la ananghie.

„Trecutul nostru este unul pe care toată lumea îl ştie, este un trecut plin de bătălii, un trecut în care am câştigat alegeri cu un program de care în mare ne-am ţinut, este un trecut pentru care ne-au votat foarte mulţi români (…). Nu trebuie să uite nici colegii mei că au fost oameni curajoşi care ne-au fost alături, din societatea civilă, din presă, care au plătit şi foarte scump pentru curajul lor şi a plătit foarte scump şi unul dintre colegii noştri. Eu nu vreau să mă desprind de acest trecut. Vreau ca discursul meu să fie chiar în sensul ăsta, că nu uit niciun coleg aflat la ananghie”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Marian Oprişan: Noi trebuie să vorbim mai mult despre ceea ce am făcut bine. În ultimii doi ani şi jumătate s-a vorbit prea mult despre justiţie

Marian Oprişan a declarat la Digi24, înainte de începerea congresului, că Viorica Dăncilă va fi preşedintele PSD şi că social-democraţii trebuie să vorbească despre realizările guvernării pentru că în ultimii doi ani şi jumătate s-a discutat prea mult despre justiţie.

“Sunt convins că astăzi doamna Viorica dăncilă va fi preşedintele PSD. Ştie foarte bine ce are de făcut din acest punct de vedere pentru că este femeie cinstită, o femeie valoroasă, o femeie care nu mai are niciun motiv de presiune din partea nimănui în acest moment şi poate efectiv să continue şi să îmbunătăţească programul de guvernare pe care noi l-am promis românilor şi să-l îndeplinim sută la sută, pentru că toţi aceşti doi ani şi jumătate este păcat că s-a vorbit foarte foarte multe despre justiţie, nu s-a făcut mare lucru în justiţie, Liviu Dragnea tot la închisoare a ajuns prin decizia justiţiei, deci cine ne-a acuzat că modificăm legile ca să salvăm lideri de la PSD s-a înşelat amarnic şi asta a fost o mare minciună, un mare fake-news din acest punct de vedere. Noi trebuie să vorbim mai mult despre ceea ce am făcut bine, despre ceea ce urmează să facem bine pentru români şi să ne întoarcem la agenda cetăţenilor şi să ne îndeplinim programul de guvernare”, a afirmat Oprişan.

El a mai spus că a cerut plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului imediat după pierderea alegerilor europarlamentare şi ar fi trebuit organizat un congres extraordinar pentru schimbarea sa din funcţie, deoarece, după o asemenea înfrângere, liderul unui partid are datoria să se retragă.

Oprişan speră ca PSD să iasă întărit în urma alegerilor de sâmbătă.

“Speranţa pentru astăzi este ca PSD să iasă întărit, PSD are nevoie de solidaritate, PSD are în România, în rândurile, sale cei mai buni români, oameni care sunt ataşaţi valorilor româneşti, iar eu cred că împreună o să reconvingem cetăţenii României că noi întradevăr am făcut bine şi nu am făcut rău, dar faptul că s-a greşit este indubitabil o realitate”, a explicat liderul PSD Vrancea.

Rădulescu: Îi voi susţine pe Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici, Codrin Ştefănescu

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat că îi susţine pentru conducerea partidului pe Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Codrin Ştefănescu, adăugând că este un câştig pentru formaţiune faptul că Teodorovici se va reînscrie în cursa pentru alegerea preşedintelui executiv.

„Astăzi să alegem nişte oameni, în primul rând, care să nu fie cu idei de a distruge partidul, ci de a conlucra împreună. Şi cred că trebuie să existe un echilibru între mai multe forţe şi mai multe echipe din partidul ăsta. Trebuie să fim sinceri să spunem că sunt mai multe grupări în funcţie de afinităţile pe care fiecare le are în partid şi şi-au făcut prietenii în decursul timpului (…). Eu cred că astăzi voi merge pe Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici, Codrin Ştefănescu. Eugen Teodorovici se va scrie astăzi în cursă. Este mare câştig pentru partid. Noi l-am susţinut de la început. El s-a supărat puţin, dar eu cred că primează mai mult ideea de a face treabă pentru partid, decât o supărare personală”, a spus Rădulescu, înaintea Congresului PSD.

El a spus că preşedintele partidului nu trebuie să fie candidatul la prezidenţiale, acesta putând fi şi din afara partidului.

„Cel care va fi candidatul nostru pentru alegeri prezidenţiale trebuie să intre într-un sondaj şi împreună cu alţii din afara partidului şi cel care are cel mai bun sondaj, indiferent că e sau nu din partid, să candideze”, a spus Rădulescu, adăugând că PSD trebuie să meargă cu un om care poate să aducă sufragii din mai multe zone adică şi din PSD dar şi din partea dreaptă şi din societatea civilă.

„Sigur, vor intra toţi în acest sondaj şi Teodorovici şi Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu şi Tăriceanu şi cine mai doreşte să candideze, iar cel care va sta mai bine sondaje va fi candidatul”, a punctat Rădulescu.

El a mai arătat că se impune o restructurare a Guvernului.

Ecaterina Andronescu: Să ne aducem oamenii înapoi şi să mergem cu programul până la capăt

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PSD, s-a pronunţat în favoarea unei analize în interiorul partidului pe tema programului de guvernare.

Ea a declarat înainte de Congresului PSD, că social-democraţii trebuie să îi readucă în partid pe cei care au plecat.

„Acest program de guvernare a fost aprobat de Parlament. Pe acest program de guvernare am primit voturile din 2016. Noi trebuie să facem o analiză, să vedem unde am greşit, să corectăm acele greşeli, să ne aducem oamenii înapoi şi să mergem cu programul până la capăt, pentru că programul acesta cred că este un program de ţară”, a afirmat Andronescu.

Întrebată dacă susţine o remaniere guvernamentală, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Nu este de competenţa mea, este de competenţa premierului, aşa că decizia îi aparţine”.

Daniel Florea: PSD nu trebuie să se reinventeze, ci să se regăsească

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, candidat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat că dezbaterile de la Congres îi vor aduce în funcţii pe cei mai buni, iar partidul „nu trebuie să se reinventeze, ci să se regăsească”.

„Din punctul meu de vedere, oricare dintre colegii care va fi ales este bun pentru funcţia respectivă. Sunt foarte convins că aceste dezbateri vor aduce în funcţii cei mai buni dintre noi în acest moment, pentru partid”, a spus Daniel Florea.

El a adăugat că PSD trebuie să dea dovadă de unitate.

„Nu contează câţi candidaţi sunt, contează ceea ce va reieşi din dezbateri şi din discuţii. După părerea mea, cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Cred însă că trebuie neapărat să dăm dovadă de unitate şi să arătăm că partidul nostru nu trebuie să se reinventeze, partidul nostru trebuie să se regăsească. Acesta este crezul meu şi îl demonstrez în fiecare zi alături de organizaţia pe care o reprezint şi care este cea mai puternică din Bucureşti, că şi proeuropenismul, şi justiţia independentă reală, şi drepturile şi libertăţile oamenilor trebuie apărate zi de zi de către un partid care această menire o are”, a menţionat Florea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pacatoasa de Andronescu crede ca lumea a uitat cand a desfiintat scolile profesionale in 2003 si a incercat sa scoata obligativitatea avizului de securitate la incendiu in scoli declansand indignarea parintilor.
    https://www.edupedu.ro/oficial-articolul-care-elimina-autorizatia-isu-de-siguranta-la-incendiu-pentru-acreditarea-scolilor-de-stat-nu-mai-apare-in-varianta-oug-publicata-in-monitorul-oficial/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.