G4Media.ro

Cele cinci mari companii tech consumă mai multă energie decât Portugalia și…

Sursa Foto: cmcmarkets.com

Cele cinci mari companii tech consumă mai multă energie decât Portugalia și Grecia

Într-un an, cei cinci giganți tech – Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google – au consumat o cantitate de energie egală cu 49,7 milioane de megawați oră (MWh), mai mare decât Portugalia (48,4 milioane MWh) și Grecia (46,2 milioane MWh) şi aproape cât România (50 de milioane MWh), scrie agenția italiană ANSA, citată de Rador.

Din 2018 şi până în 2020, consumul de energie al celor cinci giganți americani listați pe piața Nasdaq aproape s-a triplat, ajungând de la 16,6, la 49,7 milioane MWh.

E ceea ce reiese din observatorul ESG Karma Metrix, care a analizat rapoartele de sustenabilitate ale grupului numit ”Faang” (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google), prezentate de agenția de marketing digital, AvantGrade.com, în vederea Zilei Mondiale a Mediului Înconjurator.

Rapoartele ESG pe trei ani mai arată că cele 5 companii de tehnologie au emis 98,7 milioane de tone de CO2, mai mult decât întreaga Republică Cehă (92,1), cu o creștere totală a emisiilor totale de 17% din 2018 până în 2020. Cu toate acestea, studiul observă că „la companiile Apple și Google se remarcă semnele pozitive ale unei reduceri de CO2, datorită ponderii mai mari a surselor de energie regenerabilă și căutării active a eficienței energetice în centrele lor de date”. Trebuie reamintit că Internetul produce emisii de CO2 atât pentru modalitățile ineficiente de a crea site-uri web și aplicații, cât și pentru combustibilii fosili care alimentează centrele de date. Potrivit Global Carbon Project, dacă Internetul ar fi o națiune, ar fi a patra cea mai poluantă din lume. (Sursa Foto: cmcmarkets.com)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Pai inchideti-le, ce mai stati? Ursula von Stalin poate sa le inchida, in numele apocalipsei climatice si intoarcerii la Evul Mediu.

  • Vezi ca ai scris gresit Putin
   Ala deja le-a inchis, Paradisul e deja acolo.
   Pasol, davai, tvoiu mati!

 2. Observati ca marii „poluatori” sunt companiile de petrol si cele de IT. Mai ramane Hruschiov sa apara si totul este perfect!

 3. Prin tarile dezvoltate ponderea consumului energetic al companiilor „smart” e chiar spre 20% și nu toată energia aia e „verde”.

 4. Ar fi foarte interesant sa trecem din nou pe hartie. Bun, ne-ar costa destul de mult si nu gratis ca acum, dar pentru ca am plati pentru informatie am fi mai selectivi in ce cumparam si ce citim. Problema este ca peste 90% din jurnalistii copy paste vor disparea si ce facem cu ei ca in afata de Ctrl+C si Ctrl+V nu stiu altceva.

 5. Foarte interesant. Pana la urma firmele de tehnologie care se bat in piept ca salveaza planeta si ca sunt verzi, etc. etc. de fapt incep sa devina cei mai mari poluatori. Imi aduc aminte de incidentul cu demiurgul Elon Musk si Bitcoinul „recoltat” in China.

 6. Lasa ma ca se face la noi cloud guvernamental, care o sa consume 0 curent.

 7. Prefer sa ma intorc in apoca de piatra, decat sa iti citesc aberatiile zilnice, la.b@rule!