G4Media.ro

Cele 12 porunci ale lui Viktor Orban, în lupta pentru ”salvarea civilizației…

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Cele 12 porunci ale lui Viktor Orban, în lupta pentru ”salvarea civilizației occidentale”: Ungaria are o rețetă împotriva dominației progresiste

„Ungaria este laboratorul în care au fost testate antidoturile dominației progresiste”, a declarat premierul Viktor Orbán la Conferința de acțiune politică conservatoare, CPAC Hungary, care are loc la Budapesta, transmite Hirado, citată de Rador.

CPAC este cea mai importantă reuniune politică a taberei conservatoare, de dreapta americană, care a fost lansată în 1974 de Uniunea Conservatoare Americană (ACU) și care acum a fost organizată pentru prima dată în Europa.

Viktor Orbán a rezumat rețeta ungară în 12 puncte. „Conservatorii americani și europeni trebui să își unească forțele pentru a lupta împreună în vederea salvării civilizației occidentale. 2024 va fi un an decisiv, deoarece în Statele Unite vor avea loc alegeri prezidențiale și pentru Congresul american, iar în Europa vor fi alegeri pentru Parlamentul European”, a subliniat premierul ungar.

În discursul său rostit la deschiderea conferinței, Viktor Orbán a menționat: Este o coincidență norocoasă faptul că acest eveniment are loc la o lună de la victoria electorală repurtată de FIDESZ.

Întotdeauna este bine dacă omul poate vorbi între prieteni și este bine dacă cuvintele sale au acoperire, a spus premierul, referindu-se la victoria electorală de două treimi. Am parcurs un drum lung de la samizdatele răspândite în anii 1980, iar acum are loc la noi cea mai importantă reuniune politică a republicanilor americani, a continuat Viktor Orbán, care a menționat: Nu de mult am invidiat cultura lor de dezbatere, libertatea lor și l-am aplaudat pe președintele Reagan. Noi am avut parte doar de funcționari comuniști și de atmosfera apăsătoare creată de ei, care am avut-o timp de 40 de ani.

În numele cetățenilor ungari mulțumesc că ne-ați onorat cu prezența dumneavoastră, a spus premierul în salutul său adresat către participanții conferinței. Viktor Orbán s-a referit și la modul în care au fost învinși comuniștii, apoi liberalii și cel mai recent trupele stângii liberale internaționale trimise împotriva Ungariei.

În bătălia politică rămân în picioare doar cei mai buni, iar condiția finală a victoriei este ca „tu să fi cel mai bun”.

În Occident există deja o problemă cu care „noi ne-am confruntat deja cu succes”. Liberalii domină mass-media, opiniile, stânga progresistă spune ce este corect și ce este greșit, a subliniat premierul, care a adăugat: Timp de 30 de ani și aici a fost la putere stânga, ba mai mult, a fost dictatură comunistă. Aparatul de stat depunea eforturi pentru înrădăcinarea puterii comuniste.

Era aceeași cultură woke ca astăzi în Occident, doar că teoria rasială critică era numită socialism științific care era predat la universitate. Noi ne-am revoltat și la sfârșitul anilor 1980 am decis că ajunge, ne-am săturat. Am vrut să ne recuperăm țara și libertatea. Comuniștii au trimis forțe de poliție, dar noi am fost hotărâți și am câștigat. Viktor Orbán a amintit că în timpul comunismului liberalii și conservatorii au încheiat un pact anticomunist, iar apoi cu prima ocazie liberalii s-au alăturat post-comuniștilor și au pus pe jos stânga ungară.

Donald Trump are merite incontestabile și, totuși, nu a fost reales. Cu el s-a întâmplat la fel ca și cu dreapta ungară, în 2002, când mlaștina stângii ne-a tras în jos. În următorii opt ani, cei din stânga au cheltuit banii oamenilor, grupurile paramilitare au mărșăluit pe străzi, un val de violență a dominat pe străzi și au avut loc crime etnice, a amintit Viktor Orbán de perioada 2002-2010.

În opinia sa, roadele guvernării progresiste vorbesc de la sine: recesiune și violență. Nu am putut accepta situația de după 2002, situația noastră minoritară, și în 2010 ne-am întors. Timp de opt ani am construit cărămidă cu cărămidă, iar Ungaria este laboratorul în care am experimentat antidotul dominației progresive. Acum, în primăvară am primit a patra doză și pacientul s-a vindecat complet, rețeta poate fi folosită în mod liber, a afirmat Viktor Orbán, care a adăugat: Ungaria are o rețetă împotriva dominației progresive.

Viktor Orbán a rezumat în 12 puncte rețeta ungară:

1. Trebuie să jucăm după propriile noastre reguli: Putem câștiga doar dacă nu acceptăm soluțiile și căile oferite de alții. Nu ar trebui să ne descurajeze dacă suntem tratați drept cel care aduce necazuri, ba mai mult, este suspect dacă nu se întâmplă în tocmai. Cei care joacă după regulile adversarilor săi, vor pierde.

2. Conservatorismul național în politica internă: Bisericile și familiile trebuie sprijinite, deoarece națiunea este construită din ele. Am construit un gard la granița de sud pentru că și-a dorit poporul ungar. Punctul slab al progresiștilor este că vor să-și impună iluziile lor într-o realitate, ceea ce oamenilor nu le place.

3. Interesul național în politica externă: Potrivit progresiștilor, politica externă este o luptă între ideologii. Însă, aceasta este o formulă greșită. Națiunea este pe prim-plan. Este nevoie de o politică externă bazată pe interese, deși nu este ușor. În războiul care are loc în vecinătatea noastră, de exemplu, condamnăm agresorul și sprijinim pe cei care au nevoie, dar nu permitem ca cetățenii ungari să plătească prețul războiului.

4. Să avem mass-media!: Nebunia stângii progresiste poate fi prezentată doar dacă există și mass-media de dreapta. Opiniile de stânga par mai puternice pentru că sunt susținute de mass-media de stânga. Vechiul ethos este că politica de partid și presa trebuie separate, dar nu este așa nici în America, deoarece există nenumărate medii de partea democraților.

5.Descoperă intențiile adversarilor tăi! Nu a existat o distrugere a tabuurilor mai mare de cele ale lui Donald Trump, dar și tabuurile de mâine trebuie distruse. Noi, cei din Ungaria, spunem din timp, la ce se pregătește stânga. Scoatem la lumină cazul, pe care ei îl neagă la început, dar până la urmă tot se dovedește că este vorba de planul lor despre care noi am vorbit.

6. Importanța economiei: Stânga vrea să conducă economia după idei abstracte, ceea ce este interzis dreptei. Se poate promova doar o politică economică care este bună pentru toată lumea. La asta se referă vorba noastră că au de câștigat și cei care nu ne votează. Oamenii vor să meargă înainte, iar dacă un guvern de dreapta nu poate oferi așa ceva, este sortit eșecului.

7. Să nu fi marginalizat: Oamenii nu vor nici pe cei de extremă dreapta și nici pe cei de extremă stânga. Nu există nicio diferență între cele două extreme. Acest lucru îndepărtează, de fapt, pe majoritatea alegătorilor și cei care se implică în teoriile conspirației, vor pierde.

8. Să citim în fiecare zi!: Nu există un mijloc mai bun decât cărțile pentru a înțelege și a transmite lucrurile complicate. Lumea este un loc complex, iar cărțile ne ajută să o înțelegi. Din cărți putem înțelege cum gândesc adversarii noștri și unde greșește rațiunea lor.

9. Să ai credință!: Lipsa de credință este periculoasă. Dacă cineva nu crede că, cu toții trebuie să dăm socoteală la final, atunci crede că poate face orice. Prin implicarea în viața creștină, vor veni și succesele mai ușor.

10. Găsește prieteni!: Rivalii noștri, liberalii progresiști și marxiștii se solidarizează, în timp ce noi conservatorii suntem capabili să ne certăm chiar și pentru lucruri mărunte, dar dacă vrem să reușim în politică, trebuie să căutăm și să ne concentrăm pe punctele comune.

11. Construiește comunități!: Nu există succes politic conservator fără comunitate. Cu cât comunitatea este mai puțină și cu cât oamenii sunt mai singuratici, cu atât se apropie mai mult de liberali, cu atât comunitățile sunt mai puternice, cu atât mai mulți oameni votează pentru dreapta.

12. Construiește instituții!: Instituții care pot fi interpretate din punct de vedere politic vor rămâne cu noi peste generații, avem nevoie de idei noi, de oameni noi. Ei sunt muniția, iar dacă se epuizează, adversarii noștri vor câștiga.

Este ciudat, dar adevărat că ideologiile distructive, fascismul și comunismul provin din Occident. Nu ne-am gândit niciodată că comuniștii se pot întoarce chiar și din Occident. Progresiștii amenință din interior întreaga civilizație occidentală.

Noi avem treabă cu Uniunea Europeană, iar americani, cu Statele Unite. Aceiași oameni fără chip instruiți ideologic, stau și la Bruxelles și la Washington. Ei vor să șteargă stilul de viață occidental care în Occident a fost câștigat în timpul Războiului Rece, iar noi, prin alungarea comuniștilor.

Putem avea succes doar într-un mod organizat, trebuie să ne facem prieteni și să luăm înapoi instituțiile în Washington și la Bruxelles. În America vor avea loc alegeri prezidențiale și pentru Congres în 2024, iar la noi vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European, ceea ce – în opinia premierul ungar – sunt decisive. Lecția ungară este că nu există o armă minune, există doar muncă, ceea ce trebuie făcut, a conchis Viktor Orbán.

Sursa: Hirado/ Rador

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Românii de ce nu construiesc instituții? De ce e România altfel?

  • Ro este inca stat de drept, asa amarat cum e el. Ungaria nu e cazul, acolo institutiile sunt 100% subordonate unui singur individ.

   In caz ca te intrebi, in statul de drept exista un fundament esential: institutii (puteri) complet separate si independente, media, justitia, executiv, legislativ, societate civila etc. Deci, chiar daca acestea exista intr-un stat, este musai ca ele sa fie independente.

  • Ești naiv. Justiția aparține PSDNL, pe lângă asta mai au CCR, toate instituțiile de forță și administrația locală, toate politizate.

  • Simu. Pentru ca, încă mai este democrație. Dacă nu-ți place GO în Ungaria, Rusia sau Coreea de Nord.

  • Justiția nu aparține pnlslpehlanlajl cum spui tu, aparține MAFIEI POLITICE, indiferent cum își spune, psd, usr, psr mmr, ccr hhr mcr… Nu mai exista partide politice, exista mafii politice. Acestea s-au desprins din marea mafie politica pcr, a explodat în timpul guvernărilor psd, fiind dusa mai departe de vajnici lor urmași. A spune ca usr sunt cei mai cinstiți oameni, e chiar o gluma proasta, iar de glume proaste ne-am saturat. Tragic este ca după ce ne-am prăjit și cu usr, ne dam seama ca nu mai avem nicio speranța de a avea un partid nou, cu doctrina liberala, care sa poată fi pus în fruntea tarii. Atunci, a te văita obsesiv ca lumea votează pnlpsd, e o aberație, având în vedere ca usr, prin acțiunile lor imbecyle i-au adus din nou la putere pe comuniști.

 2. cum se face ca orice dictator are el o „reteta” unica impotriva „dominatiei”?

 3. cine pleaca urechea la ce spune Viktoras inseamna ca ii place sa si-o ia in c.ur pe ascuns

 4. Romania a sfarsit prin a fi o colonie.

 5. Cai verzi pe pereți. Zöld lovak a falakon. :))))

 6. Iesiti din UE stim cu totii ca sunteti c u r v e l e Europei! Mergeti langa neandertalii aia cyorditori de la Est cu Putler in frunte pe culmile cele mai inalte ale bolsevismului neo-marxist!

 7. Eu nu știu de ce le ziceți progresiști, sunt total opusul ca și creștinii, anti știință. Măcar creștinii sunt pro natură, sau respectă niște reguli din natură. Progresiștii nimic. În afară de vegetarianism sau veganism cu care sunt de acord și lupta anti încălzire globală, distrug tot… civilizație, ordine etc.

  • Îmi cunosc pozițiile de cel puțin 10 ani, de asta nu prea există variantă de vot la mine. În schimb tu, chiar ai nevoie de materie cenușie, și un loc de muncă eventual, asta dacă nu ești plătit cumva de vreoun ONG. Le zici tuturor mujicilor pe aici să ia pastile, dar cred că tu ai cea mai mare nevoie.

  • Vreun…ofc

  • A scos capul si sobolanul asta comunist .Irita fraierii astia din cele mai sarace 3 judete ale tarii .dar va veni si vremea lor .Toti astia cu impresii imperialiste .el nici macar nefiind este doar un slugoi si un tradator precum inaintasii lor Bathory o va la EIUM si macar putem respira linistiti sa nu le mai vedem steagurule de kk si imnurile idioate .Sa se termine cu ” Marele Cuceritor ” de la Rasarit si or sa vada si ei ce inseamna sa te pisi contra vantului .este doar chestie de timp

 8. A uitat sa mentioneze un punct important: Sa fii ipocrit. Asta e unul din pilonii conservatorismului. Adica sa te folosesti de toate realizarile progresismului, dar sa sustii ca ele au fost aduse de conservatori ca tine, care se folosesc de nostalgia tineretii pentru a amagi oamenii ca era mai bine in trecut. Si sa mai si ascunzi orgiile la care participi, ca nu da bine la public sa stie ca esti cu doua fete.

 9. Joacă după regulile tale până poimâine,dar pe banii tăi umflatule….

 10. @redactia : Multe greșeli-când sunt „progresivi”,când „progresiști”; „a fi „scris cu in sigur ” -i ” unde ar trebui sa fie doi;dezacorduri… și voi vorbiți de diplomele altora? Hai,cenzurați,că la asta nu vă întrece vreo altă gazetă,sunteți campioni absoluți,”progresivilor”…

 11. Porunca a 10-a : ” Rivalii noștri, liberalii progresiști și marxiștii se solidarizează, în timp ce noi conservatorii …”adică,pretenul Putin în ce e „conservator”- în marxismul”autohton”-zis „bolșevism”?

 12. Este interesant sa vezi ce ar trebui sa fie normal a devenit a normal și invers. Europa a renunțat deja de valorile creștină. Din punct de vedere spiritual este praf. Politicienii sunt lași. Sunt muuult se acord cu Orban dar nu au curajul sa spune cu voce tare. Asa este și cu Migrația și cu embargouri care se știe ca 2/3 din lume nu adopta sau ipocrit este de acord dar cumpăra ulei ruses în proporție de 49%amestecat cu ulei brent și devine ulei ok. Sau Rusia da ulei Kazahstanui iar ei vind mai departe și este ok. În timp ce Eu se îndreaptă spre prăpastie și unii mai și aplaudă în acest timp.

 13. I-auzi ce frumos vrajeste Viktorash niste naivi de pe ocean cu ochelari ‘I want to believe”.
  .
  „Lecția ungară este că nu există o armă minune, există doar muncă, ceea ce trebuie făcut, a conchis Viktor Orbán.”
  Si furt, mult furt. Zeci de miliarde, facut temeinic.
  Sa vedem daca si aia care au dat banu’ si-au invatat lectia.

 14. Ce mi se pare mie extrem de periculos, dincolo de ideea că maghiaru-i fruncea sau moțul, după cum doriți( iar aceasta nu pentru că e vorba despre maghiari, ci despre orice nație care se crede mai ”cu moț”, permanent atacată etc, )e teoria că, neafiliat vreunei credințe, ești periculos, din cauză că….. , dacă nu crezi că ceva există Dincolo, atunci nu ți-e teamă că vei da ”socoteală”, iar comportamentul tău ar scapa unor reguli, canoane etc.
  Această teorie, practic, neagă dreptul _de altfel, din aceste idei, dacă le citiți cu atenție, cam lipsește ideea de drepturi, sunt doar prescripții_ de a nu fi credincios, mai mult, devii ”periculos”, iar motivul e esențial pentru a arăta ce stă în spatele(dincolo o uriașă doză de ipocrizie, să ne amintim de acel eurodeputat, care, nu mă îndoiesc, a fost urmărit pentru a i se dezvălui penibila-i impostură, surprins sărind balconul de la o petrecere gay, luptător ”declarat” , de altfel, împotriva ”fenomenului” și frustrare, frustrarea de a vedea că altul e diferit de tine și că nici nu e ”pedepsit ” de vreo divinitate pentru asta) acestor doctrine deja ultraconservatoare, și anume ideea de pedeapsă divină dacă nu faci ce trebuie.
  Cu alte cuvinte, dacă nu ți-e teamă că te pedepsește Doamne-Doamne, ești în stare de orice. Lăsând la o parte absurditatea acestei idei, se desprinde și disprețul său pentru om, în general, credincios sau nu, pentru că, în această ideologie care neagă alegerea și individualismul, omul nu este civilizat, nu acționează moral din convingere, ci de…..frică. Frica de divinitate.
  Acești oameni nu dau doi bani pe individualitate, pentru că ei perorează exclusiv pentru grupuri mari, cohorte sau turme ( în sens sociologic, desigur), pun accent pe uniformizare, pe categorisire, iar intenția de a reglementa viața omului ”în detaliu” nu e departe.
  Am mai spus-o: nu m-am bucurat că am ieșit, în preadolescență, din comunism, ca să dau peste dictatura religioasă, căci, așa, nu ne întoarcem în urmă cu un secol, un secol jumătate, ci cu mai multe. Multe prea multe.

 15. Chiar mi se pare un crestin adevarat si nu neomarxist cum vad ca sunt din belsug si in tara noastra.

 16. 8.Programul „fara autostrazi ”
  9.Programul „fara cai ferate rapide”
  10.Programul special in justitie „toleranta maxima pt infractori (hoti)”
  11.Programul „fara patinoare si bazine de inot”
  12.Programul care insista pe pctele 1,5 si 7 mai-sus mentionate
  13.Programul „cat mai multe doctorate”
  Din pacate…

 17. Alt pui de Putin sau Kim face pe filosoful.

 18. Si carticica cu 12 porunci va fi legata in coperti rosii si fiecare ungur va fi obligat sa o poarte tot timpul cu el,asa cum a facut si Kim Ir Sen cu poporul lui.