G4Media.ro

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 30 ar putea fi…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 30 ar putea fi prinse sub ruine după ce Rusia a bombardat un bloc cu cinci etaje din Donețk

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 30 ar putea fi prinse sub ruine după ce rachete ruseşti Uragan au lovit sâmbătă seara un bloc cu cinci etaje în oraşul Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk din Ucraina, provocând prăbuşirea imobilului, a indicat guvernatorul Pavlo Kirilenko pe Twitter, potrivit Reuters.

Guvernatorul a afirmat că şase persoane au fost confirmate decedate, iar alte cinci rănite.

Potrivit unor informaţii din partea rezidenţilor, există temeri că cel puţin 34 de persoane ar putea fi prinse printre ruine, a adăugat Kirilenko.

Andrii Iermak, şeful cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat într-o postare pe Telegram ”un alt atac terorist rus”, adăugând că Rusia ar trebui desemnată ca ”stat sponsor al terorismului”.

Un proiect de lege în acest sens a fost depus de doi senatori americani, care, în timpul unei vizite la Kiev joi, s-au arătat încrezători că propunerea va fi adoptată.

Rusia, care afirmă că întreprinde o ”operaţiune militară specială” de demilitarizare a Ucrainei, neagă că ar viza civili.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Eu le doresc iubitorilor de limba rusa sa faca o deplasare in ucraina in linia 1 ,asa ca la galerie .

  2. Căderea Rusiei ar deschide multe oportunități pentru multe state inclusiv și România dar trebuie percepută corect realitatea. Rusia a fost și este un stat agresor dar au niște resurse absolut necesare pentru economia europeană iar lipsa acestor resurse ar putea muta prosperitatea din Europa în Asia. Germania, Franța, Austria, Ungaria au înțeles asta și mai mult sau mai puțin mascat fac jocul Rusiei. NOI, polonezii, țările baltice stăm cu frică căci am cunoscut binefacerile Rusiei mai ales că rușii sunt din ce in ce mai aproape de Moldova.Ucraina merită respect pentru că luptă dar pierd și oricine a urmărit cât de cât războiul vede clar că Rusia chiar dacă înaintează că un melc totuși se apropie.

  3. se stie ca rusii avanseaza numai prin bombardarea de blocuri

    americanii au alta tacia, in afganistan ei nu au bombardat niciun bloc