G4Media.ro

Cel puțin 31 de migranți au murit când ambarcațiunea lor s-a scufundat…

Cel puțin 31 de migranți au murit când ambarcațiunea lor s-a scufundat în Canalul Mânecii în largul orașului Calais pe coasta de nord a Franței. Ei încercau să ajungă în Marea Britanie

Update 21:40 Numărul morților s-a ridicat la 31, potrivit ministrului de interne Gerard Darmanin. Patru suspecți de traficare a migranților au fost arestați. Președintele Franței, Emmanuel Macron a delcarat că nu va permite transformarea Canalului Mânecii într-un cimitir

Update 20:40 Numărul migranților morți în Canalul Mânecii s-a ridicat la cel puțin 27, cel mai ridicat număr victime la traversarea canalului de către migranți. Prim ministrul britanic, Boris Johnson, conduce o ședință de urgență a cabinetului de criză.

„În jurul orei 14.00, un pescar a raportat descoperirea a aproximativ 15 cadavre care pluteau în largul Calais. O navă a Marinei franceze a recuperat mai multe cadavre, inclusiv cinci morți și cinci inconștienți, potrivit unui raport provizoriu”, a informat ministerul de interne de la Paris.

“Emoție puternică în fața tragediei numeroaselor morți din cauza răsturnării unei bărci cu migranți în Canalul Mânecii. Nu putem niciodată condamna destul natura criminală a contrabandiştilor care organizează aceste traversări”, a postat pe Twitter ministrul Gerald Darmanin.

Potrivit prefecturii maritime din Canalul Mânecii și Marea Nordului, trei elicoptere și trei bărci participă la cercetare.

Vinerea trecută, prefectura maritimă înregistrase 31.500 de încercări de plecare în Marea Britanie și 7.800 de migranți salvați, de la începutul anului. Aceste încercări de trecere au provocat un total de “șapte morți sau dispăruți” de la 1 ianuarie, a adăugat comunicatul prefecturii. Potrivit autorităților britanice peste 25.000 de migranți ilegali au sosit anul acesta în Marea Britanie peste Canalul Mânecii.

France Info

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce aceștii migranți au vrut sa părăsească raiul UE și sa plece în UK care după spusele socialiștilor internationalisti va murii de foame pentru ca a ieșit din UE?