G4Media.ro

Cel puţin 61 de morţi din cauza insolaţiei, de la începutul anului,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cel puţin 61 de morţi din cauza insolaţiei, de la începutul anului, în Thailanda, afectată de o caniculă cu o ”temperatură resimţită” de peste 52°C

Cel puţin 61 de persoane au murit în Thailanda de la începutul anului, în contextul unei călduri extreme care afectează această ţară de mai multe săptămâni, anunţă vineri Ministerul thailandez al Sănătăţii, relatează AFP, conform News.ro.

Timp de aproape o săptămână, în aprilie, autorităţile dinBangkok au emis aproape zilnic avertismente de căldură extremă, după ce ”temperatura resimţită” a depăşit52°C.

Cele 61 de persoane au murit din cauza insolaţiei în întreaga Thailandă de la începutul lui 2024 – faţă de 37 în întregul an 2023, anunţă într-un comunicat ministerul.

Nord-estul Thailandei, unde se află în principal terenuri agricole, a înregstrat cel mai mare număr de morţi, precizează el.

Modificările climatice cauzate de către om urmează să antreneze canicule mai frecvente, mai îndelungate şi mai intense, avertizează oameni de ştiinţă.

FenomenulEl Niño contrinuie la clima excepţional de caldă din acest an, însă Asia se încălzeşte la rândul său mai rapid decât media mondială, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) a ONU.

Un reprezentant al Serviciului Controlului Bolilor de la Ministerul thailandez al Sănătăţii,Apichart Vachiraphan, sfătuieşte persoanele care suferă de probleme de sănătate subiacente să-şi limiteze ieşirile din clădiri.

În acest an, o vreme caldă şi uscată a durat mai mult timp decât de obicei în Thailanda, unde sezonul ploilor întârzie.

Furtuni au izbucnit săptămâna aceasta în anumite regiuni, făcând temperaturile să scadă, dar au determinat autorităţile să avertizeze cu privire la inundaţii bruşte.

În aprilie, regatul a înregistrat o temperatură de44,2°C în proivinciaLampang, foarte aproape de un record înregistrat anul trecut, de44,6°C.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...