G4Media.ro

Cel puţin 50 de morţi în Haiti, într-o explozie a unui camion-cisternă…

Sursa foto: Captură video

Cel puţin 50 de morţi în Haiti, într-o explozie a unui camion-cisternă /  Incendiul din urma deflagrației s-a extins la aproximativ 20 de locuinţe

Cel puţin 50 de oameni au murit într-o explozie a unui camion cisternă, marţi, la Cap-Haitien, în Haiti, iar multe alte persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu, anunţatde către un oficial local, relatează News.ro, care citează AFP.

”Am constatat la faţa locului între 50 şi 54 de persoane arse de vii. Este imposibil să fie identificate”, a declarat viceprimarul Cap-Haitien, Patrick Almonor.

”Aproximativ 20” de locuinţe din jur au fost cuprinse de flăcări în urma exploziei, potrivit viceprimarului, care se teme de un bilanţ maimare. ”Nu suntem încă în măsură să dăm detalii despre numărul victimelor din case”, a declarat el.

Haiti se confrintă cu o gravă penurie de carburanţi, din cauză că ganguri controlează o parte a circuitului de aprovizionare. Această situaţie alimentează o nemulţumire puternică în rândul populaţiei, iar în Haiti au avut loc luni manifestaţii împotriva unei scumpiri a benzinei.

Spitalul Justinien, unde au fost conduţi numeroşi răniţi, era depăşit de afluxul de răniţi, dintre care mulţi se află în stare critică.

”Nu avem mijloacele să preluăm numeroasele persoane cu arsuri grave”, a declarat AFP o infirmieră de la spital. ”Îmi este teamă că nu vom reuşi să-i salvăm pe toţi”, a adăugat ea.

Cap-Haitien, un port situat pe coasta de sud a Haiti, este al doilea cel mai important oraş din ţară.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Coasta de nord, nu de sud.