G4Media.ro

Cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de COVID-19 de lungă…

sursa foto: Pixabay

Cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de COVID-19 de lungă durată, apreciază Organizația Mondială a Sănătății/ Care sunt principalele simptome

Cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de tulburări pe termen lung legate de COVID în 2020 şi 2021, potrivit unei estimări publicate marţi de biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la o mai bună îngrijire a bolnavilor, relatează AFP.

Această cifră reprezintă mai mult de 16% din cele 102,4 milioane de persoane care au fost infectate cu coronavirus în primii doi ani ai pandemiei în cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS.

Oboseală, tuse, dificultăţi de respiraţie, febră intermitentă, pierderea gustului sau a mirosului, depresie, COVID de lungă durată (long COVID) se manifestă prin unul sau mai multe simptome dintr-o listă lungă, de obicei în decurs de trei luni de la infectare şi care persistă cel puţin două luni.

„Milioane de persoane din regiunea europeană a OMS, care include Europa şi ţări din Asia Centrală, suferă de simptome debilitante la câteva luni după infectarea iniţială cu COVID-19. Ele nu pot continua să sufere în tăcere”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-un comunicat.

„Guvernele şi partenerii din domeniul sănătăţii trebuie să conlucreze pentru a găsi soluţii”, a subliniat el, constatând „necesitatea urgentă de analize suplimentare, a unei investiţii mai mari, sprijin sporit şi o mai mare solidaritate cu cei care suferă de această boală”.

Numărul femeilor afectate de COVID de lungă durată este de două ori mai mare decât cel al bărbaţilor, conform estimărilor OMS, care se bazează pe calculele oferite de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME).

Potrivit IHME cu sediul în SUA, aproximativ 145 de milioane de persoane din întreaga lume au suferit de COVID de lungă durată în 2020 şi 2021.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. „Narațiune”.
    Poate suferă de efectele dozelor, atenție. Și așteaptă S.M.S.-ul.

    • @ Popa Sapca – Du-te bai panarama de aici cu dozele tale, gizas, ce doze visezi tu in 2020? Am inteles, era propaganda venita de undeva din est, ok, era menita sa fie contra-sistemului, da’ gata, hoo, opriti-va cu dozele voastre diliilor!

  2. Mai mult au suferit cei care au lins moaște!

  3. Tuse seaca de îmi zdruncina mansarda. Gustul e la locul lui, cu excepție la cafea, mare nenorocire, si asa cafeaua de pe piața e cam arsa…