G4Media.ro

Cel puțin 15 state europene nu sunt de acord cu inițiativa Franței…

Sursa foto: European Council

Cel puțin 15 state europene nu sunt de acord cu inițiativa Franței privind centralizarea supravegherii piețelor financiare

Irlanda, Luxemburg, Suedia și cel puțin o duzină de alte țări s-au aliniat împotriva inițiativei franceze de centralizare a supravegherii piețelor financiare, pe fondul temerilor că aceasta ar duce la fuga de capital și la investiții interne greu de realizat, transmite The Guardian.

Opoziția lor a fost ridicată în contextul în care propunerile vizează deblocarea a până la 9.000 de miliarde de euro în bani privați deținuți în UE, de la economii personale la fonduri de pensii, pentru a finanța apărarea și alte provocări potențiale majore, cum ar fi o nouă pandemie.

Un diplomat a declarat că 80% din investițiile private se îndreaptă către SUA, deoarece nu există suficiente opțiuni pentru investiții obișnuite, în afara sistemelor bancare sau de economii guvernamentale.

Publicitate electorală

Dar unele țări mai mici se tem că „activitatea urmează autoritatea de reglementare” și că ar putea pierde serviciile financiare și sunt hotărâte să oprească orice încercare a Franței sau a Germaniei de a centraliza supravegherea.

Irlanda se teme că o autoritate de supraveghere la nivel de bloc ar putea submina ani de eforturi politice pentru a atrage serviciile financiare și de gestionare a fondurilor, care angajează în prezent 60.000 de persoane.

Guvernul irlandez susține consolidarea piețelor de capital și consideră că consumatorii ar trebui să aibă diferite opțiuni, așa cum se întâmplă în SUA, pentru a-și putea crește propria avere, prin alternative decente la bănci.

O sursă dintr-o altă țară europeană a declarat că este imperativ ca supravegherea europeană a piețelor de capital să fie consolidată.

„Rămânem în urmă când vine vorba de concurenții noștri, în special în SUA, dar și India și China, recuperează decalajul, iar noi suntem fragmentați”, a spus diplomatul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează