G4Media.ro

Cel puțin 10 dintre civilii israelieni eliberați de teroriștii Hamas, atât bărbați…

sursa foto: captura video

Cel puțin 10 dintre civilii israelieni eliberați de teroriștii Hamas, atât bărbați cât și femei, au fost agresați sexual sau abuzați în timpul captivității

Într-un raport care detaliază acuzațiile de abuzuri sexuale grave și răspândite de către teroriștii Hamas în timpul atacului din 7 octombrie și, ulterior, împotriva ostaticilor, un medic care i-a tratat pe unii dintre cei 110 ostatici eliberați din captivitate a declarat pentru Associated Press că cel puțin 10 bărbați și femei dintre cei eliberați au fost agresați sau abuzați sexual, relatează timesofisrael.com

El nu a oferit mai multe detalii și a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a proteja identitatea ostaticilor.

Comentariile medicului au coroborat relatări similare împărtășite în cadrul unei întâlniri de marți. În cadrul reuniunii, care a avut loc între cabinetul de război israelian și un grup format din ostatici recent eliberați și membri ai familiilor celor care sunt încă reținuți în Gaza, au fost prezentate mărturii directe ale unora dintre prizonierii eliberați. Aceste persoane au detaliat experiențele lor de abuz sexual în timpul captivității.

Aviva Siegel, care a fost eliberată din captivitatea Hamas săptămâna trecută și al cărei soț, un cetățean american, este încă ostatic, ar fi declarat în timpul reuniunii că unele dintre femeile ostatice „au fost atinse”. Alții au spus în timpul reuniunii că atât bărbații, cât și femeile au fost agresați sexual, potrivit unor scurgeri de informații în presa ebraică.

Ronen Tzur, directorul Forumului Ostacilor și al Familiilor Dispărute, a declarat după reuniune că „a fost o întâlnire neobișnuită. Membrii cabinetului au auzit pentru prima dată de la femeile ostatice eliberate descriind lucrurile dificile care se întâmplă în tuneluri, inclusiv abuzurile sexuale, și faptul că loviturile aeriene au loc foarte aproape de locul unde sunt ținute prizonierele”.

În cadrul unui acord de armistițiu de o săptămână care a expirat vineri, 105 civili au fost eliberați din captivitatea Hamas în Gaza: 81 de israelieni, 23 de cetățeni thailandezi și un filipinez. Anterior, patru ostatici au fost eliberați și unul a fost salvat, iar cel puțin trei cadavre au fost recuperate. Israelul spune că Hamas a avut ocazia să prelungească pauza, dar a refuzat să elibereze toate femeile reținute, așa cum prevedea înțelegerea. Se crede că 138 de ostatici au rămas în Gaza, dintre care aproximativ 20 de femei.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a sugerat luni că Hamas păstrează ostaticii pentru că nu dorește ca aceștia să depună mărturie despre abuzurile sexuale la care au fost supuși în captivitate.

„Faptul că ei continuă să țină femei ostatice, faptul că ei continuă să țină copii ostatici, pur și simplu se pare că unul dintre motivele pentru care nu vor să predea femeile pe care le-au ținut ostatice și motivul pentru care această pauză a căzut, este că nu vor ca acele femei să poată vorbi despre ce li s-a întâmplat în timpul detenției”, a declarat Miller ca răspuns la întrebarea unui reporter despre dovezile tot mai numeroase de viol și abuz sexual din partea Hamas, la 7 octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...