G4Media.ro

Cel mai mic copil aflat în carantină are 7 luni, e operat…

Cel mai mic copil aflat în carantină are 7 luni, e operat pe cord și a fost repatriat vineri de la Milano de Asociația Blondie

Cel mai mic român în carantină are 7 luni, e operat pe cord și a fost adus acasă din Italia de Asociația Blondie, scrie jurnalista Paula Rusu pe blogul ei:

”Darius are 7 luni și mai multe operații pe inimioară decât poate duce un adult. Ultimele operații au fost făcute Milano, în ianuarie, dar cum Italia e greu încercată de infecția cu coronavirus, iar Milano e în epicentrul dezastrului umanitar cauzat de COVID-19, medicii de la spitalul San Donato au luat o decizie radicală. Ca să pună la adăpost micuțul, au cerut părții române să-l repatrieze.

O operațiune complicată până la ultimul detaliu. Copilașul e intubat, are nevoie de o echipă medicală care să-l însoțescă, granițele sunt închise, e nevoie de o ambulanță aeriană, cine o plătește, copilul trebuie băgat în carantină fiindcă vine dintr-o zonă roșie grav afectată de COVID-19, ce spital poate primi un copil cu o situație atât de gravă…

Există un sigur om care a crezut că poate găsi tot ce e necesar pentru a aduce acasă micuțul, departe de cea mai mare epidemie de coronavirus din Europa, Adelina Tonceanu de la Asociața Blondie. Micuțul Darius a fost operat în România de patru ori înainte să împlinească 4 luni dar aici nu i s-a mai dat nicio șansă. Salvarea a venit de la medicii italieni de la spitalul San Donato din Milano, care l-au operat de două ori în ianuarie de întoarcere venoasă abernată totală, un diagnostit teribil, dar cum nu mai e destul. Amenințarea infecției cu coronavirus pentru un trupușor atât de greu încercat e cel mai mare dușman.

Nu s-a gândit nimeni că în criza COVID vine un copil din zona roșie și trebuie sa meargă în carantină, dar el are nevoie de terapie intensivă. Merge în terapie intensivă pentru COVI? Însă în spitalele pentru COVID nu se poate pentru că nu au terapie intensivă pentru copii. Dar el nu are COVID, e negativ. ” Sunt vorbele Adelinei .

Toată zbaterea ei ca să-l salveze pe Darius s-a întâmplat de marți încoace. De trei zile. Atunci a readus acasă o altă fetiță mai mică de un an operată tot în Italia și care acum e găzduită cu mama ei în Căsuța Blondie deoarece fetița are nevoie de condiții speciale de trai o vreme bună.

Marți medicii de la spitalul San Donato i-au spus că Darius trebuie repatriat pentru siguranța lui, dar că nu poate fi adus acasă decât cu un avion medical. Miercuri Adelina vorbise deja cu cei de la Aviance care au început să caute un zbor medical, cu echipaj pregătit special care să fie disponibil să-l aducă pe Darius în siguranță în România. Între timp medicii din San Donato făceau al doilea test de coronavirus micuțului care a ieșit negativ la infecție. O altă problemă apărea în Italia, părinților nu le era permisă îmbarcare împreună cu băiețelul lor decât dacă au teste de depistare a infecției cu coronavirus negative. Au fost prelevate probele, iar rezultatele au sosit abia vineri dimineață. Vineri la prânz era programat zborul din Italia spre România”.

Citește povestea integrală pe paularusu.ro.

NOTA: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.