G4Media.ro

Cel mai mare sindicat din Germania va cere o creştere de 7%,…

Sursa Foto: Automarket.ro

Cel mai mare sindicat din Germania va cere o creştere de 7%, mult peste rata inflației, a salariilor pentru aproximativ 120.000 de angajaţi Volkswagen

IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a anunţat vineri că va cere o creştere de 7% a salariilor pe o perioadă de 12 luni pentru angajaţii Volkswagen, la negocierile salariale din octombrie, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Discuţiile vizează contractul colectiv de muncă pentru aproximativ 120.000 de angajaţi de la şase fabrici ale companiei din landurile Saxonia Inferioară şi Saxonia Anhalt, inclusiv Wolfsburg, unde este sediul central al Volkswagen, a informat IG Metall.

Săptămâna aceasta, IG Metall şi-a sfătuit membrii să solicite o majorare a salariilor cu 7%, mult peste actuala rată a inflaţiei, în sectorul ingineriei mecanice, care nu include Volkswagen.

Chiar dacă inflaţia se atenuează, sunt necesare noi majorări salariale pentru ca angajaţii să facă faţă nivelului ridicat al preţurilor, susţine sindicatul.

În mai, indicele preţurilor de consum în Germania a urcat la 2,8%, de la 2,4% în aprilie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Sa o credeti voi ca are Volkwagen bani sa dea, cu piata plina de masini chinezesti. Vanzarile sunt in picaj de 2 ani si tot in jos.