G4Media.ro

Cel mai mare gheţar din lume s-a rupt în bucăţi şi se…

Cel mai mare gheţar din lume s-a rupt în bucăţi şi se topeşte, relevă imaginile din satelit

Imaginile din satelit arată cum ceea ce a fost odată cel mai mare gheţar din lume s-a rupt în bucăţi şi se topeşte. Cunsocut sub numele de A-68, gheţarul acoperea aproximativ 6.000 km pătraţi în momentul în care s-a rupt din calota Antarcticii, în 2017, transmite Rador.

Ruperea gheţarilor Antarcticii este un proces natural care are loc frecvent, dar numai ocazional acest proces produce adevăraţi coloşi de gheaţă, precum A-68, un bloc plutitor cu o greutate de 1.000 de miliarde de tone.

Gheţarul a înaintat în apele sudice ale Oceanului Atlantic şi, pe măsură ce se apropia de insula South Georgia, teritoriu britanic de peste mări, a intrat în contact cu fundul oceanului şi pentru o vreme a părut că rămâne pe loc, perturbând activitatea focilor şi a pinguinilor, aflaţi în număr foarte mare pe insulă.

Apele mai calde, curenţii oceanici şi temperaturile crescute au rupt gheţarul A-68 în mii de bucăţi. Centrul Naţional pentru Gheţari din Statele Unite a declarat că acum bucăţile rupte sunt mult prea mici pentru a provoca o blocare a traficului maritim.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Și unde sunt pozele ??

  2. Cele 3 poze sunt pe Adevărul 🙂

  3. Ma doare in cot. Si asa vom muri in curand pentru ca fotbalistii de la FCM Brasov continua sa refuze masca in timpul meciului.