G4Media.ro

Cel mai mare campion de sumo din istorie se retrage după mai…

Cel mai mare campion de sumo din istorie se retrage după mai mult de o mie de victorii

Hakuho, cel care este considerat a fi cel mai important campion de sumo din istorie, și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă, anunță BBC.

Sportivul, acum în vârstă de 36 de ani, a ajuns în Japonia, din Mongolia, la vârsta de 15 ani și a câștigat în această perioadă mai multe titluri decât orice alt jucător din istoria acestui sport.  Hakunho a fost deranjat în ultima perioadă de o accidentare persistentă la genunchi și a fost supus unei operații la începutul acestui an.

În luna noiembrie a anului trecut a primit un avertisment de la Consiliul de Deliberare Yokozuna, care a spus că orice neprezentare a sa la viitoarele turnee i-ar putea obliga să-l retragă automat din activitate.

S-a întors în competiție și după ce a câștigat al 45-lea turneu, în iulie, luptătorul a declarat că starea sa fizică nu este bună și că se va gândi cu atenție la cariera sa.

Hakuho a obținut cetățenia japoneză în 2019, ceea ce îi oferă dreptul de a conduce propriul său club de luptători, în viitor. El a spus că antrenarea noilor luptătorilor ar fi un mod prin care își arată recunoștința față de acest sport.

Este cunoscut pentru stilul său divers de atac și a fost creditat că a adus un public nou în acest sport.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Un sport atat de civilizat si care cere atata munca, incat nici nu se mai difuzeaza in Romania…

  2. Mare păcat că nu se mai transmit lupte de Sumo.Acest sport îmbină respectul pentru adversar,corectitudinea,munca asiduă de la antrenamente,respectul față de spectatori și arbitrii.Este un sport al unei țări civilizate,la care noi nici nu visăm.

  3. Acum mulți ani când încă mai transmitea Eurosport turneele de sumo,Hakunho era la început de drum,era favoritul meu.Tin minte că a avut probleme un timp cu spectatorii pt ca l-a tras de păr pe un rival.Cu toate astea a fost un luptător senzațional.

  4. Takamisakari-favoritul meu.Sport dur, dar elegant prin comportamentul luptatorilor.Ritualuri de deschidere a jocului fascinante .Pacat ca nu se mai transmite.Ro