G4Media.ro

Cei doi judecători din procesul de corupție al fostului ofițer SRI Daniel…

Cei doi judecători din procesul de corupție al fostului ofițer SRI Daniel Dragomir nu se pun de acord asupra verdictului / A fost chemat un al treilea judecător în complet de divergență

Completul de doi judecători de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) format din Ciprian Ghiță și Ovidiu Năstase-Richițeanu trebuia să pronunțe azi verdictul final în procesul de corupție al fostului locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, potrivit site-ului CAB.

Cei doi magistrați nu au putut ajunge la o opinie comună, așa că a fost constituit un complet de divergență. Este chemat un al treilea judecător care să încline balanța.

”Repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergenţă. Acordă termen pentru soluționarea apelurilor în complet de divergenţă, la data de 07.02.2020, ora 10:45, cu citarea părţilor”, se arată în decizia de azi a CAB.

Ce spune Dragomir. ”Nu am emoții. Nu am avut și nici nu am. Nevinovații nu au emoții!”, a scris fostul ofițer SRI pe o rețea de socializare după ce instanța a anunțat că se constituie un complet de divergență.

Cine sunt cei doi judecători. Ciprian Ghiță este magistratul care i-a aplicat o sentință dură judecătorului de la Tribunalul București, Mircea Moldovan, din dosarul Adamescu: 22 de ani de detenție pentru luare de mită. Judecătorul Moldovan este cunoscut drept magistratul care a sărit gardul atunci când procurorii au venit să îl ia de acasă. Judecătorul a fugit în pădure, dar apoi s-a răzgândit, a mers la DNA și s-a predat.

Judecătorul Ovidiu Năstase-Richițeanu a fost numit șef interimar al Secției a I-a penală din cadrul CAB la data de 11 octombrie 2019 de către Secția pentru judecători a CSM condusă de Lia Savonea, fosta șefă a CSM și fost președinte al CAB.

Dosarele lui Dragomir. În decembrie 2016, fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat pentru fals, dar achitat pentru acuzaţiile de corupţie de către judecătorul Mihai Bălănescu de la Tribunalul Bucureşti.

Daniel Dragomir este acuzat de DNA de trafic de influenţă şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate. Procurorii anticorupție susțin că, în virtutea funcţiei de ofiţer SRI, Dragomir a avut acces la informaţii secrete despre omul de afaceri libanez Rami Ghaziri.

Patronul de la Avicola Crevedia era monitorizat de Direcţia generală de Securitate economică a SRI şi era vizat într-un mare dosar de evaziune fiscală din industria cărnii. Potrivit DNA, Dragomir i-ar fi comunicat omului de afaceri Rami Ghaziri informaţii secrete astfel încât acesta să se păzească de monitorizarea SRI, controalele ANAF şi, ulterior, de dosarele DNA. În plus, Dragomir i-ar fi oferit sprijin omului de afaceri libanez la diverşi înalţi functionari astfel încât să obţină mai uşor rambursarea TVA de la stat.

Dragomir i-ar fi oferit protecţie lui Ghaziri în schimbul a 25.000 de euro pe lună şi a unui procent de 1 la sută din TVA rambursată de stat. Potrivit procurorilor, Dragomir ar fi primit în total mită de la Rami Ghaziri – prin intermediul unui angajat al acestuia, Emile Kharrat – peste 460.000 de euro. 374.000 de euro au mers direct în contul soacrei fostului ofiţer, peste 70.000 de euro au reprezentat cheltuieli pentru înfiinţarea unei firme, Emar Investment şi pentru o maşină Porsche Cayenne, iar 18.000 de euro ar fi fost primiţi sub forma salariului de 8000 de lei pe lună al soţiei sale la firma Emar. Totul s-ar fi petrecut între octombrie 2012 şi octombrie 2013, în perioada când Dragomir voia să se lanseze în afaceri şi a părăsit SRI.

Fostul ofiţer SRI este acuzat şi de spălare de bani întrucât – consideră procurorii militari de la DNA – ar fi transferat banii primiţi de la Rami Ghaziri din contul soacrei sale în alte conturi, ale lui, soţiei şi fiului.

Fostul ofiţer este acuzat şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii şi uz de fals întrucât, împreună cu soţia lui, ar fi determinat falsificarea unui contract de împrumut şi a unei chitanţe de restituire a banilor, pe care ulterior le-a prezentat la DNA, susţinând că banii primiţi de la omul lui Rami Ghaziri ar fi reprezentat un împrumut pe care l-a restituit.

Dragomir, inculpat și în ancheta Black Cube. În septembrie 2016, fostul colonel SRI a fost arestat și în cazul Black Cube, afacerea de hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir ar fi comandat operaţiunea din România a celebrei agenţii israeliene de detectivi internaţionali „în numele altor persoane”. Deși dosarul a fost deschis de DIICOT în septembrie 2016, nici până astăzi nu a fost finalizat.

Cine e Dragomir. Potrivit rechizitoriului DNA, Daniel Dragomir (41 de ani), a intrat în SRI ca ofiţer operativ la Direcţia generală de combatere a terorismului. În 2006, a fost avansat şef birou, în 2008, şef de sector şi în 2010, şef de grupare de sectoare. Potrivit declaraţiilor din dosar ale Mihaelei Nicola de la compania de PR, The Group, în 2011-2012, Dragomir preda cursul de antiterorism la Academia Naţională de Informaţii. În 2012, Dragomir și-ar fi manifestat dorinţa de a părăsi serviciul şi de a intra în afacerile de PR. A preluat o firmă a Mihaelei Nicola şi, în februarie 2013, a părăsit serviciul prin demisie şi s-a dedicat „afacerilor”. Avea gradul de locotenent colonel, iar ultima lui evaluare în cadrul SRI fusese maximă.

Foto: Daniel Dragomir / InquamPhotos – Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Cum ajung unii ofițeri fara sa faca instrucție?
  In Armata se plagiaza?

 2. După asemenea informații și rechizitorii DNA există judecător care să îl declare nevinovat pe acest trădător de neam si tara. Ăștia sunt specialii!

  • Pai nu e asa greu daca respingi jumatate din probe ca nu avea procurorul inchis un nasture la camasa…

 3. Judecătorii sunt nişte gunoaie corupte.

 4. Lt-col la 34 ani. Interesant.

 5. Din 2 in doi ani avansat in cariera. In privat iti ia cel putin 6 luni sa intelegi ce ai de facut pe noua functie de sef, asta deja facea „performanta”.

  Cine l-o fi plasat pe acolo?! O fi vreun Gabriel?

 6. Salarii,pensii special NESIMTITE cu mult peste nivelu economic al tarii.E o garantia asta cu salariile si pensiile mult peste medie ca nu s corupti,fara niste mecanisme de anti couruptie reale ?! Ca n Romania.

 7. E de ajuns sa ma uit la decizia din cazul Gh.Ursu ptr a intelege ca favorizatii îmbuibati ai statului roman i au munti de bani,fara ca ei sa fie cu normele,principiile si mentalitatile europene puse la punct .

 8. Cum ar veni, 2 speciali, dintre care unul sare garduri ca sa fuga din fata legii, urmeaza sa dea un verdict in dosarul unui alt special.
  Nomenclatura de stat exista, e vie si face pui zi de zi.

 9. Articole de genul asta pun presiune pe judecatori, iar faptele enumerate in articol vor sa dea impresia ca sint certitudini cu dovezi solide. Daca Dragomir va fi achitat o sa tipati ca justitia este stramba.

  • si ce ? tu nu o sa tipi la fel, daca va fi declarat vinovat? (cum si e, de altfel). rahatul asta manca kkt zilnic la a3 si e nevinovat te pomenesti.