G4Media.ro

Cei 25 de pompieri din Republica Moldova s-au alăturat salvatorilor români în…

Sursa Foto: ISU

Cei 25 de pompieri din Republica Moldova s-au alăturat salvatorilor români în baza de operații din insula Evia, pentru a lupta împotriva incendiilor

Cei 25 de pompieri din Republica Moldova au ajuns în tabăra salvatorilor români din insula Evia și vor face echipă cu aceștia în încercarea de a limita efectele dezastruoase ale incendiilor din insula grecească, informează IGSU.

În cea de-a patra zi, acțiunile de stingere a incendiilor vor continua cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă, în zona Spathari. Totodată, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor, mai transmite sursa citată.

Alături de ei vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere. În cursul zilei de ieri, forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova au sosit în Grecia, în baza de operații a pompierilor militari români. 25 de pompieri care încadrează 4 autospeciale de intervenție s-au alăturat pompierilor salvatori din România, în vederea sprijinirii acestora în lupta cu incendiile de vegetație și fond forestier care au pus stăpânire pe mai multe zone de pe teritoriul elen.

„Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație. În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni. Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore”, se mai arată în comunicatul transmis de IGSU.

Sursa Foto: ISU

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ii respectăm și ne bucurăm că sunt alaturi de noi.

  2. In sfarsit, unirea a avut loc! Sa va intoarceti toti sanatosi!