G4Media.ro

Cehia se aşteaptă ca livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba să…

Sursa: aspeniaonline.it

Cehia se aşteaptă ca livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba să fie reluate în două zile

Cehia se aşteaptă ca livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba să fie reluate în două zile, când problemele legate de plata taxelor de tranzit ar trebui rezolvate, a declarat joi preşedintele operatorului de conducte ceh MERO, Jaroslav Pantucek, pentru Televiziunea Cehă, relatează news.ro, conform Reuters.

Fluxurile de petrol prin conducta Drujba către Slovacia şi Ungaria au fost reluate miercuri, după ce grupul petrolier maghiar MOL a plătit taxe de tranzit prin Ucraina în locul Rusiei, iar Pantucek a declarat că clientul său PKN Orlen a făcut acelaşi lucru joi.

”Deoarece petrolul curge astăzi în Slovacia şi Ungaria, MOL, în calitate de client, a luat măsuri practice pentru funcţionarea conductei… Sunt informat de către clientul nostru că face paşi identici astăzi, aşa că mă aştept la asta foarte curând, mâine sau poimâine. Mâine petrolul va curge şi aici”, a spus Pantucek.

PKN nu a avut niciun comentariu imediat, iar divizia cehă a PKN Orlen, ORLEN Unipetrol, a refuzat să comenteze.

MOL şi filiala sa slovacă Slovnaft au plătit miercuri taxele pentru tranzitul petrolului în luna august, către compania ucraineană care se ocupă de tranzitul petrolier,prin Druzhba, înlocuind o plată din partea monopolului rusesc al conductelor Transneft, despre care firma rusă a spus că a fost imposibilă din cauza sancţiunilor occidentale.

Slovnaft a spus că taxele vor fi decontate cu partea rusă prin creditare reciprocă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pe noi ne cam ocolesc conductele alea.

  2. Cehii au tradat cauza. Niste putinisti ordinari.

  3. Ukraina a promis ca o sa închideconducta și s-a ținut de promisiune. Neplata era un motiv. Nu era sancțiune pe conducta și nici pe plata pentru țițeiul din conducta. Când s-a oferit alte cala de plata a fost refuzat. Acum ca s-a plătit vedem ce se întâmplă. Interesant era ca Germania nu avea problema sa primească țițeiul rusesc prin conducta prieteniei..

  4. Da parca mai ieri jurati sa deveniti total independenti de gazul rusesc.
    Acum o cam dati cotita…
    Cind ati luat decizia buna , atunci sau acum ?