G4Media.ro

CEDO va pronunța verdictul în cazul Laurei Codruța Kovesi pe 5 mai.…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

CEDO va pronunța verdictul în cazul Laurei Codruța Kovesi pe 5 mai. Fosta șefă DNA a contestat revocarea din 9 iulie 2018

Curtea Europeană a Drepturilor Omului va pronunța verdictul în cazul Laurei Codruța Kovesi pe 5 mai, se arată într-un anunță făcut de instanța europeană. Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție a contestat revocarea din funcție petrecută în 9 iulie 2018, prin decretul președintelui Klaus Iohannis în urma unei decizii a Curții Constituționale. Al doilea mandat de conducere al Laurei Codruța Kovesi ar fi expirat în mai 2019.

În februarie 2018, Tudorel Toader, ministrul Justiției la acea vreme, a scris un raport în care invoca trei decizii ale Curții Constituționale referitoare la activitatea DNA și câteva declarații făcute de Laura Codruța Kovesi în cadrul unor interviuri acordate presei internaționale. Acest raport a stat la baza cererii revocării din funcție a șefei DNA.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat inițial să semneze decretul de eliberare din funcție a Laurei Codruța Kovesi, iar speța a ajuns, prin sesizarea premierului Viorica Dăncilă, pe masa judecătorilor CCR, a căror decizie a înclinat în favoarea cererii lui Tudorel Toader.

Invocând articolul 6.1 (dreptul la o audiere echitabilă), Laura Codruța Kövesi consideră că nu s-a putut apăra în fața unei instanțe în privința demiterii disciplinare din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

În conformitate cu articolul 10, Kovesi susține că a fost eliberată din funcție din cauză că și-a exprimat liber opinia, în mod public, față de reformele legislației penale care au afectat sistemul judiciar.

După revocarea sa din funcție, fosta șefă DNA s-a înscris în cursa pentru șefia primului parchet european, pe care a câștigat-o în 24 septembrie 2019.

Tot după revocare, Kovesi a primit premiul ”Femeia la putere” acordat de European Movement International și European Women’s Lobby în cadrul celei de-a patra ediții a Premiilor ”Femeile Europei” organizat la Bruxelles. Potrivit organizatorilor, Kovesi a primit premiul pentru că a arătat ”un extraordinar spirit de lider în Europa prin activitatatea sa notabilă de combatere a corupției la nivel înalt în România”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

34 comentarii

  1. „Englezii au desemnat-o pe Laura Codruţa Kovesi personalitatea publică a anului.
    Procurorul public european, Laura Codruţa Kovesi, a fost desemnată joi de publicaţia londoneză Emerging Europe drept personalitatea publică a anului.
    Actualmente şefa Biroului procurorului public european (EPPO), Kovesi a ajuns iniţial în atenţia publică în România, ţara ei natală, în calitate de şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), al cărei director a devenit în 2013. În timpul celor cinci ani în care s-a aflat în această funcţie, ea a supervizat trimiterea în judecată a mii de politicieni corupţi: primari, parlamentari şi chiar foşti premieri au fost găsiţi vinovaţi de corupţie şi condamnaţi la închisoare, scrie Emerging Europe.
    ”Această distincţie este o recunoaştere a muncii remarcabile a doamnei Kovesi în fruntea DNA, unde a devenit un model pentru agenţiile de combatere a corupţiei din întreaga regiune a Europei emergente şi un simbol al luptei împotriva corupţiei şi al consolidării statului de drept’, spune Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe. ‘Desemnarea ei ulterioară în funcţia nou creată ca primul procuror public al Europei nu face decât să confirme rolul important pe care ea l-a jucat şi va continua să-l joace în lupta împotriva corupţiei”, adaugă acesta.
    BRAVO, Codruta, felicitari si succes!!!

    Informatia asta NU a gasit-o G4media, p-aia cu Conferinta online a Primarului din Sfantu Gheorghe, cu atac la Presedintele Johannis, repede au gasit-o!
    G4media, va rog sa dati postarea!!!

    • Intr-adevar, daca nu s-ar fi implicat ccr(scris intentionat cu litere mici), intr-o speta in care chiar nu avea ce cauta fiindca nu era competenta conform legii, Kovesi ar fi terminat cu bine mandatul conform programului normal, adica in 2019.
      Disperat ca justitia nu mai asculta de comenzile politicului, psd-ul lui Ponta si apoi al lui Livache, a gasit „solutia salvatoare”prin transformarea CCR in ccr, adica intr-o anexa care sa raspunda prompt la comenzi. Asa a fost adus cel mai penibil membru in ccr – ma refer la valer – inscaunat ulterior drept sef al ccr, intr-o pozitie de forta care trnsforma aceasta institutie fundamentala intr-un stat, intr-o anexa penibila, la remorca psd.
      Din 2016, de cand valer a devenit bossul ccr, psd a rasturnat statul de drept, atata cat era, cu fundul in sus, fiindca toate cererile psd-ului au fost satisfacute, mai putin aceea privind anularea unui art. din legea 90/2001 cu privire la imposibilitatea unui cetatean de a deveni ministru, daca a fost condamnat penal. Cinci luni s-a scremut valer sa gaseasca o portita pentru ca dragnea sa devina prim ministru in guvernul rezultat dupa alegerile
      din 2016. Culmea culmilor era ca legea 90 a fost votata in perioada in care renumitul valer era seful camerei deputatilor, deci ar fi trebuit sa-si renege propria semnatura din 2001.
      Revenind la episodul cu bubosul t t , acesta a depus cererea la ccr dupa ce, in prealabil, a fost asigurat ca i se va da castig de cauza.
      Aici se vede marlania psd: speculand faptul ca in legea de infiintare si organizare a ccr se prevede ca deciziile acesteia sunt definitive si irevocabile, a apelat la toar’su valer ori de cate ori a vrut sa aiba castg de cauza, chiar daca in mod legal nu avea dreptate, ocolind calea normala a luarii deciziilor, fiindca valer gasea el argumente sofiste ca sa-i dea dreptate partidului pe care il slujea trup si suflet
      penibilul valer a dat decizia in cazul Kovesi, desi nu avea competente sa se implice in rezolvarea cazului. Practic, ccr s-a scos singura inafara legii prin admiterea tuturor cererilor venite de la psd si respingerea aproape in corpore a cererilor parlamentarilor PNL, USR sau ale presedintelui Johannis.
      P.S. Ca dovada urmariti ce decizie va da valer in 6 mai cu privire la cererea renatei…..

    • Imi doresc o solutie care sa puna cu botul pe labe haita PSD+ALDE+UDMR+PRO ROMANIA condusa de Dragnea, Ciordache, Tudorel Toader, Tariceanu, Valer Dorneanu, Victor Ciorbea, Savonea, Dancila, Mihai Tudose s.a. Foarte multe lepre.

      Din ce am citit cu mai mult timp in urma, temerea mea priveste eventualitatea in care instanta europeana s-ar declara necompetenta in speta. Asta ar fi cazul nefericit, in care actiunea lui Kovesi ar fi respinsa, fara judecata pe fond. Si ar fi cazul in care leprele din Romania ar face infinit tam-tam, jubiland si trecand sub tacere lipsa judecarii pe fond a cauzei.

      Sa speram ca nu va fi asa, ci instanta va intra in judecata pe fond.

  2. „De ma voi scula, pe multi am sa popesc”

  3. O formalitate.

    • Unu din marii corupti ai Romaniei e la jilava.
      Respectele mele doamna Kovesi. Se vede scoala tatalui dvs.

  4. Sa vedem ce iese din batalia mafiotilor cu Statul de Drept. Tudoreeeleeee, fa cevaaaaaa!

    • Unu din marii corupti ai Romaniei e la jilava.
      Respectele mele doamna Kovesi. Se vede scoala tatalui dvs.

  5. Onoarea si reputatia LCK vor fi restaurate.
    ( cea a lui Dragnea/Tudorel & mafia infractionala vor fi scufundate si mai adanc in rahat)

    Go Codruta!!!!!!

  6. Felicitări pentru faptul că a fost numit „persoana anului”. Laura Codruta Kovesi este admirată în toată lumea. Sunt american.

  7. Revocarea de la DNA a aratat ca in Romania hotii si sustinatorii lor sunt puternici.

  8. ….Cine mai contribuie, alaturi de mine cu o flegma pe fata BUBOSULUI ???

  9. Apropo de flegme.Studenții fostului ministru t.t ce părere au?Nu boicotează cursurile scursurii…dragniste și tăricianiste? Marele justițiar al ciumei roșii !

  10. Invingatoare: Codruta!
    Invinsi: Rudotel, CCR, Draknea si ceilalti din gâscă de mafioți!
    Invinşii sunt invitați sa-si puna demisiile!
    Inclusiv Rudotel!
    Si Gorneanu nu are nicio scuza!

  11. A facut si guvernul PSD ceva bun in 3 ani de guvernare, ne-a scapat de Kovesi si Coldea, acest binom care a ingenunchiat Romania si care a macelarit toti oamenii de afaceri romani, de la Ovidiu Tender pana la Dan Adamescu pe care l-au si bagat in mormant. Din acel macel au scapat doar fratii Paval, proprietarii Dedeman.

    • In primul rând măi PSD-istule au fost cercetați și băgați la răcoare prea putini in comparație de cât sa furat in România și ca sa îți faci o idee ca vorbești prosti mai documentează-te și nu acționa ca un robot programat de PSD la tot ce e in defavoarea lor vezi cât timp a fost la guvernare partidul care te plătește (PSD și FSN ,unul și același partid) nu va mai trageți pe cur zicând ca doar 3 ani

    • cand te uiti in oglinda si iti dai seama ce praf esti, iti place? deci aia fura pe rupte INCLUSIV DE LA TINE si tu esti de acord? esti mai prost decat permite legea.

    • Tibi, cand nu poti aduce argumente, bagi placa aia cu PSD-ul, este? Ce treaba are PSD-ul cu ceea ce am scris eu mai sus? Delirezi, esti penibil omule. Totusi, sunt total de acord cu tine ca in tara asta au fost bagate la racoare prea putine persoane in comparatie cu cat s-a furat, muuult prea putine, un numar infim pe langa multitudinea de infractori care au furat din tara asta si tocmai asta este problema, Kovesi a bagat la puscarie sau mai bine zis a hartuit oameni de afaceri, la comanda, lasand alti corupti in libertate. In mandatul lui Kovesi, nu am avut o Justitie Independenta iar DNA-ul actiona ca un grup mafiot pentru ca numai mafiotii executa persoane la comanda.
      Andrei, nu fura nimeni de la mine, termina cu imbecilitatea asta cu care sunteti spalati pe creier, eu am banii mei pentru care muncesc si nu-mi baga nimeni mana in buzunar.
      Probabil ca te referi la banii din taxele si impozitele pe care le plates

    • …..pe care le platesc. Pai dupa mintea ta bolnava inseamna ca Iohannis ti-a furat banii si i-a dat lui Dodon si moldovenilor, este? Te-a intrebat cumva Iohannis daca esti de acord ca din banii tai sa trimita medici platiti si specializati, tot din banii tai, in Moldova? Ti-a cerut voie sa foloseasca banii tai ca sa cumpere echipamente de protectie si sa le trimita in Moldova in timp ce tu iti cumperi masti de protectie de la eMag dar de data asta DIN BANII TAI?
      Sper ca ti-am oferit un argument ca sa-ti dovedesc faptul ca vorbesti prostii si ai o mentalitate „subtire”. Si mai usor cu jignirile ca nu ajuta la nimic. Eu nu te-am jignit si am rugamintea sa pastrezi un limbaj decent in exprimare. Multumesc

  12. Sper să plătească super-arogantul T.Toader cu vârf și îndesat. Deși nici munca silnică pe viață și flagelarea în public nu-l absolvă de ticăloșiile pe care le-a făcut.

  13. @eugen
    Mai poti sa adaugi in lista linkul despre Sorina Pintea in pandemie, Ciorapel de Neamt in pandemie, contracte cadru in primariile de sector de la 1 la 6 din Bucuresti in pandemie. etc. Le gasesti aici, nu trebuie sa consulti presa straina.

  14. Slugarel are uzi chiloteii, de cat mult rau a facut Romaniei.

  15. EugenE
    Spui ca tu nu jignești?!? Pai cand ne iei de prosti prin postările astea pe care le promovează cei direct interesați (beneficiarii CORUPTIEI care din pacate sunt multi, dar din fericire se împuținează) si le cred doar categoriile mai putin instruite deci mai usor manipulabile, asta nu crezi ca se numește tot jignire?!?

  16. Tot pt Eugen
    Daca nu ai face parte din prima categorie (anterior menționata), ai intelege ca orice corupt prins indiferent de partidul din care face parte este de trei ori in avantajul nostru: 1. Nu mai fura, 2. Returnează banii furați (asta desigur daca fiscul isi face si el datoria pana la capăt), 3. Descurajează orice alt act de corupție.
    Iar exemplele de “oameni de afaceri” pe care le-ai dat nu sunt cele mai fericite!!! Apropo de Tender: M-am întâlnit cu el anul trecut la un cabinet de recuperare privat, iar la o luna dupa am aflat de la stiri ca a fost eliberat… deci?!? Daca mai funcționa DNA-ul poate isi executa pedeapsa ca orice infractor de rand!

  17. Codruta, nu te lasa!

  18. L.C.K . RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dacă, nu ai fi existat, astăzi, eram toţi, la cules banane. Bananieri. Congolezi. Ne făcea pontajul, dragnea, todorel toader, infectul de tăriceanu, marele ponta, ăla care a omorât vreo doi oameni de la alde, ciordache, soferache a lui hoțul de cătălin voicu, ăla denumit mitralieră, și alte jacardele care încă nu au dat socoteală pentru noi, omul de rând. Lista e deschisă. Mulțumim doamnă!

  19. Parerea mea e ca iohannis a gresit si nu ccr. Decizia ccr spunea ca: presedintele trebuie sa o demita pe kovesi.
    Eu in locul lui iohannis spuneam: ok, asa e, ccr are dreptate, presedintele e cel care trebuie sa o demita pe sefa dna. Multumesc pt ca ati confirmat ceea ce stiam deja. Si totul se oprea aici.

    E ca si cum ccr ar spune: trebuie sa sunam la pompieri daca e un incendiu. Da, asa e, in caz de incendiu, trebuie sa sunam. Dar deocamdata nu e incendiu.

    • Johannis putea sa refuze evident,dar i-a fost frica…,nu vroia sa piarda scaunul,asa ca a pierdut stima multor cetateni,treaba murdara a facut-o TT si restul mocirlosilor din psd,ccr a avut si ea o contributie,dar..,CEDO va da verdictul normal,pentru LCK toata stima.

  20. EUGENE SE VEDE CĂ PUPI MOAȘTE NON STOP ,DAR AI GRIJĂ SĂ NU TE LOVEȘTI LA CELULAR CĂ PRINZI IGRASIE .