G4Media.ro

„Cecenia își merită independența”, afirmă premierul polonez

Sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

„Cecenia își merită independența”, afirmă premierul polonez

„Cecenia ar putea deveni independentă”. Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki nu a avut menajamente în cadrul unui interviu difuzat vineri, 27 ianuarie, la LCI. Acesta și-a exprimat speranța ca „alte națiuni să se elibereze din Federația Rusă”, unde se află, în opinia sa, „în închisoare”, potrivit Le Figaro.

„Există părți din Rusia care sunt închisori pentru alte națiuni”, a declarat Mateusz Morawieck. „Aceste părți ale Rusiei ar putea fi eliberate, cum ar fi Cecenia, de exemplu. Ei ar putea deveni independenți. Aceștia luptă pentru libertatea lor de secole, iar în ultimele câteva decenii au luptat cu mare motivație. Cred că această țară își merită independența”.

Cecenia a PURTAT două războaie cu Rusia, între 1994 și 1996 și între 1999 și 2009. După acest al doilea conflict a fost restabilit controlul federal rusesc. Țara este condusă acum de Ramzan Kadîrov, un susținător puternic al lui Vladimir Putin.

Premierul polonez a mai spus că le-a urat „vecinilor noștri ruși” tot ce este mai bun „în contextul unei țări normale, al unei dezvoltări normale și al unor relații normale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Corect, fiecare popor are dreptul asta. Ca si Kosovo, Republicile lui Peste Prajit din Donbas, Crimeea, etc.
  Ah, era sa uit… si Tinutul Secuiesc.

  • Deci tu esti mai prost ca mine. Mult mai prost….

  • Deci tu ești mai prost ca salamu. Mult mai prost.

  • Deci tu ești mai pr0st ca salamu. Mult mai pr0st.

  • Daaa, si mā-ta are dreptul la independenta…fata de peștele sau. Daca era independenta poate nu mai fāta un idiòt ca tine.

  • Dacă asta e prețul pentru a dezmembrări mizeria de guverne numita Rusia, sigur.

 2. Ce mecla de thembel are asta zici ca-i tacsu lu florin zis flo.cea aka riki zis kiki aka cioby zis koiobi (acelasi darambete, nici o paguba) 😆 🤣 😂 😹

 3. In poza asta ochise niste oi virgine.

 4. A uitat de Catalunia, de Kosovo, de Tara Bascilor, de Covasna/Harghita, de Donetsk/Lugansk, etc.

  • Si pt tine e valabil comentuu Florin

  • A scris colegul de mai sus acelasi lucru, deci ia el toate rublele. Asa patesti daca lipsesti la sedinta. Apropo, ce zici tu acolo nu sunt republici, cu presedinte, camera legislativa, etc. Le cam scufunzi. Pardon, confunzi. Mai usor cu vodka.

  • @Remusica mai citește, tata, ca nu doare: Kosovo, Donetsk/Lugansk, Crimeea, Catalonia, Tara Bascilor au toate parlamente si guverne.
   Urmează Harcov-ul.

  • De ce puseși frână cu curu ?? Continuă…Galicia,Extremadura ,Castilla y Leon,Andalucia ,Castiila la Mancha ,Asturia,Cantabria si mai îs fo cateva,toate au parlamente si guverne locale fiind Comunități Autonome. Deci după tine ….poptopul,bineînțeles!

 5. „Există părți din Rusia care sunt închisori pentru alte națiuni”…tot rusiastanu de a zi e o poveste sa.ng.eroasa de colonizare a popoarelor vecine…republici, popoare, regiuni, oblasturi‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️…asta e frica suprema a putlerului….☝️☝️☝️☝️☝️☝️daca pica dictatura de la k.kremlin…republicile si popoarele ins.cla.vi. te isi iau zboru…liber…‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 6. MERITĂ recunoaștere a suveranității și a independenței numai o țară (suficient de) democratică.
  Deci o Cecenie condusă de Kadîrov și bandiții lui NU trebuie recunoscută de lumea liberă.

  • @ AlexL – Pai cine ai impresia ca ii tine lipiti de mama rusie pe ceceni? kadirov, evident. Daca vreodata o sa isi obtina Cecenia independenta, primul lucru pe care il face e sa-l spanzure pe kadirov.