G4Media.ro

Ce se votează astăzi în Statele Unite și care este miza alegerilor

Ce se votează astăzi în Statele Unite și care este miza alegerilor

Marți, 6 noiembrie, se desfășoară în SUA alegerile programate la jumătatea perioadei mandatului prezidențial. Vor fi scoase la vot toate cele 435 de poziții în Camera Reprezentanților, 35 din cele 100 de poziții în Senat și 36 de poziții de guvernator.

Conform ultimului sondaj publicat de CNN, în urma alegerilor Democrații ar urma să aibă majoritatea în Camera Reprezentanților, iar Republicanii (partidul președintelui Trump) vor avea majoritatea în Senat.

În privința Camerei Reprezentanților, scenariul cel mai plauzibil este că democrații vor câștiga cele 23 de poziții de care au nevoie pentru a forma majoritatea. Însă, informează Reuters, 64 din cele 435 de poziții în Camera Reprezentanților rămân în continuare în joc, rezultatul votului putând fi imprevizibil.

Pe de altă parte, majoritatea în Senat va fi păstrată de Republicani, spun specialiștii într-o analiză realizată de Adrian Novac pentru G4Media.ro.

Votul de astăzi al americanilor va fi un test pentru programul politic al președintelui Donald Trump. Temele predilecte ale campaniei electorale au fost imigrația, sănătatea și educația. Imigrația ilegală este un subiect sensibil, care a reușit să polarizeze societatea americană în ultima vreme, mai ales în contextul declarațiilor recente ale lui Donald Trump privind anularea dreptului la cetățenie al copiiilor imigranților ilegali.

Sursă foto: captură de ecran de pe site-ul CNN

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.