G4Media.ro

Ce s-a întâmplat cu cei șapte judecători care ar fi fost amenințați…

Ce s-a întâmplat cu cei șapte judecători care ar fi fost amenințați de procurorii din Oradea. Precizările DNA

DNA prezintă, într-un comunicat, situația celor 7 judecători care ar fi fost amenințați de procurorii din Oradea, după cum rezultă dintr-o înregistrare publicată de un avocat, însă după cum rezultă din informare nici unul dintre cei șapte judecători nu a fost investigat ca urmare a presupuselor amenințări. DNA susține că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea, iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA

”În continuarea comunicatelor nr. 10/VIII/3 din 10 ianuarie 2019 şi nr. 2/VIII/3 din 5 ianuarie 2019 și ca urmare a faptului că în mass-media s-a vehiculat o anumită interpretare dată convorbirilor înregistrate, în sensul că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au efectuat urmărirea penală în anumite dosare cu magistrați în scopul intimidării acestora, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cuprinsul discuției respective au fost vehiculate numele a șapte magistrați.

În urma informării transmise de procurorul șef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuției prezumată a aparține unor procurori din cadrul acestei unități de Parchet, s-au constatat următoarele:

– în cazul a doi magistrați nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018,
– alți doi magistrați erau pensionați din 21.03.2013 și 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Președintele României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare,
– unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuții înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare,
– față de alți doi magistrați (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluție de clasare.

De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați.

Reiterăm faptul că, după finalizarea controlului ce va fi realizat de procurori cu funcții de conducere din cadrul DNA – Structura Centrală, se vor dispune măsuri în funcție de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.”

Context. Săptămâna trecută, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a anunţat că a deschis un dosar penal in rem după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din 8 ianuarie 2018, despre care spune că a primit-o de la un anonim și nu ştie dacă e autentică. În înregistrare, cei care vorbesc, și despre care avocatul susține că ar fi procurori de la DNA Oradea, discută de urmărirea penală a unor judecători ca să intre „frica în ei”.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și

Mizele scandalului de la DNA Oradea: Un dosar de fraudă cu fonduri europene în care este implicată o firmă a lui Petre Pitiş, directorul Tel Drum. Cazul priveşte informaţiile din nota SRI sustrasă de un poliţist din DNA şi care ar fi ajuns la Liviu Dragnea

Procuror de la DNA Oradea: Doamne fereşte, în nimeni nu am vorbit niciodată să introduc frica

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ce magarii imputite, toate mizeriile scarboase care apar impotriva unor procurori DNA nu au la baza decat SCARBE anchetate in procese de coruptie, anchetate, judecate si condamnate.
  Cazul de fata pleaca de la acel avocat, doseanu, care apara de mai multi ani pe fostul presedinte al CJ Bihor – alexandru kiss, anchetat, judecat si condamnat de Tribunalul Bihor, intr-un dosar cu prejudicii de 4 milioane de euro. El a fost condamnat in prima instanta la 8 ani, si-apoi s-a facut de doseanu asta cerere de anulare la curtea de apel Oradea, ca vezi doamne nu a avut parte de un proces echitabil, cererea a fost aprobata in decembrie 2018, iar procesul se reia de la zero, la DNA Oradea. Sa arunce cu galeti de bale asupra procurorilor DNA bineinteles ca le vine foarte bine coruptului condamnat alexandru kiss, cat si altor inculpati de rang inalt – vezi dosarul lui draknea si pitis aflat in ancheta tot la DNA Oradea.
  Aceasta chichita avocateasca – cerere de rejudecare pe motiv ca n-a avut parte de un proces echitabil a fost depusa si de HOTII ordinari cosma si fiul din Ploiesti, si la fel, s-a decis ca se rejudeca.

  • +1.
   Corect ! O mizerabilă campanie de împroșcare cu gunoi a DNA !
   Teldrum, Alexandru Kiss vor să rămână fără condamnare și cu cele câteva zeci de hectare de teren, în mijlocul Oradiei, în buzunar.

  • Suge-le fă pula la toți procurorii din dna,poate așa te simți satisfăcută,morții mă-tii de cretină #rezist !

 2. Băi exaltaților, măcar de formă abțineți-vă să le luați apărarea celor care îi intimidează pe cei care fac cu adevărat justiție, adică pe judecători.

  Nu mai puteți mufa cu naivitate la minciunile lui Lazăr și Kodreanca. Procurorii NU trebuie să facă justiție. Ei pot sprijini actul de justiție doar atunci când acționează în limitele constituționale și ale legii. Când caută să își depășească atribuțiile, automat se plasează înafara legii.

  Sunt siderat de comunicatul ăsta ultim. Adică, vezi doamne e de bine. Din 7 judecători despre care discutau amenițător ca niște borfași procurorii, DOAR 3 au avut dosare (NB anul trecut!) din care unul este condamnat.

  Nu vreau să mai spun multe înafară de a-mi exprima speranța că IJ și noua secție de investigare a magistraților își va face datoria prompt și strict, în limitele legii.

  • tembelule. procurorul apara interesul statului adica al tau!

  • @ASD (Alt_Sărac_cu_Duhul)

   Tembel ești tu cu tac-tu, dacă credeți că procurorul apără statul și pe voi, atunci când amenință și intimidează judecătorii.

   Și nu sunteți doar tembeli, ci chiar scursuri stalinisto-kgbiste.

 3. Din cate am inteles , procurorii asupra carora se fac presiuni, ancheteaza un dosar cu bani EU la Telldrum si probele ar fi evidente ptr.legatura cu „Seful” Despre ce independenta a justitiei ar mai fi vorba , daca bratul inarmat al iJ , este pus pe treaba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.