G4Media.ro

Ce s-a întâmplat când o școală a făcut temele pentru acasă opționale…

Ce s-a întâmplat când o școală a făcut temele pentru acasă opționale – experimentul unei școli din Dubai

După o serie de plângeri despre temele pentru acasă, școala Dar Al Marefa din Dubai a luat decizia să schimbe fundamental modul în care acestea sunt privite, scrie publicația Tes International. Temele erau un dat, ceva inevitabil, care părea de neschimbat și care intraseră în viața tuturor doar pentru că se practicau de foarte mult timp. Atât elevii, cât și părinții sau profesorii mergeau pe sistemul tradițional, cel care presupunea teme pentru acasă.

Totuși, cei de la Școala Dar Al Marefa din Dubai au decis să facă opționale aceste teme, potrivit publicației citate, mai puțin cele de la citire și matematică – acestea încă sunt obligatorii.

Dar, pentru toate celelalte materii, nu există o cerință specifică pentru profesori să stabilească temele sau pentru elevi să facă astfel de teme. Ian Thurston, directorul ciclului gimnazial de la această școală, a fost omul din spatele acestei idei aparent radicale și a explicat cum i-a venit această idee.

„A început de la primele clase, deoarece am identificat că există o problemă mare în sensul că toată lumea se plânge de temele acestea – părinții au spus că este prea mult, copiii au fost stresați, profesorii au descoperit că temele pentru acasă nu funcționau întotdeauna”, a declarat acesta.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dubai, a ajuns model de urmat , cei care au asigurat viitorul printr-o pensie lunara de la vârsta de 18 ani. O tara in care nu există competiție pt că majoritatea joburilor sunt prestate de străini. Cei care au preluat articolul habar nu au pe ce lume trăiesc , probabil că vad Dubai-ul prin ochii Prodancai.

  2. Orice om care a fost la scoala si a invatat intelege ca nu exista nici un progres fara teme pt acasa. Nici nu m-am obosit sa citesc articolul. Progresul la o materie ca matematica este imposibil fara ca studentii/copii sa studieze individual – chiar daca profesorul este exceptional.

    Asa functioneaza creierul uman – doar studiul individual duce la intelegere profunda. Se poate sa te descurci la desen fara teme pt acasa, dar nu la matematica, chimie, fizica etc.

    Viitorul arata bine. Tampirea in masa a populatiei decurge conform planului. Probabil ca in 200 de ani cine va sti sa rezolve o integrala va fi considerat vrajitor si va fi ars pe rug.

    • Dacă te „oboseai” să citești articolul, vedeai că temele la matematică sunt în continuare obligatorii. Și te plângi că nu merg lucrurile….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.