G4Media.ro

Ce poți face în acest weekend la Sibiu: Drumeții în Făgăraș, cros…

sursa foto: Turnu Sfatului

Ce poți face în acest weekend la Sibiu: Drumeții în Făgăraș, cros de noapte în Dumbrava Sibiului, salturi în tandem cu parașuta, tradiții din Jina sau Rooftop party la Ari

Weekend-ul acesta, la Sibiu, localnicii și turiștii au parte de mai multe activități care nu trebuie ratate. Petreceri, sărituri cu parașuta, drumeții sau tradiții și gastronomie, toate se află în oferta publicată de Turnul Sfatului.

Cel mai frumos cros de noapte din țară se desfășoară pe 19 august în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

GLS Night Cross Challenge constă într-o cursă de alergare pe o distanță de 4,5 respectiv 9 km , pentru adulți, respectiv 500 m / 1000 m /1300 m pentru copii, startul fiind dat după înserare. Toţi participanţii vor avea de parcurs un traseu prestabilit, marcat pe toată lungimea lui, cu startul din zona scenei de pe lac.

Evenimentul, organizat de Asociația Clubul Sportiv CAB Sport se află la a VIII-a ediție, a devenit un eveniment cu tradiție, al cărui scop este promovarea sportului de masă.

Weekend-ul vine și cu experiențe pentru cei curajoși. Benzoi oferă la Sibiu unele dintre cele mai intense experiențe de vară. Salturile în tandem cu parașuta sunt ideale pentru cei ce doresc un moment inedit, distracție, o primă introducere în acest sport deosebit sau chiar pentru cei ce doresc să se testeze/cunoască pe ei înșiși.

Duminică, de la ora 7, echipa Anii Drumeției organizează o drumeție în Munții Făgăraș: Culmea și Vf. Șerbota.

„Dragi drumeți, vă propunem un traseu „complet și complex”, cu peisaje spectaculoase:

Cariera de piatră – Cabana Negoiu – Vf. Șerbota – Vf. Mazgavurilor – Șaua Scara – Căldarea Șerbota – Cabana Negoiu – Cariera de piatră. Ne întâlnim de dimineață, la ora 7:00, în parcarea magazinului Hervis, DN1”, transmit aceștia.

Sibienii și turiștii sunt invitați, de asemenea, duminică, să participe la ateliere gastronomice și meșteșugărești specifice comunei Jina. Edițiile Târgului comunităților rurale, prin care sunt promovate comunele Județului Sibiu, continuă cu una dedicată comunei Jina, o comună de frunte a Mărginimii Sibiului, al cărei specific tradițional ocupațional a fost păstoritul.

La scena de la târgul de țară din Muzeul în aer liber va fi amenajat un decor cu obiecte etnografice din viața pastorală: cojoace, bituși, țoale, săcătee, hurdoaie de bătut untul, putinee, vom cunoaște universul material al colibelor și al stânilor de odinioară. De asemenea, vor fi prezenți 30 de reprezentanți ai comunității din Jina, gospodine și oieri, care vor organiza aici ateliere gastronomice și meșteșugărești specifice acestei comune din Mărginimea Sibiului.

Nu în ultmul rând, Cotton Pub și Centrul Aria organizează sâmbătă de la ora 21 un Rooftop party. Invitații speciali sunt cei de la Dirty Nano.

sursa: Turnul Sfatului

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter