G4Media.ro

Ce le-a transmis președintele Iohannis liberalilor: Sunt de neînțeles sabotajele venite din…

Ce le-a transmis președintele Iohannis liberalilor: Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid la adresa guvernului / Am asistat la derapaje și atacuri la persoană

Președintele Klaus Iohannis a criticat în discursul de la congresul PNL ”sabotajele la adresa guvernului” și ”derapajele” din campania electorală. El nu a pronunțat numele nici unuia dintre cei doi candidați la șefia PNL.

Iohannis a venit și a plecat de la congres pe strigătele ”Orban! Orban!” ale susținătorilor actualului președinte PNL.

 • Citește mai jos discursul integral:

Bună ziua, dragi liberali, stimați invitați,

Nu ne-am mai întâlnit de mult în această formulă și mă bucur să vă văd aici în număr atât de mare și vă salut cu căldură pe toți, liberali din toată țară!

Ne aflăm, și nu pentru prima dată, într-un punct de inflexiune, nu doar pentru Partidul Național Liberal, ci și pentru România.

Trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă așa cum mulți ne-am fi dorit.

Partidul Național Liberal este un partid viu, competiția deschisă a fost mereu posibilă și încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate, pe moțiuni și pe proiecte.

Să nu ne amăgim, sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, ca cele la care am asistat în ultimele luni.

Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România.

Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat.

Un partid care a avut curajul să-și asume responsabilitatea guvernării într-o perioadă extrem de dificilă, fiind astfel oricum expus criticii. Este păcat ca acest curaj să fie pus în umbră de atacuri din interior!

Viitorul președinte al Partidului Național Liberal va avea o misiune foarte, foarte grea. Să demonstreze, în primul rând, că Partidul Național Liberal este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiția sa, nu doar pentru istoria sa, indisolubil legată de destinul României moderne, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală și valorile asumate de acest partid.

Ci pentru că principiile liberalismului sunt singurele pe care se poate clădi o țară dezvoltată, profund democratică, o țară care să recupereze rapid decalajele față de celelalte state din marea familie europeană.

Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor, în 2020, patru ani de stabilitate politică, ani în care România să demareze și să finalizeze investiții structurale majore și reforme sistemice îndelung așteptate.

Astăzi, membrii Partidului Național Liberal își aleg conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine însă ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială pe mai departe.

Cel mai important argument pentru necesitatea unității partidului este că România are nevoie de un liberalism puternic, care să acționeze ca un adevărat vector de modernizare și construcție pentru națiunea noastră.

Partidul Național Liberal se află în fața unui test de maturitate. Sunt convins că are capacitatea să arate că este un partid care își înțelege rolul în societatea românească, într-un moment când este mare nevoie de dovezi de responsabilitate, de înțelepciune, de unitate în jurul unor valori comune și de solidaritate în fața unor crize multiple.

Alegerile interne nu sunt doar despre a înlocui un lider cu un alt lider. Alegerile interne sunt despre proiecte mai bune, despre eficiență, despre înnoire și despre reconectare cu oamenii.

Partidul Național Liberal are obligația să își asculte alegătorii, să țină cont de lecția voturilor primite și să se adapteze la problemele reale ale prezentului.

Recent, făceam un apel la responsabilitate și maturitate către partidele din arcul guvernamental. Este un apel pe care îl reiterez, pentru că nu toți cei cărora le era adresat au manifestat aceeași responsabilitate și maturitate.

Atrag din nou atenția tuturor partidelor parlamentare că, dacă vom continua așa, riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic. Ar fi extrem de grav, pentru că, atunci când oamenii sunt dezamăgiți de cei care îi reprezintă, se creează un vid între ales și alegător, imposibil de umplut.

Dragi liberali,

Vă văd hotărâți pe toți cei de aici și știu că vă doriți cu toții un singur lucru – ca România să câștige! Să fie condusă de un guvern în care forța motrice este Partidul Național Liberal.

Este imperativ să depășim cât mai repede actuala criză.

Actuala guvernare trebuie fără doar și poate să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia.

Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întregul Partid Național Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să îi susțină cu toate forțele.

Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne.

Nu numai că Partidul Național Liberal trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta.

Ca acest lucru să fie posibil, este însă nevoie de fapte, de acțiuni concrete care produc beneficii palpabile pentru cetățeni, nu doar de discursuri și promisiuni.

Avem instrumentele necesare, avem planurile adecvate, avem fondurile care să ne permită să le punem în aplicare.

Să avem și înțelepciunea, și maturitatea de a ne reașeza cu toții la aceeași masă, masa discuțiilor despre soluții pentru România!

Este nevoie ca guvernul să își asume principii ferme și să le redea speranța oamenilor că pot avea un trai bun, un trai prosper aici, în țara noastră.

Prioritățile rămân neschimbate: românii vor investiții în sănătate și infrastructură, românii vor eliminarea birocrației și vor digitalizare, românii vor venituri mai mari și sprijin pentru categoriile vulnerabile. Românii vor o educație mai bună pentru copiii lor, românii vor să își îndeplinească visul european, al unui trai prosper într-o societate liberă și democratică.

România, ca și multe alte state europene, se confruntă în prezent cu provocări acute, cu multiple crize care se suprapun. Pentru a le gestiona cât mai bine, este nevoie un guvern eficient.

Guvernarea presupune însă, în primul rând, o muncă de echipă, cu parteneri care se bazează pe relații de respect și încredere reciprocă, iar Partidul Național Liberal are obligația față de români să continue să guverneze responsabil.

Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă că și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă.

Guvernarea înseamnă responsabilitate, perseverență, tenacitate, dialog real cu cetățenii. Cine nu este pregătit pentru așa ceva nu poate guverna România.

Dragi liberali,

Eu am încredere că parteneriatul pe care l-am început acum mulți ani cu Partidul Național Liberal va continua și va produce multe beneficii pentru România.

Sunt încrezător că viitorul va fi unul bun pentru Partidul Național Liberal și că guvernarea va fi bine gestionată de liberali, care vor ști să susțină un Executiv racordat la provocările momentului și preocupat de dezvoltarea țării pe termen mediu și lung.

Contați mereu pe implicarea mea pentru a pune în aplicare programul pentru care românii ne-au oferit încrederea și sprijinul lor!

Un program care are în prim-plan o Românie normală, mai puțin afectată de scandaluri și dispute sterile și mult mai mult orientată spre creștere organică, spre bunăstare, spre șanse egale pentru toți, spre servicii publice moderne.

Cu alte cuvinte, o democrație consolidată și un viitor mai bun pentru fiecare român.

Eu vă mulțumesc și vă doresc mult succes la acest Congres! Văd că sunteți energizați și așa este bine, dar la final trebuie să fim o echipă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. ficusul de Grivco a fost si va ramane sclavul varanului
  Un zero barat
  Un nimic

  • Si noi niște prosti care am stat la rand ore întregi si l am votat!
   Ma bucur ca va disparea PNL.
   Ramane loc pentru alt partid de dreapta sau centru!

  • PROSTI DOAR AIA DE L-AU VOTAT IN PRIMUL TUR!!!!!

 2. Am ascultat o parte din discursul lui Iohannis.
  Nu pot să-mi imaginez suferința celor care au suportat tot discursul.
  Acest personaj toxic trebuie să dispară definitiv din politică.

 3. Cu alte cuvinte orice magarie face un lider batista pe tambal ca e de al nostru…. multumim pentru indrumare dl.presedinte….

 4. N-a spus nimic de crima organizata inscaunata in functii publice, de MCV, de vize SUA, de Schengen, etc.

  • Daca SUA da drumul la fara viza se goleste tara complect. Raman pensionarii, bugetarii si o parte din copii ;)))))

 5. Un manelistnarcisist , un zero barat.

 6. Veorica vasilica 2.0. Nu mai ai nici o credibilitate, marioneta perfecta.

 7. S-a trezit dulapul :))

 8. E mai prost ca dancila!

 9. Cum era aia? „Sunteți hotărâți să mergem până la capăt? DAAAAAAAA”

 10. Nici impartialitatea presedintelui nu este de inteles. Citu si Johannis au distrus aceasta guvernare .

 11. Numa8 strada iiai sperie!

 12. Aceleasi vorbe goale, cat tupeu, cata sfidare la adresa romanilor de la acest mut ascuns mai mult la Cotroceni decat preocupat de Cetatenii acestei Tari, auzi la el:
  „Partidul Național Liberal este un partid viu, competiția deschisă a fost mereu posibilă și încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe DEZBATERI de idei, mai multe discuții aplicate, pe moțiuni și pe proiecte.”
  INTREBARE: Cate DEZBATERI a avut mutul de la Cotroceni in campania prezidentiala din 2019, iin cele 2 Tururi?!
  ZERO!
  Individul asta NU e in stare sa spuna LIBER, fara sa citeasca 5 CUVINTE consecutive inteligente si inteligibile, are un vocabular jalnic pentru o asemenea functie!

  Auzi la el: „Atrag din nou atenția tuturor partidelor parlamentare că, dacă vom continua așa, riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic.”
  Cata INCREDERE au azi romanii in politruci: Spre ZERO, iar in zombiliticul preferat la mutului de la Cotroceni au FIX 6%!

  Iar finalul prezidentului e apoteotic in vorbe goale: „Contați mereu pe implicarea mea pentru a pune în aplicare programul pentru care românii ne-au oferit încrederea și sprijinul lor!
  Un program care are în prim-plan o Românie normală, mai puțin afectată de scandaluri și dispute sterile și mult mai mult orientată spre creștere organică, spre bunăstare, spre șanse egale pentru toți, spre servicii publice moderne.”

  Vorbe goale, aceleasi vorbe goale de cand PNL e la osul de ros din Octombrie 2019
  Ce a FACUT guvernul Orban in 2020, ce a facut guvernul zombilitic in 9 Luni din 2021 din PROMISIUNILE facute romanilor in campaniile electorale sau cand PNL era in opozitie?
  NIMIC, NIMIC!
  ZERO realizari din cele 269 de Pagini ale Programului de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024!!
  ZERO!
  Rusine, un mincinos cu tupeu urias, cu nimic altfel decat Dragnea!

 13. Cititi cu atentie: NICI 1 cuvintel depsre PROBLEMELE romanilor, despre pandemia galopanta, despre Romania NEPREGATITA, despre Facturile la Energie, despre Scumpirile generalizate, despre jumatatea saraca a Romaniei ingrozita de iarna care vine… NIMIC!
  FIX cum e si zombiliticul pe care il sutine, pparalleli amndoi cu Romania reala!!!
  Singura lui GRIJA: sa castige zombie pe care el il manevreaza cum vrea, de frica sa nu curga Dosarele penale dupa terminarea mandatului, ca la Dragnea!
  Rusine, ipocriti mincinosi!

 14. – sabotajele la adresa guvernului
  – parteneri se comportă că și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă

  noroc ca au parteneri de incredere PSD, pe astianu i-a criticat .. stie GRIVCO ce stie

  • Sluga masonilor spune ce i să ordonă, vânzător de copii și țară și fraierimea plătește până la al 10-lea ne-am

 15. Acest săsălău nerușinat, lipsit de cel mai elementar bun simț, cutează să se afişeze lângă o creatură stranie, imorală, indecentă căci…”cine s-aseamănă, s-adună ” (mă refer la câțu/cuțu !). Săsălăul e bronzat aproape peste tot, mai puțin la ochi, acolo unde a avut ochelarii de soare !!!…Țăranii care muncesc au brațele nebronzate căci, cu alea MUNCESC !!!…Pricepi ȚĂRANE !…RUȘINE MAXIMĂ să-ți fie pentru tâmpeniile rostite azi și, de când noi, ca niște idioți, te-am ales…”fruntea țării” !…Ești un alt blestem pe capul nostru, neputinciosule !!!

 16. Zise gluga de porumb…

 17. Du-te dreacului cu mata si cu tatu aia din jermania mai cucpenda mutălău, ce mama dreacu ai cautat tu acolo mai parazitule traznite-ar mizerie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.