G4Media.ro

Ce companii mai apar în ordonanța de urmărire penală a procurorilor DNA…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Ce companii mai apar în ordonanța de urmărire penală a procurorilor DNA din cazul Coldea, în legături cu firmele de consultanță ale lui Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă 

În ordonanța de urmărire penală a procurorilor DNA din ancheta fostului șef din SRI Florian Coldea mai apar menționate trei companii, conform documentului consultat de G4Media.

Conform procurorilor DNA, acestea apar în legături cu firmele de consultanță ale generalului Dumitru Dumbravă (SC Wise Line Consulting SRL) și avocatului Doru Trăilă (SCP „Doru Trăilă și Asociații”). Cele trei societăți sunt SC Elsid SA, Soceram SA și OTP Bank.

Procurorii DNA susțin că cele trei firme ar fi încheiat mai multe contracte de consultanță în 2019, 2021 și 2022.

Florian Coldea a fost audiat de procurorii DNA timp de 15 ore până vineri dimineață, la ora 03:00, într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani. Coldea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru plata sumei.

Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă.

Cătălin Hideg, afaceristul care a depus un denunț la DNA împotriva generalilor SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a declarat joi la Antena 3 că cei doi i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru a-i obține doar o condamnare cu suspendare în dosarul său de corupție instrumentat de Parchetul European.

El a spus că acest contract, din care a plătit 100.000 de euro, a fost încheiat cu avocatul Doru Trăilă.

Hideg, care a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare în primă instanță, a dat de înțeles că a depus la DNA peste 20 de înregistrări care ar proba acuzațiile sale la adresa lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă.

Florian Coldea a transmis, vineri seară, prin avocatul său, prima reacție după ancheta DNA și audierilor maraton de joi care au durat aproape 15 ore.

  • ”Mă consider nevinovat. Am încredere în justiția din România”, a transmis, printre altele, fostul șef din SRI care spune și că nu va mai face alte declarații din cauza „intenselor campanii mediatice (…) cu interese obscure”. Detalii, aici. 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Toti sunteti nevinovati cand este vorba sa platiti dupa ce ati furat tara.