G4Media.ro

Ce au găsit serviciile speciale ucrainene la perchezițiile de la mânăstirea Lavra…

SBU, Twitter

Ce au găsit serviciile speciale ucrainene la perchezițiile de la mânăstirea Lavra Peșterilor din Kiev: literatură pro-rusă, persoane cu pașapoarte URSS și 100 de mii de dolari

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat finalizarea acțiunilor de investigație pe teritoriile mânăstirii Lavra Peșterilor din Kiev, a Mănăstirii Sfânta Treime Koretsky și în incinta eparhiei Sarnensko-Polesye a Bisericii Ortodoxe Ucrainene din regiunea Rivne, transmite BBC.

Potrivit departamentului, pe teritoriul templelor au fost găsite persoane fără acte, cetățeni ruși, precum și peste 2 milioane de grivne, peste 100 de mii de dolari americani și câteva mii de ruble rusești.

 


În plus, în timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit literatură pro-rusă folosită în predarea în seminarii și școli parohiale, inclusiv pentru promovarea ideilor „lumii rusești”, a raportat SBU.

Unele dintre persoanele găsite în mănăstiri prezentau pașapoarte și cartele militare ale URSS sau nu aveau deloc documente originale, ci doar copii ale acestora, ori aveau pașapoarte de cetățeni ai Ucrainei cu semne de falsificare sau deteriorare. Mai mult de 50 de persoane au fost supuse testului poligraf.

Mânăstirea Lavra Peșterilor din Kiev se află sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC, până de curând parte a Patriarhiei Moscovei). După începerea invaziei rusești, au existat rapoarte potrivit cărora preoții din cadrul UOC-MP au ajutat trupele de ocupație rusești și au făcut propagandă a „lumii rusești”.

Ministerul rus de Externe a reacționat cu furie la anunțul acestor percheziții.

„Nu există nicio justificare sau explicație pentru acest lucru”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

  1. Banii erau din cutia milei, nu?

  2. masina de scris automată, tigari………….. ca la PNŢ

  3. La popa Daniel sa faca perchezitie , recomand o perchezitie la generalii pensionari kabisti cu pensii speciale .. seful lor este general KaBist Balceanu

  4. De aia se activase Zaharova…

  5. se rugau bine z.dren.tele putleriste…mancau 💩💩💩💩💩💩dă propaganda muscala…da faceau economii in dolari…😉😉😉😉😉😉

  6. Mănăstiri – așa le cheamă la noi, la ortodocși, nu temple!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. la Marele Alb ar trebui sa mearga careva in inspectie. El nu e tot cu „fratii rusi” , sau numai dupa invataturile fratelui apostolic Dughin?