G4Media.ro

Ce alte țări europene închid școlile: Letonia, care aplică o carantină extinsă…

Ce alte țări europene închid școlile: Letonia, care aplică o carantină extinsă timp de o lună, plus, parțial, Bulgaria, statul european cu cea mai slabă rată a vaccinării, unde e preferată opțiunea online la nivel de localitate

Închiderea școlilor a fost până acum o opțiune eliminată din calcul de țările europene, în fața celui mai nou val al pandemiei Covid-19. Luată în considerație la București, sub forma câtorva săptămâni de vacanță, măsura a fost adoptată, până acum, de o singură alță țară membră UE, Letonia, printre cele mai afectate la nivel european, din punct de vedere al incidenței cazurilor de Covid-19. Acolo, școlile nu se închid înaintea altor activități și instituții, și ca parte a unor măsuri de carantină extinsă. Bulgaria, țara cu cea mai slabă rată a vaccinării din UE și cu un impact pandemic similar cu al României, aplică o serie de restricții educaționale ce vizează trecerea în online, nu vacanță. Iar dintre celelalte două țări baltice, de asemenea confruntate cu o incidență ridicată a cazurilor de Covid-19, Estonia ia măsuri în special legate de creșterea testării în școli și a vaccinării.

Dintre țările Uniunii Europene, cele occidentale, cu o rată de vaccinare foarte ridicată, situația epidemiologică este una bună și multe dintre ele – vezi cazuri precum Franța, Portugalia, Spania, Italia sau Germania – iau chiar măsuri suplimentare de relaxare a restricțiilor în școli. Acolo unde apar cazuri, ele aplică, în general, proceduri de suspendare punctuală a activităților față în față, la nivel de clasă sau grup de elevi.

Situația este diferită în România și Bulgaria, codașe din punct de vedere al ratei vaccinării, precum și în țările baltice. Acestea, cu o rată de vaccinare mai bună decât în România și Bulgaria, dar mai slabă decât în alte țări, raportează o incidență Covid-19 ridicată, dar rata deceselor cauzate de coronavirus este considerabil mai mică decât în România și Bulgaria.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter