G4Media.ro

Xi Jinping a dominat întâlnirea cu Vladimir Putin de la Moscova, spun…

sursa foto: kremlin.ru

Xi Jinping a dominat întâlnirea cu Vladimir Putin de la Moscova, spun experți în limbaj corporal

Ţările occidentale vor analiza cu siguranţă fiecare detaliu al discuţiilor dintre Xi Jinping şi Vladimir Putin – doi dintre cei mai puternici, dar şi mai secretoşi lideri din lume – , în condiţiile în care Putin caută sprijinul lui Xi pentru invazia din Ucraina şi ajutorul Chinei pentru a umple golurile din economie lăsate de sancţiunile occidentale radicale, relatează Reuters, citată de News.ro.

Experţii în limbaj corporal spun însă că liderul chinez Xi Jinping a părut mai relaxat şi mai dominant decât omologul său rus Vladimir Putin la prima lor întâlnire televizată de luni din cadrul vizitei de stat a lui Xi la Moscova.

Karen Leong, director general al companiei Influence Solutions, cu sediul în Singapore, a remarcat că Xi l-a devansat pe Putin cu o fracţiune de secundă atunci când i-a întins mâna, sugerând că „deşi este cel care vizitează Moscova, el este cel care va prelua conducerea în această relaţie”.

Louise Mahler, un expert australian în limbajul corporal şi în comportamentul liderilor, a avut o opinie similară, observând că Xi şi-a pus mâna peste cea a lui Putin, ceea ce ar putea indica, de asemenea, o măsură de dominare în această relaţie.

Atunci când au stat împreună în faţa presei pentru schimbul de replici politicoase, prin intermediul traducătorilor, salutându-se reciproc cu „dragă prietene”, Mahler a observat că Putin s-a aplecat, şi-a mişcat piciorul, şi-a strâns pumnul şi s-a uitat la podea, sugerând o agitaţie subiacentă. Xi, între timp, părea „relaxat şi încrezător”.

Leong a observat aceleaşi ticuri la Putin, contrastând cu un comportament relaxat în aparenţă. „Dacă îl compari cu Xi, Xi este omul de stat calm”, a spus ea. „Are multă gravitate, un contact vizual excelent, se uită la Putin aşa cum se uită un frate mai mare la un partener mai mic, mai tânăr”, spune experta.

Putin, în vârstă de 70 de ani, este, de fapt, cu câteva luni mai în vârstă decât Xi şi a stat la putere de două ori mai mult decât el.

Totuşi, Leong spune că şi Xi s-a trădat că a simţit, la rândul lui, o anumită presiune, clipind neobişnuit de des în timpul întâlnirii.

Kim Hyung-hee, director al Korea Body Language Lab, a declarat că strângerile cordiale de mână şi faptul că de multe ori cei doi au încercat să evite contactul vizual direct au arătat că întâlnirea era o miză importantă pentru amândoi. „Au aşteptări mari în legătură cu întâlnirea. Puteţi vedea tensiunea acolo – şi ştiţi că nu există prieteni adevăraţi în politică”, a spus expertul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. :)))) mai era o specialista in limbaj corporal la chisinau si povestea ea cum i-a dominat vicepremierul spinu pe rusii de la gazprom la negocierea contractului. si dupa aia au pus aia de la gazprom un pret la gaze de au ajuns moldovenii sa cerseasca gaz in europa… acum cumpara tot de la gazprom.

  2. G4 nimic despre despartire si urari?

  3. Una peste alta sunt prieteni si china ajuta rusia in razboi. E momentul pentru niste sanctiuni la chinezi.

  4. kink dictatorial cu xă te’ mping deasupra…😂😂😂😂😂😂😂

    • ..deasupra putlerului…asta a fost intentia si mesaju vizitei…tu ai nevoie de noi…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️