G4Media.ro

CCR discută sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu în Parlament

CCR discută sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîțu în Parlament

Curtea Constituţională a României discută, marţi, sesizările Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) asupra Hotărârii Parlamentului 31/2020 privind învestirea Guvernului Florin Cîţu.

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, declara pe 23 decembrie anul trecut, în plenul reunit al Parlamentului, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: cădere uşoară”, a spus senatorul AUR.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Se ocupa numai de porcarii si de tras chiulul…Aveti domnilor CCR legea 52/2020 privind darea in plata cu 152 de dosare de neconstutionalitate pe 2 articole depuse in perioada iulie 2020-25.01.2021, toate in stadiu de raport.Conform regulamentului, in termen de 3 luni judecatorul raportor trebuia sa intocmeasca raportul, insa dupa 7 luni NIMIC.Nu raspunde nimeni, dar absolut NIMENI…imunitate suprema…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.