G4Media.ro

Cazurile de violență domestică au crescut semnificativ în Germania în pandemie /…

Sursa foto: Pexels / Rodnae Productions

Cazurile de violență domestică au crescut semnificativ în Germania în pandemie / Un sfert au fost abuzuri și violențe de natură sexuală

Numărul cazurilor de violenţă domestică a crescut în mod semnificativ în Germania, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, conform unui raport dat publicităţii de organizaţia Weisser Ring pentru sprijinirea şi consilierea victimelor acestui tip de violenţă, transmite sâmbătă DPA.

„Am remarcat o creştere de aproximativ 10% a cazurilor de violenţă domestică în anul 2020, dar şi o creştere cu 20% prin comparaţie cu situaţia din 2018. Şi probabil că anul acesta vom atinge din nou nivelul din 2020”, a declarat şeful organizaţiei, Joerg Ziercke, pentru DPA, citată de Agerpres.

Voluntarii acestei organizaţii s-au ocupat de aproximativ 17.000 de cazuri în 2020, dintre care 26% au fost abuzuri şi violenţe de natură sexuală.

Conform lui Ziercke, activitatea organizaţiei pe care o conduce confirmă predicţiile cu privire la creşterea numărului de incidente domestice violente în contextul pandemic.

La doar câteva săptămâni după lockdown-urile din 2020 şi 2021 s-au înregistrat creşteri substanţiale ale apelurilor la ajutor primite de organizaţie din partea victimelor violenţei domestice. Astfel, numărul de apeluri la ajutor primite de organizaţie a crescut cu 20% în 2020 prin comparaţie cu 2019 – (de la aproximativ 18.000 astfel de cazuri în 2019 la peste 22.000 în 2020). Şeful organizaţie a preconizat o creştere similară şi în acest an.

Organizaţia a oferit 3.350 de consultări online, de două ori mai multe în 2020 prin comparaţie cu 2019.

Aproximativ 80% dintre victimele violenţei domestice sunt femei, conform lui Ziercke. Această tendinţă îngrijorătoare este confirmată şi de statisticile poliţiei germane care au înregistrat o creştere cu 15% a infracţiunilor în acelaşi interval de timp (aproximativ 150.000 de infracţiuni produse în 2020 în contextul pandemiei).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Plin de arieni!

  • Politia Romana nici statistici centralizate nu are, nici nu va avea vreodata. Apoi cum am putea compara cu Romania? Aici si daca ajunge cineva condamnat, se intoarce la victima sa ii dea in cap…

  • „Pentru că în România așa ceva nu se întâmplă” – ne lasă P.R. să înțelegem.

 2. Alo redactia, poza este foarte discriminatoare. De unde ideea ca daca vorbim de violenta domestica vorbim implicit de un barbat care isi agreseaza partenera? Un numar mare de cazuri, posibil un procent semnificativ dintre ele, sunt cu femeia agresor. Chiar aseara un vecin umbla prin frig de frica nevestei care se imbatase, si astepta sa adorma ca sa se intoarca. Un prieten apropiat a divortat dupa ce fosta sotie la injunghiat… a doua oara. Asa ca va invit sa cautati poze care sa induca altfel de sugestii, ok? Craciun fericit

  • Oare Sosoanca e agresiva?

  • „La urgențe, e adus un tip, cu o lovitură la cap. Sora medicală îi completează fișa și-l întreabă:
   – Căsătorit?
   – Nu, am avut un accident.”

 3. E clar d-le ăștia e moldoveni

 4. Asta implică civilizația? :))

 5. Mahomedania. E ca în bancul cu puricele căruia, dacă îi tai picioarele nu mai aude pentru ca nu mai execută comanda”sari”. Cu atâția nemți nou nouți, impoertați direct din Orient, nu mai era nevoie de statisticule respective ci de o comparație anuală cu Somalia.Monumentul Merkel.Nu le e rușine de ei înșiși?