G4Media.ro

Cazurile COVID-19 din SUA au atins un maximum al ultimelor șase luni,…

Cazurile COVID-19 din SUA au atins un maximum al ultimelor șase luni, cu peste 100.000. Varianta Delta devastează zonele în care oamenii nu s-au vaccinat

Statele Unite au atins un maximum al ultimelor șase luni al cazurilor de COVID-19, cu peste 100.000 de infectări zilnice raportate miercuri, potrivit unui bilanț prezentat de Reuters, în condițiile în care varianta Delta devastează zonele în care oamenii nu au fost vaccinați.

Varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă 83% din toate cazurile noi raportate în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Țara raportează în medie peste 94.819 de cazuri zilnice în ultima săptămână, o creștere de cinci ori a cazurilor, în mai puțin de o lună, arată datele Reuters. Media de șapte zile oferă imaginea cea mai exactă a vitezei  cu care cresc cazurile, deoarece unele state raportează infecții doar o dată sau de două ori pe săptămână.

În următoarele săptămâni, cazurile s-ar putea dubla până la 200.000 pe zi din cauza variantei Delta extrem de contagioasă, a declarat miercuri dr. Anthony Fauci, expert de top în boli infecțioase din SUA.

„Dacă vine o alta (tulpină – n.r) care are o capacitate la fel de mare de a se transmite, dar, de asemenea, este mult mai severă, atunci am putea avea cu adevărat probleme”, a spus Fauci într-un interviu. „Oamenii care nu sunt vaccinați cred în mod eronat că este vorba doar despre ei. Dar nu este. Este vorba și despre toți ceilalți.”

Ratele de vaccinare variază foarte mult în SUA, de la un maximum de 76% dintre locuitorii din Vermont care au primit o primă doză, la nivelul cel mai de jos de 40% în Mississippi, sondajele arătând că republicanii sunt mult mai puțin dornici să se vaccineze decât democrații.

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe, potrivit echipei de răspuns COVID-19 de la Casa Albă.

Decesele au crescut cu 33% în ultima săptămână, cu o medie de aproximativ 377 de decese pe zi, potrivit analizei.

Statele din sud, care au unele dintre cele mai scăzute rate de vaccinare ale națiunii, raportează cele mai multe cazuri COVID-19 și spitalizări. Florida, Texas și Louisiana au raportat cel mai mare număr total de cazuri noi din regiune în ultima săptămână, potrivit analizei Reuters.

Spitalele din Florida și Louisiana înregistrează un număr record de pacienți cu COVID care ocupă paturi.

Președintele Joe Biden i-a îndemnat marți pe liderii republicani din Florida și Texas – în statele cu aproximativ o treime din toate cazurile noi din SUA de COVID-19 – să urmeze liniile directoare de sănătate publică cu privire la pandemie sau „nu creeze piedici”.

Pentru a încerca să oprească răspândirea virusului, New York City va solicita dovada vaccinării pentru intrarea în restaurante, săli de sport și alte companii. Aproximativ 60% din newyorkezi au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, conform datelor orașului. Dar anumite zone, în mare parte comunități sărace și comunități de culoare, au rate de vaccinare mult mai mici. Unele companii private impun, de asemenea, vaccinuri pentru angajați și clienți.

sursa foto: Facebook\ Governor Phil Murphy

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Acum o săptămână in timp ce mâncam m-am înecat si nu mai puteam respira. Noroc ca am putut tuși in cele din urmă, cand credeam ca voi muri si mi-am eliberat căile respiratorii!!!
    Atunci am inceput să-mi fac studiul meu si am văzut că mii de oameni pe Pământ se îneacă zilnic cu mancare! Dintre ei sute mor zilnic!!! Așa că am decis să nu mă mai hrănesc si nici familiei sa nu-i permit să se hrănească pentru a-i proteja de riscurile mâncatului! Da, unii ar spune că mâncarea te protejează de „muritul de foame” 🙄🙄🙄 si poate ca e un pic de adevăr în asta, dar nu putem ignora riscul de înecare, de gingivite, de miros urât al respiratiei pe care le dă mancarea! Faceți-va toti studiile proprii si nu mai mâncați! Guvernul nu ne poate obliga sa ne hrănim familiile! Corpul nostru, dreptul nostru!

  2. Uăi tată uăăăi… ce proști îs americanii!
    Păi dacă nu-i citesc pă pricepuții dă net dăn Românica, de un’ să știe ei că de fapt e taman vițăvercea, că să-mbolnăviră vaccinații, mânca-țe-aj ?!?

    :)))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.