G4Media.ro

Cazul Carașol – Transelectrica: Cum a ajuns un electrician cu diploma falsificată…

Directorul general al Direcţiei generale pentru coordonarea sistemului informaţional electoral naţional, Ovidiu Oproaica, vorbeşte, în cadrul unei conferinţe de presă, despre modificările legislaţiei electorale pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc în anul 2019, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, în Bucureşti, miercuri, 24 iulie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

Cazul Carașol – Transelectrica: Cum a ajuns un electrician cu diploma falsificată să conducă una dintre cele mai mari companii din țară

Marius Carașol a fost revocat azi de la șefia companiei de stat Transelectrica după scandalul falsificării diplomei de licență. Dar cum a ajuns un personaj cu studii dubioase la șefia unei companii strategice, cu cifra de afaceri care o plasează în primele 50 de firme din țară?

Carașol a fost selectat de Ministerul Economiei și pus în funcție pe 21 decembrie 2018, într-o mică lovitură de palat înainte de Crăciun. De ce lovitură de palat? Pentru că a însemnat înlocuirea oamenilor propulsați de fostul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă, cu cei sprijiniți de proaspăt numitul ministru de la acel moment, Niculae Bădălău.

Cum Dănuț Andrușcă a fost, de fapt, prelungirea în guvern a baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, schimbarea de la vârful Transelectrica a fost o parte din lupta subterană din PSD între gruparea Arsene și gruparea Bădălău, doi dintre cei mai influenți lideri locali din partidul de guvernământ.

Așa a ajuns Carașol, originar din Teleorman, să fie instalat la conducerea Transelectrica la fix o lună după intrarea lui Bădălău în guvern, ca ministru al Economiei. Este unul dintre multele exemple de personaje fără aptitudini profesionale probate care au fost propulsate de PSD în poziții-cheie din companiile de stat, precum fosta arbitră de fotbal și fotomodel Gabriela Dănănae, numită în conducerea CNAIR.

Carașol – simplu electrician, ajuns șef de companie

Marius Carașol (45 de ani), originar din Teleorman, este de profesie electrician, absolvent în 1992 al unui liceu industrial din Alexandria. A lucrat ca electrician ”full time” din 1993 până în 2006 la Electrica Muntenia, apoi a devenit Adjunct șef unitate operativă la Enel Distribuție Muntenia.

În 2009 a ajuns șef unitate operativă la Enel Distribuție Muntenia, poziție în care a stat până în 2016, când a ajuns director tehnic la compania General Electro Proexim, deținută de Cătălin Zegrean.

În mai 2018 a intrat în Transelectrica, pe post de director al Sucursalei București. A fost momentul în care a avut nevoie de diploma de studii superioare și a folosit una despre care Politehnica București a anunțat că e falsificată, după cum a scris pe larg Edupedu.ro.

Context. Transelectrica, o companie în care Ministerul Economiei deține 58% din acțiuni și e listată pe Bursa de Valori, are ca obiectiv administrarea şi extinderea reţelei electrice de transport din țară. Este o companie strategică, monopolistă în domeniul transportului energiei electrice, și a fost permanent o țintă pentru partidele aflate la guvernare, care și-au numit în conducere clienții ori sponsorii. Transelectrica (cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei în 2018) este vitală și pentru proiectele de interconectare cu țările din jur în cadrul unor proiecte girate de Uniunea Europeană.

Foto: Marius Carașol (InquamPhotos / Ilona Andrei)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

 1. Fara cuvinte! E tara lui Papura-Voda! Un sat fara caini!

 2. Tupeu incredibil. Guvernare pesedista cu oligofreni.

 3. dar asta nu e caz penal ? falsificare de acte oficiale cu consecinte .

  • Eeei nu!

  • Cum conduce un electrician de la CFR Ministerul Apelor si Padurilor, si ne mutileaza ireversibil patrimoniul natural, prin regularizarea raurilor si prin taierea padurilor virgine?

  • Dar la METROREX cum o fi seful ala?! Ca vad ca magistrala din Drumul Taberei nu e, Berceni – Pipera cic-ar fi cam deteriorata (vezi si defectiunile de azi) samd!
   Apropo, Berceni-Pipera n-a fost construita dupa Magistrala 1?!!!!!!!!!!!!

 4. Mai este unul cu diploma de neurochirurg !
  La ce prestatie are il credeti capabil sa termine o asemenea facultate?

 5. Ce nu va convine bai saracilor traiasca psd ca ne da functi la stat

  • Și eu continui sa ma întreb cum a fost posibila instalarea unui post trafo în curtea mea, absolut abuziv și de ce refuza autoritățile sa i ancheteze? De aia pt ca cei ce reprezinta legea în tara asta sunt mituit politic sa nu acționeze! Hai România!

 6. parca acum cateva zile au arestat un sofer the ambulanta ca falsificase diploma de bac… cu porcusorul asta ce se intampla?

  • S a deschis cutia pandorei la diplome!
   Sa vezi inghesuiala la parchete!

 7. Diplome false, plagiate.
  E tare plina de doctori si doctorate de kakao.
  Peste tot!
  Ministere adică guvern, servicii, parchete, parlament
  Etc.
  Câți colonei grei de miliție / securitate sunt cu doctorate.
  Plagiate ca nu se apuca milițienii bătrân sa învețe!
  Ce discutabil a doctoratul procurorului sef!

 8. si cei care-i lingeau botinele si isi bagau la tescherea mii de ieuroi ? mucles, shafu sa traiasca si sa ne miluiasca. ce, nu stiau ce hram poarta?
  stiau. ca de aia a si ajuns acolo pe post de buton.

 9. asha cum a fost acoperita haznaua cu doctoratele, o sa fie acoperita si haznaua cu diplomele.
  este doar un biznis pentru nomeklatura.

  nu ar mai fi atatea doctorate plagiate daca nu s-ar da sporul de 20% pentru ca ai doctorat.

  • Poate dă Veorica o HG privind anularea sporului de salariu pentru doctorate.
   Si sa vezi economie la buget!

 10. si da inapoi vreun leu din salariul ala baban, necuvenit sau l-am platit pe factura de curent la rubrica „sa fie primit”?

 11. Niciun parchet nu se sesizează din oficiu?
  SRI ce păzește? Nu de-alta dar buna funcționare a Transelectrica tine și de siguranță națională.

 12. Pentru haosul acesta, diplome falsificate, diplome cumparate fara a urma scoala respectiva, doctorate plagiate (scoala doctorala din Romania a fost distrusa), trebuie sa-i multumiti duamnei Katerina Andronesku. Aceasta patachina a distrus invatamantul romanesc. Cati ani ne vor fi necesari sa indreptam raul facut de sceleratii psdisti? Mai apucam, in viata asta, sa vedem putina normalitate?

 13. Si Haraso asta tot din Teleorman provine!

 14. Aruncati un ochi și la Ceronav Constanta. Sa umplut de rude, fini si veri ai inspectorului Pisica si a mafiotului Cupșa. Astia macar au stiut sa-si cumpere la timp diplomele si doctoratele.