G4Media.ro

Cauțiuni de până la un milion de dolari pentru cei trei polițiști…

Sursa foto: Captură video New York Times

Cauțiuni de până la un milion de dolari pentru cei trei polițiști acuzați de complicitate la omor, în cazul George Floyd

Cei trei foşti poliţişti din Minneapolis trebuie să plătească o cauţiune de până la 1 milion de dolari fiecare, pentru acuzaţiile de ajutor şi complicitate la uciderea lui George Floyd de către un al patrulea poliţist, relatează CNBC, citată de News.ro.

Dar, în anumite condiţii, cei trei bărbaţi ar putea fi eliberaţi pentru o cauţiune de 750.000 de dolari fiecare, a spus judecătorul Paul Scoggin, înainte de a stabili că aceştia trebuie să apară din nou în instanţă pe 29 iunie.

Condiţiile de eliberare pe cauţiune prevăd ca aceştia să nu lucreze în cadrul forţelor de aplicare a legii, să predea toate armele deţinute, să renunţe la permisele de port-armă, să nu intre în contact cu familia lui Floyd şi să renunţe la dreptul de extrădare dacă părăsesc statul Minnesota.

Audierea de la tribunalul districtual din comitatul Hennepin a avut loc la o zi după ce procurorul general al statului Minnesota, Keith Ellison, i-a acuzat pe cei trei, J. Alexander Jueng, de 26 de ani, Thomas Lane, de 37 de ani, şi Tou Thao, de 34 de ani, de ajutor şi complicitate la crimă de gradul doi şi omor prin imprudenţă de gradul doi.

Cei trei au asistat cum un alt poliţist, Derek Chauvin, îl aresta pe Floyd, pe 25 mai, sub suspiciunea de plată cu o bancnotă falsă de 20 de dolari.

Chauvin, care este alb, l-a imobilizat pe Floyd cu genunchiul pe gât timp de nouă minute, timp în care acesta s-a plâns în mod repetat că nu poate respira.

Niciunul dintre cei trei nu au spus cum pledează faţă de acuzaţiile care li s-au adus în instanţă în faţa judecătorului Scoggin. Ei s-au aflat în spatele unui geam mat, fără să poată fi văzuţi de persoanele prezente în sala de judecată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ipoteci pe casa… cautiuni platite de firme specializate… or sa se descurce ei !

    PS. Faza e ca, in final, pt Chauvin ar putea sa dispara din cont banii pt facultatea baiatului si din cauza asta tanarul alb sa se apuce de blestematii, droguri, arme, abuzuri si sa sfarseasca impuscat pt ca nu a raspuns prompt la somatia unui politist negru… pardon afroamerican !

  2. Toate aceste fiindcă nu se aplica legile penale, fie ele chiar in favoarea intractorilor