G4Media.ro

Câți oameni cred în existența Iadului: procentele pe țări/ Unde se plasează…

Sursa Foto: ieidiseis.gr

Câți oameni cred în existența Iadului: procentele pe țări/ Unde se plasează România

World Values ​​Survey a realizat un sondaj cu întrebarea centrală dacă credeți în existența Iadului, înregistrând pe o hartă procentele respective din populația fiecărei țări din Europa, transmite publicația grecească Eidiseis, citată de RAd.

Potrivit hărții publicate de World Values ​​Survey cu rezultatele sondajului, Danemarca a fost țara cu cel mai mic procent, întrucât doar 9,4% din populația sa a declarat că crede în existența Iad.

Procente mici au fost înregistrate și în celelalte țări scandinave, Suedia (12,3%) și Norvegia (14,2%), precum și Finlanda (14,5%), Estonia (15,1%) și Islanda (12,9%). Germania (15,7%), Elveția (16,9%), Țările de Jos (12,9%) și Cehia (16,2%) au și ele procente scăzute, variind de la 9% la 20%.

Majoritatea țărilor europene se află între intervalele 20%-29% și 30%-39%. Între aceste intervale se înscriu țări precum Spania (25%), Portugalia (26,1%), Franța (23,5%), Anglia (23,9%), dar și țări din Balcani, precum Bulgaria (23,1) și Albania (22,6%). Tot între aceste procente se încadrează și Italia, întrucât 38% din populație și-a exprimat credința în existența Iadului, la fel și Rusia cu un procent de 36,8%.

Grecia intră în categoria procentelor 40%-49%, întrucât 44,3% dintre respondenți au răspuns că cred în existența Iadului. În aceeași categorie se mai încadrează Macedonia de Nord (47,5%), Croația (40,1%), Cipru (49,5%) și Lituania (40,7%).
În sfârșit, țara care a înregistrat cel mai mare procent, un covârșitor de 90,6% este Turcia, următoarul cel mai mare procent fiind de 72,1%, înregistrat în Bosnia.

Procente de peste 50% au fost înregistrate și în Muntenegru (52%), România (55,5%) și Polonia (53,4%).

Sursa: Ieidiseis/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

77 comentarii

 1. Ce tara plina de idi0ti avem….auzi tu sa crezi în rai și iad, in biserica si in religie mwhhahhaha

  • @Naruto, ii spui unuia care nu crede, ca nu avem de unde sti… daca taceai…
   Cei care sunt needucati si care nu inteleg lucruri simple, atribuie unei zeitati niste lucruri.
   In religie sunt reguli care au o logica in spate, decat sa ii spui unui om ca este bine sa tii post sa iti cureti corpul de porcariile pe care le mananca, mai bine ii spui ca asa a zis un Barba Cot.
   In 2022 nu ai cum sa te inchini la pietre, sa lingi icoane, oase de oameni morti ca asa a zis un ninjalau, sifon la securitate, care se plimba in mertzane sub obladuirea unei secte care detine zeci de mii de hecatare de pamant si padure in Romania, ia bani de la stat pentru salariile preotile, care te arde cand ai nevoie de biserica pentru orice serviciu de zici ca te duci la un hotel de lux si multe alte lucruri…
   Si din ce vedem in studiu majoritatea tarilor dezvoltate si care o duc bine nu au credinta in zeitati.
   Eu sunt un Alien venit de pe alta planeta cu o inteligenta superioara. Poti sa te inchini la mine ca tot un zeu sunt pentru tine.

  • Dumnezeu suntem noi, Dumnezeu este în tot și în toate! Sfinții nu au fost altceva decat niste oameni care s-au iluminat prin puterea meditației!

   Voi ăștia de la AUR ca tor va dați biseicosi, când îl vedeți pe Iisus, înainte sau după ce băgați halucinogene, înainte sau după ce va f teti în koor?!

   Mi-as pl în rasa ta de ghert0i nespalat, cu Biserica morților lui m@-ta de tradator nenorociți!

   Ia de aici bun simt mi-as d b în mormântul copiilor tai de AUR olac rusesc!

  • Nu mai p0pete, dat asa se tratează un sclavete , un puroi AUR olac! Dacă erainlanga mine ma jur ca ma piș@m pe tine la propriu !

  • Cele mai mari procente în țările cele mai sărace și cu cei mai mulți pr0ști.
   De ce oare?

  • Cea mai mare victorie a diavolului e să ne facă să credem că el nu există.

 2. Băi să știi ca 55% nu e rău, la cât de reduși mintal sunt românașii mă asteptam la vreo 85%

  • Oooo! Bun, doar 55%. Ma asteptam la mai rau. In 20 de ani suntem la sub 30%! Aia cu 90%…sunt niste trogloditi, nu mai exista nici o speranta in legatura cu ei! Fiinte spirituale…, ce sa spun!

  • Normal ca iadul exista, doar ca e aici pe pamant, nu dupa moarte.

 3. Era mai bun un sondaj in care sa ii intrebe, daca, cred sau nu in Dumnezeu. Asa e cam evaziv. Ca idee, in America probabil procentul sta tot pe undeva pe la 40-50 la suta, cu toate astea, America ( Si cand zic America ma refer la Statele Unite ) are un standard de viata foarte ridicat, deci, ce vorbesc paw-erii de mai sus, neo-hipioti, nu are treaba cu realitatea. O societate religioasa nu este neaparat direct proportionala cu cat de bine economic functioneaza ca tara, desi recunosc exista cateva legaturi. Asta se poate vedea foarte bine si in urma cu cateva zeci de ani, cand majoritatea persoanelor in vestul Europei erau crestine si cu toate astea aveau un nivel de trai destul de ridicat, poate chiar mai bun decat acum, daca luam in calcul diverse schimbari. A, si apropo, sunt ateu / nihilist, de aproape 20 de ani, ca sa nu aud mizeriile cu BOR, Rusia, etc….ye olde tropes.

 4. Cumpar loc in iad .

 5. romanii cred in rai si iad si isi inchipuie ca politicienii cei rai se duc in iad…iar ei ce oropsiti se duc in rai…e ca si cum i.ai zice unui copil ca nu exista mos craciun…

 6. Eu sunt Alien de pe alta planeta, ar fi bine sa va inchinati mie, sa nu mai credeti in ninjalaii vostri care se plimba in mertzane. Va duc eu sufletele in rai si va dau cate fecioare vreti.
  Abonament 50 ron/luna pentru asigurare ca ajungeti in rai!
  Nu va pun sa lingeti icoane si oase de oameni morti!

 7. Când te ia cancerul sa te ducibla AUR sinla Biserica sa te tratezi bai troll rus infect!

 8. Observatie: nu stiu cum aleg astia indivizii chestionati.
  Din 1990 cred ca am citit sute sau chiar mii rezultate ale sondajelor si exit-poll-uri facute in Romania.
  Pe mine nu m-a chestionat vreodata cineva.
  Mai mult, nici un cunoscut nu mi-a zis pana acum ca ar fi participat la vreun sondaj.
  Imi este greu sa calculez sansele de a fi selectat pentru participarea la sondaje, dar la prima impresie, asa, parca e ceva ciudat…

  • Se aleg 1000 de chestionati prin metoda telefon si acum calculează să fii tu ales din 15mil de adulți. E ca și cum ai castiga la loto!

  • @Adrian – Mare dreptate ai… Iata c ami s-a intamplat o singura data, acu’ vreo 15 ani, sa fiu sunat pentru un sondaj (era ceva electoral, cu alegerea primarului de sector). In momentul cand raspunsurile mele erau clar impotriva favoritului (avea tot felul de intrebari despre activitatea favoritului), mi-a inchis telefonul 😂😂😂 cam asa se fac sondajele

 9. As vrea ca, la publicarea rezultatelor fiecarui sondaj, sa fie publicat si numarul celor chestionati, eventual principiul de selectie al persoanelor chestionate.

 10. Daca nu crezi in Isus Hristos nu poți crede nici în rai sau iad. Nu se poate una fara cealaltă. Nu pot înțelege cum unul ca mine care crede și trăiește prin prisma lui Hristos sa aibă parte de aceași soarta cu unul care nu crede in El. Subiectul ii unul extrem de complex care nu poate fi dezbătut într-un comentariu pe g4media. Fiecare are dreptul să creadă în ce vrea atât timp cât o face fara sa deranjeze pe cel de langa

  • E complicat rau, trebuie să lingi icoane 20 de ani ca să fii complet spalat pe creier!
   Era un magician perfect, a făcut din apă vin!
   După ce ajungi sa fii spalat bine, te apuci sa omorî oameni în numele religiei.

 11. Eu cred ca nu mai exista pr0ști după moarte. :))

 12. Eu voi ajunge în rai😉

 13. Clasamentul e oglinda fidela a nivelului de educatie….
  13 decembrie 2021, G4media: „România are performanța cea mai slabă din Uniunea Europeană la 3 din 6 indicatori-cheie privind educația, iar la restul 3 – printre cele mai slabe in UE, potrivit “Monitorului educației și formării 2021”, publicat de Comisia Europeană săptămâna trecută. Documentul arată că, față de 2010, România are un avans mult mai slab – iar pe alocuri chiar un regres – comparativ cu restul țărilor europene, când vine vorba despre apropierea de țintele stabilite la nivel european, pentru 2030, la acești indicatori-cheie. Printre ei: participarea la educație timpurie, competențele la citire, matematică și științe, părăsirea timpurie a școlii, ponderea absolvenților de învățământ superior sau investițiile în educație.
  Astfel, potrivit monitorizării europene, care citează date Eurostat și OECD, România are cea mai slabă performanță europeană la capitolele: Rezultate slabe la matematică, părăsirea timpurie a școlii și absolvirea învățământului superior. Țara înregistrează rezultate foarte slabe, mult sub media UE, la capitolele: educația copiilor preșcolari, rezultate slabe la citire, rezultate slabe la științe.”

 14. Dacă nu crezi în diavol, nu-i nimic, el crede în tine.
  Ar fi fost, cred eu, necesar încă un item: credeți în mântuire? Așa aflam și cât de severă e biserica noastră și câți ruși l-au citit pe Dostoievski. Nemții nu prea cred în iad deci l-au citit pe Nice al lor ( știu că nu se scrie așa, dar mă exasperează numele ăstuia) .
  În orice caz însă părerea mea este că cine crede că nu v- a plăti pentru ticaloseniile făcute are nevoie să-și pună suspensii pentru când îl va trânti viața. Altfel va fi cam greu cu mersul înainte iar mersul înapoi va fi foarte lesne de prestat.

  • Și când te-ai trezit era dimineața.

  • Dacă tot exprimați o opinie, cred ca lui Dzeu_ care e tolerant cu toți traitorii_ nu ii displac oamenii care au trecut( și stăruit ) pe la scoala: se scrie „va”, căci e auxiliiarul ” a vrea” cu care, în limba romana, se formează timpul viitor simplu al verbelor.
   Ortogramele se învață, e adevărat, cam mecanic , în clasele II- IV, explicațiile mai detaliate, de genul celor de mai sus, pana în clasa a VIII- a.
   Dzeu, dacă exista, nu va vrea needucați!

 15. problema nu este sa crezi in iad . poate fi acceptata . problema este sa crezi in cazanele cu smoala acum cind tehnologia a avansat . intrebarea e gresit pusa .

 16. Degeaba. Tot festivalul moaștelor de la Iași e cel mai tare! :)))))

 17. Dacă-i despre Iad, e si despre D-zeu, sa n-o dam cotita. Atât Toma de Aquino cât si Stephen Hawking nu au putut sa vadă lumea fără un prim miscator, unul i-a spus Dumnezeu, celălalt i-a spus Big Bang. Uimitor! Niciunul nu a tolerat regresul infinit către Nimic.
  Si dacă Dumnezeu exista dar nu are nevoie de “credincioși”, mai ales din cei ca noi? Asta face Creația nenecesara, dacă e Dumnezeu are voie si sa nu creeze. Asta ne face pe noi out din poziția de buricul pământului/universului, ne face indignifianti. De ce nu ar fi asa? Suntem doar contingent, un contingent ce încearcă sa-l deducă statistic pe D-zeu. Statistica e foarte buna dar e metoda prin care cel mult se poate lua doar decizia dacă exista sau nu un Dumnezeu. Nu e metoda potrivită prin care sa se stabilească valoarea de adevăr a propoziție A fi sau a nu fi.

 18. O certitudine : nevoia omului de poveste .

 19. Invetii calviniste pt. a tine mamiferele sub frica. Incultura face ravagii.

  1. la mana: daca Al Smecher ar Exista, e atot-bun si nu-i preocupat cu a pedepsi a doua oara oameni care deja au trait prin Iad(Terra e un iad, suferinta descomputere, ‘Omul cat traieste Sufera’)

  2. In afara timpului Totul a avut deja loc. O problema filosofica cumplita pt. muritorii de rand. Practic, ‘Dumnezeu’ le-a facut pe toate, nu-l mai incalzeste nimic cu nimic, de unde se deduce ca pana nici ‘Dumnezeu’ n-are liber arbitru ca nu mai are ‘grad de libertate’ si implicit decizie pe care ‘s-o umple’, fiind Haosul Suprem (Absolut in Absolut, cum le place pupangiilor sa-l numeasca), este, implicit si Ordinea Suprema, locul in care ‘1’ si ‘0’, ‘Totul’ si ‘Nimic’ sunt una si acelasi lucru. (din nou, aveti nevoie de Maxim Antrenament pt. a Duce…)

  3. Incetati sa mai fiti niste tremurici. Cand va veti invinge fricile, veti putea privi Clar. Viata nu-i despre ‘cum sa castigi’, fiind o lupta in retragere pe care n-ai cum s-o castigi, ci despre ‘cum sa pierzi’, ‘sa-ti dai drumul pt. ultimul drum(care-i demonstrat stiintific, v-am dat link dar sigur n-ati fost atenti).

  Impreuna, toate 3, sunt niste idei extrem de periculoase pt. ierarhia , ‘Ordinea Mondiala’, deoarece omul fara frica este invincibil.

  In acelasi timp, un om fara frica este complet virtuos, deci n-aveti de ce sa va temeti.

  • ‘Ordinea Mondiala’ e o treaba ce vine de demult. Faraonul supranatural, Cezarul,împărații si tarii, domnitorii unși de Dumnezeu etc. Suntem la faza pe‘Ordinea Mondiala’, variațiune pe aceeași tema.
   Iar fricile astea de care tot vorbești sunt doar una, frica de moarte. Asta nu se rezolva ușor. Si antropologic, ce era mai cert, inconfortabil si ‘diavolesc’ ca moartea, de ce nu ar fi diavolul primul zeu?
   Ce găsesc interesant e ca apare o religie acum aprox doua mii de ani si pare sa se ocupe exact de problema asta, practic afirma ca frica asta de moarte nu se mai justifica, corectează exact la defecțiune: “cu moartea pe moarte călcând”. Deșteaptă treaba. Cred ca suntem ideocracy de azi, undeva la 10%, si aia din vechime erau prea deștepți pentru noi ăștia de azi si știau cum sa pună bazele unei societăți sau pot sa ma îndoiesc ca nu exista o divinitate care a făcut toate astea. Pentru ca daca trăim in frica, categoric asta e Iadul si exista cu certitudinea de 99%.

 20. *suferinta, descompunere :-@

 21. Da, n-o sa stau sa dau lectii de Teologie unor guvernati de frica, dar resubliniez alte aspecte :

  1. Diavolul este prima creatie a lui Dumnezeu (teologic)

  2.Diavolul este primul zeu creat de Om (atropologic)

  La punctul ‘2’ se afla adevarul si de acolo se ajunge si la punctul ‘1’.

  Intotdeauna omul a fost fascinat de de fortele mai puternice ca el, implicit, animalele si de acolo tot antropomorfismul(vietati/lucruri cu trasaturi umane..)

  Oamenii au nevoie de-a-si umple goluri dar le e lene s-o faca corespunzator si atunci lasa loc superstitiei, magiei, ‘energiilor-non-energetice’, ezoterismelor, tot ce-i mai usor de acceptat cat timp nu le pui c-un pix pe-o foaie sub Standarde Academice(Newton, d’astia..) .

  E greu, copiii mei, mie mi-a luat o viata si-s abia la 33% maxim, restul are o dificultate exponentiala si de abia atunci incepe ‘greul’ .

  Ce sa faceti .. Puneti mana pe carte si fiti Deschisi, Sceptici. Cautati in voi Puterea de-a accepta ca tot ce stiti pana acum e o Minciuna.

  Mi-a placut Biserica, caram crucea de Vinerea Mare, eram copil … Magia s-a spulberat usor, usor, direct proportional cu maturizarea mea psihica si fizica si tot odata acumularea de Curaj.

  Restu-l se dobandeste doar prin munca continua si Deschidere.

  • @ * – „Magia s-a spulberat usor, usor, direct proportional cu maturizarea mea psihica si fizica si tot odata acumularea de Curaj” – As adauga, proportional cu iluminarea, acumularea de informatie sau curajul de a acumula informatie.

 22. Frica si incultura constituie fundamentul oricărei religii. Cu cât este un popor mai needucat, cu atât este mai religios. Problemele cu care vin musulmanii si africanii aici în Canada sunt în principal de natură religioasă în asociere indisolubilă cu lipsa de educație. De aceea vroia Donald trompă să reducă imigrația din țări africane si musulmane si probabil că România are un loc în acest plan.

 23. Dogme pentru a ține creierul ocupat de la cu totul altceva!

 24. Formol pt. amigdala. Frica(amigdala) are o poveste evolutionistica, acum doar ne trage in jos. Avand cortex prefrontal, putem face abstractie si decide ‘ce e bine si ce-i rau’.

  Problema e ca cine se lasa condus de amigdala slabeste cortexul prefrontal si nu numai. Frica micsoreaza creierul. Stresul se ocupa de restul …

  Alta problema, deja mentionata, e ca oamenii au nevoia de-a umple goluri, doar c-o fac pe stil ‘Dacia’ si merg mai departe. Religia umple un gol.

  Daca mai mentionam ca dorinta de razbunare(sora siameza cu tot ce-i religios) este genetica, deja vorbim de total altceva.

  Evolutionismul chiar a avut timp sa se ocupe de toate, in schimb, omul, care traieste doar cateva decenii si alea foarte risipitor, n-are cum sa inteleaga ‘ Principiul lui Fermat aplicat 5 miliarde de ani'(regula Nr.1 a Universului : „Lumina urmeaza cea mai scurta cale”).

  Dupa cum am spus, n-o sa ma intind la filosofie pe un site unde toti intra sa si-o dea la temelie, viciu viciu, dar, incerc sa mai vectorizez si eu cu cate-un foton, poate ne luam patina care trebuie …

 25. Si, de fapt, Ernest Becker s-a focalizat prea mult pe partea de ‘software’, ignorand cvasi-total(total?) partea de ‘hardware’.

  Nu este vorba de ‘frica de moarte’ in sine, moartea e un lucru usor(pana mori e greu..), e vorba de frica de necunoscut.

  Creierul este o masina de prezis viitorul(amigdala calculeaza euristic probabilitatea de-asi pierde aceasta atributa, dar este o piesa mult prea inferioara, o relicva amfibiana cand de cand totul era brutal(si chiar sursa tuturor brutalitatilor pana si-n ziua de astazi)), iar ce-i da ‘cu virgula’, intra la ‘PANICA’, poate ati vazut si voi cum mai face din cand in cand un KERNEL cand nu ii se pupa cate ceva … E perfect valabil si pt. creier …

  Diferenta intre creier si-un kernel fiind ca creierul are posibilitatea de-asi optimiza ‘codul’ si implicit ‘driverii’ , kernelul, saracul, lucreaza cu ce ii este dat … Iar asta face Viata Frumoasa, fiindu-i adevarata Splendoare : Capacitatea de-a Evolua si de a te Auto-Depasii.

  In alta ordine de idei : Optimizarea. (putini se ocupa cu asa ceva…din mari pacate)

  Daca veti cauta ce-am mai scris pe aici pe la alte articole, veti mai completa un pic ‘puzzle’-ul … care, la urma urmei, este al fiecaruia pt. binele tuturor, pur secular, ateic, omul putand fi om(animal virtuos).

 26. Taci, mă!
  Ai vrut să spui „rusofilii de serviciu”.

 27. Ii faci overriding cu psihedelice. Sunt stive de studii, psihedelicele resofteaza/flashuiesc hardware-ul. (diferenta fiind ca nu exista ‘pur’ software, ca la pc-uri, ‘hardware’-ul si ‘software’-ul se intrepatrund, problema e sa nu te ‘smeresti’ prea tare…)

  Nu stiu in ce credeti, credinta, in sine, nu e rea, insa nu mai credeti in minciuna. V-am zis mai sus tot ce-i de stiut, teleologia e nascuta din narcisismul infailibilitatii sortii. Oamenii n-au puterea de-a accepta ca mor si atat. Atat. De aici, tot raul din Lume.

  Pana la urma, care-i problema ? E un pic tristut, dar trece. Esti doar o scanteie intre doua infinituri. Bucura-te cat poti de asta. Consider ca e deja suficient si sursa nelimitata pt. admirare doar acest aspect.

  Lumea nu exista degeaba insa singura scriptura e strict matematica. Restu-s bazaconii nocive.

  return 0;

 28. I-am iertat odata c-un comm de acum 13 ore, dar n-am stat sa ma complic ca aveam alta treaba, acum ma simt deranjat : pastebin.com/ka1pjVjG , e totusi un subiect care chiar merita elucidat.

 29. Pt. cei de mai sus cu aberatii de genul si clar posedati de frica si nebunie : Diavolul sunt cei care vor sa credeti ca Diavolul exista, pt. a va putea tine subjugati, docili, si sponsori …

  E de-o tristete maxima ca suntem atat de conditionati de-o minciuna atat de antica si asta doar pt. ca suntem guvernati de-o parte mult mai antica din centrul creierului, care are origini si atributii clare.

  Uitati-va la un embrion, cat de diferit e de toate celelalte mamifere pana intr-un anumit punct.

  „Caile Domnului” nu-s asa de primitive cum vor unii. Intelegerea lor inseamna Libertate.

  Incetati sa mai hraniti intermediari. Asta e miza si d’asta se apara vitejeste conceptul de ‘Intermediar’. ‘Religia’ va forteaza sa credeti ca asta-i ‘ordinea lumii’ si ca nu exista Alternative, ceea ce-i subuman si. de-a dreptul, foarte trist.

 30. (embrion) : … cat de asemanator, pardon.

 31. Deci, implicit, Miza e de aceeasi magnitudine ca Omenirea-n sine.

  “Deviza-i libertate și scopul ei, preasfânt”.

  Ironic, considerand contextul.

 32. P. S. : E interesant cat de des cei care inca cred in ‘The Ghost in the Machine’ , spun ‘era beat’, cand e cazul, dand dovada ca inteleg basic ca exista o chimie care afecteaza gandirea si implicit creierul e influentabil, dar exclud in a aplica aceeasi mentalitate in restul tuturor circumstantelor …

  Maestrii Disonantelor Cognitive.

  (tot evolutionistic, pt. a putea supravietui dealungul milenilor, oamenii au trebuit sa se minta foarte mult singuri, ‘ sa inghita ‘ ca ceea ce vedeau clar a fi o minciuna sau o nedreptate, era de fapt un ‘adevar’ … cel mai simplu exemplu fiind chiar perioada ‘comunista’ ) — va las tema pt. acasa .

  • Ești departe, nu friend, si la propriu si la figurat, dar dacă abolesti frica, intermediarii, prin overriding, se cam termina cu cea mai tare religie, politica. Animalul virtuos o sa se autoguverneze liber. Asta nu o sa se întâmple prea curând, poate in spatiul existentei virtuale, deși acolo va fi mai rău ca oriunde…sa vezi acolo pandemii, politica si frica!

 33. Nu-i adevarat deloc. Abia dupa ce ‘abolesti’ frica, incepe Politica. Aia pura, aristotelica. Agora gora a la Goran.

 34. Trebuie sa recunosc, citesc cu placere tot ce a scirs *, da si mda (e posibil sa fie acelasi cu da). Sper ca incet, incet sa dispara „educatii” de genul avram iancu

 35. Postam alaltăieri o replica la articolul despre proveniența extraterestra a apei, INAINTE sa fie publicat acest articol, un comentariu care însă nu a fost aprobat (poate am noroc aici):

  ““Domnița” M: Dacă dumneata nu ai capacitatea intelectuala si creativa sa înțelegi perspectiva științifică si spirituală exprimata de ALTE persoane, macar du-te frumos la DEX si cauta cuvântul: “toleranță”.”

  In România ar trebui realizate niște studii sau statistici despre efectele cor.upției si semi-analfabetismului (ex.tre.mism – ha.te) si necesitatea promulgării unor legi ale toleranței.

 36. Iadul si raiul co-exista in realitatea pe care ființa umana poate sa o perceapă* in aceasta dimensiune spațiu-timp.
  Percepția* este determinata de sistemul receptor uman si rețeaua neuronala umana.

  Ma bucur ca exista cel puțin 3% romani cu care deja poți discuta in termeni științifici detaliați si concreți despre semnificațiile, simbolurile si aspectele mitologice si psihologice aferente conceptelor de “iad si rai.”

  Imaginația si inteligenta prin care ființa umana își creeaza realitatea (iadul sau raiul, sau ambele) este limitată de:
  1. cele 5 (6 la fascinanți) simțuri umane, adică sistemul receptor care ii permite sa perceapa un set limitat de date;
  2. modul cum rețeaua umana neuronala (creierul) interpretează acele datele;
  3. hormonii care creează stările de spirit…hormonii, acești “îngeri si demoni” ai sistemului endocrinologic;
  4. modul cum energia vieții (conștiința umana) se adapteaza celor 4 forțe manifestate in univers, si in special celor exercitate in sistemul nostru solar.

 37. Din start cand vii cu numere arbitrare, alese ‘din burta’, te inseli. Cele ‘5-6’.., ‘4’ forte, non-sens.

  Dar voiam sa scriu altceva : Cuvantul ‘Dumnezeu’ e, din start, cat se poate de ‘miseleading’. N-ai ce statistica sa-i aplici . ‘Dumnezeu’ e doar un punct de convergenta a tot si toate.

  Religiile astiatice non-avraamice ating conceptul mult mai bine. Restul, bataie de camp uscat.

  Cognitia este doar un ‘ochi’ ce s-a multiplicat de zeci de mii de ori , see ‘A Thousand Brains’ . Despre fortele naturii nu mai vorbesc, e doar una singura cu vectorizari diferite, see ‘The meaning of the Fined Grained Constant’ (.pdf) . Mai departe, doar DMT-ul te mai ajuta sa intelegi ceva.

 38. 1/2 Imaginație + 1/2 Știință:

  Conceptul de Dumnezeu reprezintă Fotonii – Lumina (“Dumnezeu este Lumina” – Biblia) si este orchestratorul forțelor fundamentale ale naturii care se manifesta in univers: cele patru cunoscute (Gravitația; Forța nucleară slabă; Forța electromagnetică; Forța nucleară tare) si cele încă nedescoperite sau nedovedite (particula nou-descoperită – dubbed X17 – care necesita existenta unei a cincea forte a naturii).

  Dumnezeu este sursa care creeaza si orchestrează simfonia vieții ♾️ 🎵fotoni-neutroni-electroni-protoni🎶 ♾️ dar își deleaga atributiile din anumite coltisoruri ale universului, cum este Terra, către “îngeri”, versiunea viitoare de oameni si-i lasă pe aceștia sa se ocupe de ființele umane.
  Versiunile viitoare de oameni, ființe mai evoluate intelectual si adaptate genetic frecvențelor noilor dimensiuni din care operează, au reușit sa controleze conceptul de “timp” si călătoriile in timp. Ei ghidează ființa umana.
  Sunt maeștrii, fiecare, in absolut toate stiintele vieții (Bioenergie, biofizica, fizica cuantica, neuroștiința, endocrinologie, A.I., etc.), cunoscute si necunoscute încă.

  Timpul = efectul forței gravitaționale asupra materiei.

  • Un alt aspect pe care mulți îl omit este ca toate organismele vii sunt conectate la câmpul electromagnetic al Pământului determinat de Soare și lună.
   Câmpul electromagnetic normal al Pământului care rezonează la Alpha 10 Hz (rezonanta Schuman = 7.83 Hz) normalizează propriul nostru câmp energetic și bioritmurile.

   Modificările din câmpul electromagnetic pământesc afectează producția de serotonină (hormonul fericirii – Rai) si din serotonina a melatoninei (hormonul somnului; visele – porțile înspre noi dimensiuni), secretate de glanda Pineală, precum și modificarea nivelurilor de acetilcolină (neurotransmițător). Deci nu numai bioritmurile noastre normale răspund în acest fel, dar și capacitățile noastre psihice și spirituale răspund la schimbările din câmpul electromagnetic pământesc. Existăm într-un plan cosmic de sincronizare a conștiinței care este guvernată în mare măsură de mișcările pământului, soarelui și lunii.
   Apoi, evident, stările de spirit sunt determinate de informatia (neuro.bytes) cu care îți hrănești mintea si informația genetica (mâncarea) cu care îți hrănești corpul fizic.

  • Date științifice:
   -Forța gravitațională a Soarelui asupra planetei Pamant = 3.66E + 22 Newtons care ar putea accelera Pământul cu 22.900 km intr-o zi.

   -Forța gravitațională a satelitului Luna = 2.21E + 20 N, care ar putea accelera Pământul cu 138 Km pe zi.

   -Forța gravitațională lui Jupiter asupra planetei Pamant = 2.18E + 18 Newtons (intr-o zi) care echivalează cu o accelerare maxima a Pământului de 1,36 km pe zi.

   Reiese ca Pământul este aproape complet controlat de Soare, pentru că este imens, și de Lună, pentru că este aproape. Forțele gravitaționale manifestate pe Pământ provin toate de la Lună și Soare si afectează inlcusiv câmpurile energetice umane care, pe intervale mari de timp (sute de mii de ani), determina si evoluțiile genetice de care vorbeam mai sus.

 39. Da, acelasi set de aberatii pe care-l tot torni pe aici de zici c-ai cazut in cazanele cu LSD.

  Intelege ca Stiinta(aia reala) nu tolereaza ‘popismele’ (ambiguitati colosale de genul analogiilor tale : ‘hormoni’ – ‘iad/rai’, ce-s astea ?) Accepta ca esti o lasa care bajbaie intr-un ezoterism aparte.

  Lasa-te de religie, ca-i aberanta si falsa cap – coada. Tot ‘biblia’ zice ca ‘D-zeu’ a facut pamantul si pe urma soarele, ce poate fi mai aberant ? (primele pagini) Nu mai incerca sa reconciliezi doua forme diferite de-a gandi pt. ca nu merge. Religia se bazeaza pe supersitie si implicit frica, Stiinta pe teorie-experiment. La religie n-ai ce sa experimentezi. Poti avea niste ‘trip’-uri dar alea tin de cu ce pleci la pachet deja …

  + ca se vede ca nu citesti ce scrie altul si faci asta deja de ceva anisori.

  Arunci niste numere pe aici si asta te face sa pari mai isteata. Esti isteata dar cam atat. N-ai evoluat deloc. Aceleasi bazaconii .

  „Luna / Soare ” , „Ying / Yang ” , „Barbat / Femeie” , nu vorbim despre absolut nimic. Nici macar nu vorbim de-o simetrie. Biologic, barbatul este o femeie testosteronizata, ca d’aia, ca barbati, avem mamele(biologie). Help humanity deal with that, in special intr-o societate atat de partriarhala, ca atat s-a putut. Luati fraiele si puneti barbatii la cratita !

  Alte aberatii, ‘campurile pamantului’, 5G-ul anilor ’70, California all the way. „Bioritmuri” , „Serotonina” = hormonul gratitudinii, diferit de ‘fericire’, care-i un mix de chimicale mult mai complex, unde domina ‘oxitocina’. „Porti spre noi dimensiuni”, n-are sens sa mai vorbesc. :))

  „Plan cosmic” , „Pineala” , ” Neuro bytes ” :)) Ma ucizi ! :)) Hai sa zicem ca cu ultima afirmatie sunt de acord dar nu te cred pana nu te vad pe pielea mea pe-o portie de ceva bun, sa te cred pe cuvant. : D

  Meanwhile, faci doar galagie( noise/ entropie) .

  Ma chinui sa-i exorcizez pe astia de totii dracii, nu se le dau altii. Nu ma ajuti …

 40. Citeste daca primeste precedentul aprobarea . : ( Foarte dureros acest site cenzuros.

 41. Aveti idee cat imi ia sa scriu ca pe urma sa aruncati la gunoi timpul meu pretios ? Chiar imi face o uriasa necinste. La urma urmei, incerc s-o ajut implicit pe aceasta fata ratacita, isteata dar ratacita.

 42. Nu pot sa scriu cum imi pofteste inima ca-s cenzurat in Buricul Europei ! Gretos !

 43. Aa, Bravo ma, Merci ! Va pup pe Palarie ! : * (dar nu-mi retrag cuvintele ca mi-ati mancat luni din viata 24 * 30 * 3600 * n+1) Am alte grade aici.

 44. pastebin .com/AMpkKZu2

 45. Despre ce vorbeam … „Pastebin” este un site pe care poti scrie un log, fara a posta log-ul pe site-uri care se doresc curate. Uitati ce trebuie sa fac … Imi ucideti potentialii ganditori …

 46. Sper ca ne-am lamurit. :))

 47. Bai Stelica, tot pe litiu?

 48. Stelica, te aștept 🔥!

 49. Ai văzut, măi Luci*****!? Justițiarii de la gepatru nu mi-au publicat comentariul când ii furam nick-ul lui Dumnezeu, doar pe ala undercover cu satana. Asta da verdict.
  Darwin, in lupta împotriva pr***iei si răutății suntem in aceeași echipa.

 50. M-ai pierdut iremediabil. :))

 51. Eu sunt om cinstit ‘Diano’, n-am furat in viata mea. (doar imprumutat si fructele din pomii care atarna in drumul public nu se pun, ca doar suntem oameni…)